Süle: hatalmas lenne ha az első évemben a tripla is összejönne

Bogdányi Norbert

A legtöbb Bayern játékos számára a hatodik bajnoki cím megnyerése már szinte rutin. Viszont nem a négy újonc számára, ők most ünnepelhetik az első győzelmüket. Kiváltképp egyet emelt ki közülük Jupp Heynckess. „Süle egy világklasszis játékos lesz, a világ egyik legjobb védőjévé válhat”.

Sport1: Gratulálok az első bajnoki címhez. Mit jelent ez számodra?

Niklas Süle: Nagyon sokat jelent nekem. Évekig azon dolgoztam, hogy profivá váljak. Nagyszerű, hogy megnyerhettem a német klubfoci legelismerőbb címét.

Sport1: Milyenek lesznek a következő hetek?

Süle: Még sokat elérhetünk ebben az évben. Van még két cím amiért dolgozhatunk. Számomra ez már egy sikeres szezon, mert mindenből kivehettem a részem. Remélem, hogy a kupát és a Bajnokok Ligáját is sikerül majd megnyerni. De már most valóra vált az egyik álmom.

Sport1: Ön szerint mind a két további győzelem reális?

Süle: Jó eredményt sikerült elérnünk Sevillában. Otthon mindig nagyon erősek vagyunk. Tehát jó helyzetből várhatjuk a visszavágót. Még sokminden lehetséges, hatalmas lenne ha az első évemben a tripla is összejönne.

Sport1: Milyen hatással van Jupp Heynckes a csapatra?

Süle: A meccs után lehetett hallani, hogy hogyan ünnepelték őt a szurkolók. Én magam is libabőrös lettem. Azt látni, ahogyan a szurkolók a több éves munkát elismerik, mint ahogy Ribérynél is, hatalmas motivációt jelent a fiatal játékosok számára.

Sport1: Szívesen játszana együtt Robbennel és Ribéryvel a következő szezonban is?

Süle: Nagyon szívesen, ezt ők is tudják. Mindkettővel jól kijövök, és hálás vagyok azért , hogy velük játszhattam eddig. Elképesztő látni, hogy milyen keményen dolgoznak. Remélem, hogy még egy évet maradnak, azonban sajnos nem tudom befolyásolni.

Sport1: Legutóbb nem jutott gyakran szerephez a fontosabb meccseken…

Süle: 32 meccset játszottam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezt el tudtam volna képzelni a szezon előtt. Napi szinten beszélgetek az edzővel, aki bízik bennem. Próbálok továbbra is minél többet tanulni Mats Hummelstől és Jerome Boatengtől. Ők a világ legjobb védői közé tartoznak, és hatalmas kiváltság nap mint nap velük dolgozni. De ma már én is válogatott vagyok és a klub tudja, mire vagyok képes.

Forrás: https://www.sport1.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51107/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,niklas süle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?