Blogolj!

Augsburg –Bayern 1:4 – három észrevétel

Regős András

Az Augsburg felett aratott 4-1-es győzelmével a Bayern München bebiztosította a történelme során 28., sorozatban pedig a 6. bajnoki címét. Ezzel a győzelemmel a Bayern újfent nyomatékosította 2010 óta tartó dominanciáját. Azóta hét bajnoki címet nyertek, mindössze két dortmundi címmel kettéosztva.

A korszak meghatározása

A Bayern sorozatban hatodik címe egy olyan korszakot jelez, ami azelőtt soha nem volt megfigyelhető a Bundesligában. Az egész a 2000-es évek utánpótlás nevelésével kezdődött, amit okos átigazolási politika követett minimális hibákkal, ezáltal tovább erősítve a keretet. A szezon elején nyilvánvalóvá vált hogy a Bayern és Carlo Ancelotti közös munkája nem vezet eredményre, ezért az olasz mesternek nincs jövője a klubnál. Az illetékesek elég korán hozták meg a döntést, a szezon nagy része még hátra volt – így szerencsére volt idő behozni a lemaradást, sőt, tetemes előnyre is szert tett a csapat. Jupp Heynckes kulcsfontosságú volt ebben a folyamatban, a nyugdíjból visszatérve teljesen átformálta a csapat szerkezetét. Azonban ebben a szezonban a bajnoki cím sokkal jobban múlt bizonyos játékosok egyéni teljesítményén. Ide tartozik kétségkívül Robert Lewandowski, de Kimmichnek és Jamesnek is nagy szerepe volt.

2. A középpálya hiánya

A Bayernnek az Augsburg ellen komoly támadójátékkal kellett szembenéznie, amivel a mérkőzés elején nem igazán tudtak mit kezdeni. 25 perc játék után Sebastian Rudynak 11 labdaérintése volt, Tolissonak 12. Ez tökéletesen mutatja, hogy az Augsburg szinte rákényszerítette a Bajorokat, hogy a szélen vezessék a támadásaikat – ami nehézségeket okozott Jupp Heynckes csapatának. Továbbá az is látható, hogy a támadások során a játékosok nem a megfelelő helyet foglalták el. James és Tolisso például túlságosan elöl ragadtak, így nagy lyukat hagyva a középpályán. Mivel Bernat és Rafinha nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, 30 percbe telt hogy eljussunk a müncheniek első kapura lövéséig.

A második félidőre az Augsburg taktikát váltott; a presszing helyett időnként hátrébb húzódtak, és hagyták játszani a Bayernt. Így az első félidő nehézségei a feledés homályába vesztek.

3. James

Nagy meglepetés volt hogy a kolumbiai nem volt a kezdőben a Sevilla ellen, csak Vidal helyett, afféle kényszerű csereként lépett pályára. Azonnal biztonságot hozott a csapat játékába, a jó formáját pedig megtartotta az Augsburg ellen is: egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Bayern címvédéséhez. Durván 60 perc alatt 68 labdaérintése volt, a párharcai 50%-át megnyerte. A gólpasszán kívül két kapura lövést megelőző passza is volt. Annak ellenére hogy az első 30 percben nem volt tökéletes, Kimmich és Robben mellett a Bayern kulcsjátékosa volt a mérkőzésen. Nem csoda hogy a Bayern a 2019-ben lejáró szerződésénél hosszabb távra tervez vele.

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/51028/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?