Hitzfeld: Kovac és a Bayern összeillik

Bogdányi Norbert

A 2-1-es győzelem Sevillában közelebb vitte a Bayernt a Bl győzelemhez. Az "Az"-nek adott interjújában Ottmar Hitzfeld beszél az esélyekről, illetve Robben és Ribéry jövőjéről. Ottmar Hitzfeld 1998 és 2004 között, valamint a 2007-2008-as szezonban volt a Bayern edzője. Öt Bajnokságot és négy kupát nyert a csapattal. 2001-ben pedig Bl győzelemre vezette a csapatot.

AZ: Herr Hitzfeld, Hogyan értékelné a Bayern Sevilla eleni teljesítményét?

Hitzfeld: Az eredmény a legfontosabb. A Bayern sem tündökölhet mindig, a Sevilláról pedig tudjuk, hogy otthon nagyon erősek. Amíg a játékosok bírták ellenálltak, és hibára kényszerítették a Bayernt. Én azonban meg voltam arról győződve, hogy a Bayern idővel átveszi az irányítást.

AZ: Franck Ribéry mindkét gólban benne volt. A hosszabbításra ajánlja fel magát?

Hitzfeld: Számomra Ribéry továbbra sem mellőzhető a Bayernből. Ő egy vezéregyéniség, továbbra is gyors, jók a meglátásai, kiszámíthatatlan, képes gólpasszt adni vagy gólt rúgni – és meghatározó játékos lehet. Szeretném még egy évig a Bayernben látni.

AZ: Robbennel is ez a helyzet, aki a Sevilla ellen csak a padon ült?

Hitfeld: Hasonló helyzetben van. Mindketten nagyszerű játékosok kiemelkedő képességekkel. Természetesen néha padozni is kell, de ezt el kell fogadni. Ribéry is sokszor találta magát a padon. Nagyon jól kezelte ezt a helyzetet Heynckes.

AZ: Az ön véleménye tehát, hogy mindkettőt meg kell tartani?

Hitzfeld: Meg kell beszélni a játékosokkal, amit a klub tervez. El tudom képzelni, hogy a fiatalítás már jövőre úgy megy végbe, hogy Robben és Ribéry még itt vannak. De akkor nekik is bele kell egyezniük, hogy többet fognak padozni. De ki kell várni, hogy ki lesz az új edző, és az ő véleményét is meg kell hallgatni.

AZ: Áprilisban a Bayern be fogja mutatni az új edzőt. El tudja képzelni, hogy Heynckest sikerül rábeszélni egy hosszabbításra?

Hitzfeld: Ez is a vezetőség feladata, hogy Heynckesért harcoljanak. Fantasztikus, amit véghezvitt. Egy ilyen edzőért természetesen harcolni kell. Jupp döntését viszont tiszteletben kell tartani.

AZ: Milyen feltételeket kell egy edzőnek teljesítenie, hogy a Bayernnél dolgozhasson?

Hitzfeld: Ha valaki egy ilyen csapatot vezet akkor fontos hogy erős személyiség legyen. Kivételes vezetői képességekre van szükség és a pszichológusi ismeretek is sokat számítanak. Sok sztárral kell együtt dolgozni. Ehhez szükség van egy bizonyos tapasztalatra.

AZ: Az egykori Bayern játékos Niko Kovac az egyik legnagyobb esélyes. Ő minden kritériumnak megfelel?

Hitzfeld: Niko Kovac egy jó megoldás lenne. A Salzburgnál és a Koreai válogatottnál is jó munkát végzett. A Frankfurt magukhoz képest kiemelkedően játszik, jövőre talán európában is ott lesznek. Ezenkívül Bayern játékos volt, tudja, hogyan működik a csapat. Erős személyiség, akinek nyílt véleménye van és jól kommunikál. Számára minden meccs egyformán fontos. Jól tudja motiválni a csapatot.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50934/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?