3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Veszélyben a Bayern jövője? Nincs edző, nincs terv, nincs vízió

Rusz Dániel

Az, hogy Thomas Tuchel elutasította az FC Bayern München érdeklődését, újabb kudarcnak minősíthető az elmúlt hónapok amúgy sem túl sikeres edzőkeresési kísérletei után. A klub és annak vezetősége úgy tűnik, tehetetlen, és nem nagyon lát járható kiutat a helyzetből.

Nem sokkal 2012 karácsonya előtt Uli Hoeneß éppen beleharapott ízletes Rostbratwurst-hamburgerébe. Reklámkampányában Alfons Schuhbeckkel karöltve egy amerikai gyorsétteremlánc egyik új termékét mutatta be, a hamburgerzsemlébe rejtett Hoeneß kolbászt Schuhbeck mustárral.

Nem meglepő, hogy akkor Hoeneß mosolygott, végül is egy bemutatóesemény volt. Talán csak azért, mert a saját grillezett kolbászának ízét érezte a számára ismeretlen, savas-olajos illatú éttermi környezetben. De lehet, hogy a széles mosolynak volt egy másik oka is, ami távol esik a kolbászkülönlegességek világától. Heteken belül bemutatásra került Pep Guardiola, mint az FC Bayern új edzője. A klub, melyre Hoeneß szeret az életműveként tekinteni, izgalmas és reményteljes jövő elé nézett.

A katalán tréner merész szerződtetése kétségkívül Hoeneß-nek köszönhető, akivel New Yorkban találkozott, amint éppen a Bayernt reklámozta, és a rendkívül magas éves fizetés(ek) finanszírozásán dolgozott. Rummenigge szintén hamar megbarátkozott az új edzővel, akiért fél Európa harcolt. Éppen amikor a Jupp Heynckes utódját övező kérdések élesedni kezdtek volna, az FC Bayern bemutatta Pepet, mint a lehető legnagyszerűbb megoldást.

Az előrelátás és a biztonság, amit a Bayern 2013-ban sugárzott magából, lenyűgöző volt. Európa szerte nem lehetett jobban szervezett klubot találni, melynek jövője ennyire precízen biztosított lett volna. Guardiola, majd egy kicsivel később Götze megszerzése – ez mind a háttérben történt, hónapokig húzódó viták és sajtókonferenciák nélkül.

Egy ilyen háttér fényében nehéz elképzelni, hogy a szervezet olyan szánalomra méltóan működjön, mint azt most, 2018 tavaszának elején tapasztalhatjuk. Az egyedüli dolog, ami közösnek látszik a 2012/13-as szezon Bayern Münchenével, az az edzőkeresésben főszerepet játszó személyek kiléte.

Az, hogy Hoeneß és Rummenigge elmúlt hetekben és hónapokban ilyen kétségbeejtő képet mutatott a nyilvánosság felé, két lehetőségre enged következtetni: vagy van egy mesteri tervük, amit nem akarnak a nyilvánosság elé tárni, vagy semmilyen lehetőséget nem látnak arra, hogy nézzen ki a klub Heynckes negyedik itt töltött időszakát követően.

A legnyilvánvalóbb, a helyzethez képest legjobb, ám kockázatmentesnek korántsem nevezhető lehetőség nemrégiben kikerült a képből. A hír, hogy Thomas Tuchel nem lesz Bayern München edzője, magától Thomas Tucheltől származik. És ez érthető is, tekintettel arra, hogy az elmúlt hónapokat övező színház olyan helyzetbe hozta volna őt Bayern-edzőként, hogy a bizalom az első naptól kezdve kritikusan alacsony, de legalábbis nagyon sebezhető lett volna vele szemben.

Az ember csak gratulálhat Tuchelnek a döntését illetően – és ez itt a nagy probléma. Amilyen előrelátónak és bátornak tűnt a klub néhány évvel ezelőtt, annyira kezd most látszólag tehetetlenné válni. A kulisszák mögött zajlódó események, amit az elmúlt héten publikált a Süddeutsche Zeitung, olyan, szinte már pánikhangulatban lévő vezetőség képét tárja elénk, amely könnyen megváltoztathatja Európa véleményét az FC Bayern Münchennel kapcsolatban.

Akármi is történik a Säbener Straße tárgyalótermeiben, a tények egyértelműen a főnökök ellen beszélnek. Három hónapon belül a profiknak vezetőedzőre lesz szükségük, egy olyan valakire, akinek van nemzetközi tapasztalata, aki jól beszél németül és aki nem utolsó sorban tud bánni egy olyan csapattal, amelynek nehézségei adódtak egy Ancelotti-típusú, önálló beállítottságú személyiséggel. Mindezek mellett Robben és Ribéry szerződéshosszabbítása is a tennivalók között van, akárcsak a jövőt meghatározó ifiszektort illető döntések – július 1-től ugyanis nemcsak a profik, de az amatőrök és az U17-esek is edző nélkül maradnak.

Jelentsen be bárkit a vezetőség az elkövetkező hetekben, az illető máris meg lesz bélyegezve. Az új szakembert nem lehet első számú megoldásként eladni, és rögtön a kezdetektől erősen megkérdőjelezhetik majd a munkáját. Ráadásul a stáb már egy „mi lett volna, ha”-helyzetet is teremtett számára az elmúlt időszak sikertelen kísérleteivel. Hacsak nem fog az elejétől fogva működni a dolog XY edzővel, önmagát nemcsak sikeres elődjeihez kell majd hasonlítania, de a majdnem szerződtetett Thomas Tuchelhez is.

2013 nyarán a Bayern München egy új, bizonytalan korszakba lépett – ám egy Pep Guardiola nevű ember oldalán. 2018 tavaszán a jövő szintén bizonytalan. Azonban most úgy tűnik, az elképzelés is hiányzik.

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50724/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,jupp heynckes,karl-heinz rummenigge,pep guardiola,Szakmai stáb,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?