3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Továbbra sincs Heynckes-utód

Gulyás Gábor Sr.

A Tuchel- visszautasítás után: hogyan tovább, FC Bayern?

Inkább külföld az FC Bayern helyett: Thomas Tuchel egy angliai munka mellett döntött – holott a müncheniek a nyáron le akarták szerződtetni. Uli Hoeneß későn döntött.

A favorit, Thomas Tuchel lemondta az FC Bayernt - és nyilvánvaló, hogy az Arsenal edzője lesz. Jupp Heynckes utódja még nincs a láthatáron.

Mats Hummels számára a hírek megnyugtatóak voltak a hétvégén – és ennek természetesen közé volt Thomas Tuchelhez. Hummels, a Borussia Dortmundnál töltött ideje vége felé állandó összetűzésben volt az akkori edzővel, Tuchellel.

Az FC Bayern vezetése megkérdezte Hummmelst Tuchel vezetői - és emberei képességeiről. Hogy a hátvéd sztár véleménye negatív volt, az szinte borítékolható.

Uli Hoeneß - talán ezért is - későn döntött Tuchel leigazolásáról. Ugyanígy megkönnyebbülhetett Mats Hummels is, hogy nem fog vele együtt dolgozni. Thomas Tuchel, ahogy azt már bejelentették, egy FC Bayern ellen döntött. A Kicker azt jelentette vasárnap, hogy Tuchel a nyáron az Arsenalhoz szerződik. A Süddeutsche Zeitung szerint erre kevés az esély: mivel Arsene Wenger jövője még mindig bizonytalan, Tuchel inkább a Paris Saint-Germainhez igazolna. Az FC Chelsea,a Tottenham Hotspur és a Real Madrid is meg lett nevezve, mint lehetséges új klub. Ami viszont biztos: nem lesz a Bayern vezetőedzője.

Az FC Bayern tehát semmi esetre sem – és ez meglepő. Az elmúlt hetekben sokan beszéltek egy Tuchel-szerződésről. A jelenlegi edző, Jupp Heynckes erősítette meg Tuchel helyzetét az interjúkban és a Sport Bilddel ellentétben így nyilatkozott:

„ Azt gondolom, hogy Thomas Tuchelnek megvannak a képességei, hogy a Bayernt is edzhesse.“

De nyilvánvaló, hogy a klubvezetés sok időt hagyott Hoeneßnek és Rummeniggenek, hogy megoldást találjon.

A Süddeutsche Zeitung információi szerint Rummenigge, Hoeneß és Hasan Salihamidzic pénteken megpróbálták rábeszélni Tuchelt egy telefonbeszélgetés során, hogy vegye át a Bayern edzői munkáját. Egy nappal korábban tudták meg a Bayern vezetői, hogy Tuchel egy európai top klub ajánlatát fogadta el. A konkrét müncheni ajánlat így későn érkezett – mindenekelőtt Hoeneßnek köszönhetően. Az egyesület főnöke a saját barátjához, azaz Jupphoz ragaszkodott, holott a 72 éves szakember többször is hangsúlyozta, hogy az idény végén abba akarja hagyni – ahogy a szerződésben megállapodtak. Hoeneß “igenje” csak akkor jött Tuchel melllett, amikor a kiszemelt edző már másik klub mellett kötelezte el magát.

Jelöltek: Niko Kovac, Ralph Hasenhüttl, Lucien Favre - vagy akár még Arsène Wenger is?

Hogyan tovább FC Bayern?

Világos, hogy a nyomás az edzőkérdésben nő, és a dolog egyre komplikáltabb lesz - röviddel a döntő jelentőségű idényszakasz előtt.

A látómezőbe ismét csak Ralph Hasenhüttl (50) kerülhet. Az osztrákot 2019-ig köti szerződés az RB Leipzighez, de a tárgyalások a hosszabbításról elakadtak. Hasenhüttlnek van Bayernes múltja, mégis azt hangsúlyozta a Bild a Sonntagnak adott interjúban, hogy neki még hiányzik a nemzetközi tapasztalata a Bayernhez.

Niko Kovac (Eintracht Frankfurt, 46) szintén játszott a Bayernben, de edzőként ő sem tud felmutatni egyetlen címet sem. Julian Nagelsman (30) a kora miatt nem jöhet számításba (még), a szövetségi kapitány Joachim Löw és a Liverpool edzője, Jürgen Klopp pedig azért, mert nem akarják otthagyni a munkaadójukat a nyáron.

Lehetséges jelöltként Lucien Favre (60), az OGC Nizza edzője is számításba jöhet, akinek egy kilépési záradék van a szerződésében és a Servette Genfben együtt játszott Rummeniggevel, ugyanígy Mauricio Pochettino (46) a Tottenham Hotspurs edzője is, akivel a bajorok már felvették a kapcsolatot.

Vagy van egy nagy meglepetés?

Arsene Wenger, aki 1996 óta az Arsenal edzője, aki a szükséges tapasztalatait és elegendő renomét hozhatna Münchenbe. A bajorok a múltban már megpróbálták leszerződtetni az elzászit, aki tökéletesen beszél németül. Megpróbálják még egyszer?

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50504/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,Szakmai stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?