Blogolj!

Jupp Heynckes: holnap még nem ünneplünk

Kun Béla

Ha a Bayern szombaton nyer az Augsburg ellen, akkor bajnok, nos lássuk mi hangzott el a sajtótájékoztatón.

Jupp Heynckes a pénteki sajtótájokoztatón ezt mondta a lehetséges bajnoki cím megszerzéséről: "Természetesen holnap bajnokok akarunk lenni. Az Augsburgi csapat nagyon jó, s Oliver Baum irányítása alatt sokat fejlődtek."

Jupp a jelenlegi személyzeti kérdésekről: "Kingsley Coman természetesen hiányozni fog. Alaba már jobban van, de nem tudott a csapattal teljes mértékű edzésmunkát végezni. Tolisso apró sérüléssel jött vissza a válogatottból, s ezért ült a Sevilla elleni meccsen a lelátón. Meglátjuk, hogy együtt tud-e működni, ha igen, akkor kezdeni fog. Arturo Vidal is kiesik."

Manuel Neuerról: "Az elmúlt napokban megfigyeltem a tréningpályán, és a fitnessteremben egyaránt. Jól néz ki a helyzete. Az, hogy, mikor tud egy teljes kapusedzést megcsinálni, majd meglátjuk."

Lesz holnap ünneplés, ha a bajnoki cím már a zsebben van? "Nem, 2013-ban sem volt. Koncentráltnak kell maradnunk. Még sok fontos feladat áll előttünk. Majd ünnepelhetünk akkor, ha a szezon befejeződött. Akkor már felőlem kiengedhetik a játékosok a gőzt magukból. Ha holnap bajnokok leszünk, akkor az öltözőben egy pohár pezsgővel koccintunk. De annyi lesz csak. Vasárnaptól előkészülünk a Sevilla elleni szerdai visszavágóra."

James Jokerszerepéről a Sevilla ellen: "Én mindig rotálok. De nem jókedvből rotálok, emögött egyértelmű tervek vannak. Jamesnek a válogatottal nagyok sokat kellett utaznia, s a Dortmund ellen is játszott, s ezért hagytam őt ki a Sevilla elleni kezdőből. Robbennél ugyan így volt."

A sérült Juan Bernatról: "Tegnap egész jól tudott a csapattal edzeni. Nagy horzsolás volt a sípcsontján, de már jobban van. Meglátjuk, hogy tud-e holnap játszani, meg kell várnom a reakcióját."

Szombaton lesz Franck Ribéry 35 éves, miben változott 2013-hoz képest? "Abban az évben nagyon jó kapcsolatba lettünk, különleges kapcsolatunk van. Ő egy olyan játékos, aki nagyon kiáll az igazság mellett. A Sevilla elleni meccsen azon a véleményen volt, hogy a játékosok a fairplayt felrúgták. De tudom, hogyan kell vele bánni, ismerem minden mozdulatát. Most olyan motivált, mint karrierje során nagyon kevésszer. Legutóbb nagyon jól láthattuk."

Ribéry születésnapjára tervez valami különlegeset? "A bajnoki cím szép lenne, vagy nem? Szombaton és kedden is játszott, még egyszer kell beszélnünk, s akkor megtudjuk, hogy érzi magát."

Tudja Ön a bajnokságot egyáltalán ebbe a szezonbeli feszültségben még élvezni? Nagyon nagy része lehet a bajnoki címben. "Én személy szerint egy nagyon kis része vagyok ennek, de boldog vagyok, hogy ilyen trénerstábunk van. Tudok én ünnepelni, de sok van még előttünk. Sok dologban még javulnunk kell, amit mi tudunk is."

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50874/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?