Corentin Tolisso: a Bayern München a pályafutásom csúcsa

Kiss Dorisz

Annak ellenére, hogy a Bayern egykori menedzsere, Carlo Ancelotti által került a bajorokhoz, Tolisso élvezi a klubban töltött perceit és hosszú ideig szeretne maradni. A középpályás egy jelentős, 41,5 millió eurós összegért igazolt a csapathoz az Olympique Lyon-ból, ezzel rekordot döntve a klubtörténetben.

A francia játékos hosszú távra tervez

Egyelőre azonban nem lett alapember, legalábbis nem került be annyiszor a kezdőbe, ahányszor szeretett volna. 31 mérkőzésből hússzor volt kezdő, de még így is 7 gól és 5 gólpassz fűződik a nevéhez.

A SO FOOT-nak adott interjújában, Tolisso bevallotta, hihetetlenül büszkévé teszi az, hogy a Bayern játékosa lehet. A játékos úgy véli, ez jelenti pályafutása csúcspontját:

„Kívánhatnék többet? Ha itt sikeres vagy, az egész pályádat siker övezi. Olyan játékosok, mint Ribery, Robben, Müller, vagy Lewandowski elég sikeresek itt és nem hagyták el a klubot, hiszen ez egy olyan nagy csapat, amely minden évben versenyben van a Bajnokok Ligája trófeáért is.”

Reagálva arra, ami manapság folyik az európai átigazolási piacon, Tolisso hozzátette, a Bayern épp olyan nagy cél lehet a játékosok számára, mint például a Real Madrid.

„Ha a Bayerben vagy, mégis hova akarnál menni? Elmehetsz a Real Madridba és ha ott mindent elértél, csak egy olyan kaliberű csapathoz igazolhatsz, mint a Bayern. Sok remek játékos van itt, számtalan olyan, aki 2013-ban Bajnokok Ligáját nyert, mások pedig világbajnokok lettek 2014-ben. Ha olyan szerencsés vagy, hogy egy ilyen csapatba kerülsz, már az edzéseken is folyamatosan fejlődsz.”

A játékos végül arról is beszélt, hogy Jupp Heynckeshez fűződő kapcsolata meglehetősen erős, annak ellenére, hogy van egy kis nyelvi akadály kettejük között. A mester nem beszél franciául, a középpályás pedig a némettel áll hadilábon. A két fél általában fordító közvetítésével beszél egymással, ám ez néha nem olyan könnyen kivitelezhető.

„A kommunikáció Heynckessel nem olyan gördülékeny, mint Ancelottival volt. Néha nincs ott a fordító, amikor Jupp németül beszél hozzám. Ilyenkor nem értek mindent, de a legfontosabb Heynckes nézőpontjának megértése. Ettől függetlenül, meg kell tanulnom a nyelvet!”

Tolisso nemrégiben sérülést szenvedett a Hamburg elleni győzelem során, de most már újra bevethető. Ezzel a pozitív hozzáállással, ami jellemzi, izgalmas lesz figyelni, hogy mennyit fejlődik, illetve javul a szezon végéig. Abban a szezonban, amelyben a Bayernnek még mindig esélye van egy újabb triplára.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50718/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?