Heynckes még óvni szeretné Alabát a Sevilla ellen

Cserny Szilárd

Heynckes és Robben megszólal a holnapi Sevilla elleni visszavágó előtt.

14:00 óra: A sajtótájékoztatót Arjen Robben kezdi. „Nem, a szerződésemmel nincsen semmi új jelen pillanatban”

14:03: „Robben az esetleges rotálásról: Természetesen mindannyian reméljük, hogy holnap továbbjutunk. Egy nagyszerű játékkal kell előrukkolnunk és majd csak utána tudunk az elődöntőről beszélni. Még sok meccsünk van, ezért is fontos a rotálás.”

14:05: „Természetesen jó a kiindulási pontunk, azonban koncentráltak kell maradnunk. A bajnokok ligájában mindig a legjobb teljesítményre van szükség.”

14:06: „Ez a legmagasabb szint, ahol játszhatsz. Ez nagyon különleges. Ezért él az ember, ezért leszel futballista. Vannak, akik extra nyomást éreznek ilyenkor, nekem azonban pozitív energiát kölcsönöz.”

14:07: „Nehéz párhuzamot vonni a 2013-as évvel, noha néhány játékos már akkor is ott volt. Jelenleg erősek és stabilak vagyunk. Azonban, ha sikerrel akarunk járni a Bajnokok Ligájában, akkor egy picivel többre lesz szükség.”

14:08: Robben újra a szerződésével kapcsolatban: „Egyértelmű! A kor természetesen szerepet játszik. Utolsó alkalommal januárban hosszabbítottunk, most meg már április van. A családom továbbra is jól érzi magát Münchenben, azonban most nem szeretnék erről többet beszélni.”

14:23: Most átveszi a mikrofont Jupp Heynckes. „Alaba és Boateng is edzettek ma már. Jerome panaszmentes. David is majdnem 100%-os, de ő az elmúlt napokban nem tudott teljes mértékben a csapattal edzeni. Ezért azt szeretném, hogy ő még kapjon egy kis időt.”

14:25: „A Sevillanak természetesen támadnia kell, mert hátrányban vannak, azonban mi tudjuk, hogy mi a dolgunk és mit kell tennünk.”

14:27: „Arturo Vidal is gyógyulóban van. Csütörtökön lehetséges, hogy újra a csapattal edzzen.”

14:28: „Ha a Bayern otthon játszik, akkor hagyományosan ő az esélyes, azonban ezt meg is kell mutatnunk.”

14:29: „Én még soha nem osztottam meg a keretösszeállítást egy sajtókonferencián. Először a játékosaimmal beszélek erről. Rafinha az utóbbi időben rendre jól teljesített.”

14:31: „Amióta én itt vagyok, Sven Ulreich egyre magabiztosabb lett. Nemcsak a Bundesliga egyik legjobb kapusa lett, hanem most elismerést kapott a játékosoktól, rajongóktól és a médiától is.”

14:32: „Amikor Robben Sevillában nem volt kezdő, rögtön elindultak a találgatások. Szüksége volt egy kis pihenőre. És most szombaton láthattak egy hihetetlen Robbent, akkor hasonló fittséget és játékkedvet mutatott, mint öt évvel ezelőtt. Ő egy szenvedélyes futballista. És rendkívüli módon éli meg ezt a pillanatot. Az olyan játékosok, mint ő és Franck Ribery pontosan tudják, hogy ebben az időszakban kell abszolút top formában lenni. Fizikailag, pszichésen és emocionálisan is. Nagyon magabiztos vagyok a holnapi nappal kapcsolatban.”

14:35: „A Sevillanak kezdeményezni és kockáztatnia kell. Holnap mindenképpen ezt fogják csinálni és nekünk meg kell próbálni megakadályozni.”

14:37: „Személy szerint én nem teszek különbséget a bajnokság, kupa vagy bajnokok ligája között. De mindenképpen motivál. Ez nem egy általános versenysorozat.”

14:39: Heynckes Neuerről: „Az, hogy szombaton nem volt jelen a bajnoki ünneplésen, az teljesen egyértelmű. Családi oka volt és ezt nem tartom drámainak. Később fogunk ünnepelni. Sérülése teljesen rendbe jött. Most erőnléti és kapusedzéseket végez és utána meglátjuk, hogy mikor fog játszani. Nincsen időhatár, azonban biztos vagyok benne, hogy még ebben a szezonban meg fog történni.”

14:42: Heynckes a Liverpool City elleni győzelméről: „A 3:0 az egy teljesen egyértelmű eredmény. Azonban a futballban minden megtörténhet. Minden jót kívánok Jürgen Kloppnak, de ez még így is egy nehéz feladat lesz.”

14:46: „Nagyon elégedett vagyok a csapatom állapotával. Most vannak a fontos hónapok és még vannak tartalékjaink. Szerencsére már bajnokok vagyunk. Úgy tudunk rotálni, hogy az nem megy a minőség rovására. A bajnokságban is mindent bele fogunk adni.”

14:49: Az utóbbi években a spanyol csapatok elleni kiesésekről: „Nem hiszem, hogy a csapatom ezért másképpen játszana. Az elmúlt években nem voltam ott. A triplázó szezonban a Barcelonát ejtettük ki, azelőtti évben meg a Realt.”

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51025/pics/lead_800x600.jpg
bajnokok nemzetközi kupája,BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?