Heynckes: kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk


A gólnélküli döntetlen ellenére 2-1-es összesített eredménnyel a Bayern München bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, Európa legjobb négy csapata közé. Az fcbayern.com összegyűjtötte a Sevilla elleni visszavágó utáni nyilatkozatokat.

Jupp Heynckes: „Egyértelmű hogy az ellenfél mindent megtesz hogy ledolgozza a 2-1-es hátrányát. A Sevilla két gólt is szerzett Manchesterben, így joggal lehettek magabiztosak. Ezek kemény meccsek, amiken keményen, csapatként kell harcolni. A csapatom kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Néhány pillanattól eltekintve mi diktáltuk a tempót, a játékosaim meg tudták őrizni a nyugalmukat. Tetszett a pozíciós játékunk a második félidőben, hagytuk a labdát hogy tegye a dolgát. Sajnos nem sikerült kihasználnunk a lehetőségeinket. Nem lehet mindig látványosan játszani, nem lehet mindig kitömni az ellenfél kapuját gólokkal. Elégedett vagyok, részben azért is mivel nem kaptunk gólt. Hangoztattam a csapatnak hogy ez milyen fontos, és ma elég is volt.”

Thomas Müller: „Tisztában voltunk a helyzettel, úgy akartunk továbbra is játszani ahogy az első félidő utolsó 20 percében tettük, de az utolsó passzok nem akartak összejönni. Ez most nem a féktelen támadásokról szólt, ahogy Heynckes is mondta. Dühítő hogy nem szereztünk gólt, voltak jó lehetőségeink.”

Arjen Robben: „Szoros mérkőzés volt, ahogy vártuk. A Sevilla nagyon jó csapat, ezt mindenki láthatta. Különösen Banega, kiemelkedően jól játszott. Az első félidőben nem sikerült elkapni a fonalat, pedig sok lehetőségünk volt a gólszerzésre. A második félidőben már jobbak voltunk. Le kellett hoznunk a meccset kapott gól nélkül, és ez sikerült is. A BL-ben mindig top teljesítményt kell nyújtani.”

Joshua Kimmich: „Tudtuk hogy a Sevillának legalább két gól kell a továbbjutáshoz. Ilyen esetben arra kell játszani hogy ne kapj gólt, és akkor megvan a továbbjutás. Viszont túl passzívan játszottunk, főleg az első félidőben – bár nekünk jobb helyzeteink voltak. Nem tudtuk befejezni a támadásainkat, ezért hajtottunk a meccs végéig. Nem féltem túlzottan attól hogy valami balul sül el.”

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51191/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?