3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Sven Ulreich megérdemli az Év embere díjat

Pandula László

Sven Ulreich egy labilis "Manuel Neuer pótlékból" egy félelmetes teljesítményű helyettessé vált. E kiemelkedő teljesítményének elismeréseként ebben a szezonban, az Év emberének lehet tekinteni az FC Bayern csapatában.

A szezon kezdete előtt írtam egy cikket a Bayern keretének mélységéről. Egy C jelet adtam annak, hogy mi lesz Ulreich szerepe idén, arra gondolva, hogy Neuer majd az egész szezont végigvédi. Azt gondoltam, hogy a Bayernnek Isteni segítségre van szüksége, ha a világbajnok kapus hosszabb időre kidől. Néha jól esik tévedni.

Sven Ulreich remek teljesítménnyel rukkolt elő Neuer sérülése után, jobban teljesített, mint azt bárki gondolta volna. Uli Hoeneß odáig ment, hogy az év emberének nevezte a 29 éves játékost. Ulreich fontos és hasznos tagja a Bayernnek a zsinórban 6. Bundesliga győzelme felé vezető útján.

De menjünk csak vissza szeptemberbe, amikor is nem volt túl biztató az egykori stuttgarti hálóőr helyzete. A Wolfsburg elleni 2:2 után egy rémálomban érezhették magukat a Bayern szurkolók, hisz Neuer ekkor sérült le. A Bayernnek egy olyan játékosra kellett számítania, aki az utóbbi két szezonban mindösszesen 10 mérkőzésen lépett pályára, hogy pótolja a világ legjobb kapusát. A kezdeti bizonytalanság ellenére, Ulreich sosem csüggedt vagy adta fel. Folytatta egyre magabiztosabban, így pályafutása egyik, ha nem a legjobb szezonját futja épp.

A  "26-os" nagyszerű formában lévő játékos viszont közel került ahhoz, hogy Neuer felépüljön sérüléséből. De attól függetlenül, hogy mi lesz a kezdőcsapattal, Ulreich minden dicséretet megérdemel. A klub hálával tartozik neki. Ez a hála egy szerződéshosszabbításban teljesedett ki ami biztosítja, hogy 2021-ig ő lesz Neuer helyettese.

Megérdemelt hosszabítás

Kezdve a Wolfsburg elleni kétes bemutatkozással, kiharcolta magának a szerződéshosszabbítást. Nem volt titok, hogy a Bayernnek van egy két hiányossága védekezés terén, de Ulreich folyamatosan kiválóan teljesített. A 4:0-ás Freiburg elleni meccs másképp is alakulhatott volna, ha gól nélküli állásnál nem véd hatalmasat lábbal így hatástalanítva Lucas Höler ziccerét. Számos példa van rá, hogyha nincs Ulreich, jó néhány gólt kaptunk volna.

Ulreich több meccset játszott az idei szezonban, mint az elmúlt kettőben összesen. Neuer tartalékának lenni minden bizonnyal nagyon unalmas meló lehet, és más ilyen kevés játékidővel inkább eltékozolja a tehetségét. De úgy tűnik, hogy Ulreich a csúcson van és nagy önbizalommal veti bele magát a játékba. Meglehet nem az a kifutó és játékkal együtt élő kapus mint Neuer, de a statisztikái önmagukért beszélnek.

A 29 éves kapus ebben a szezonban 14 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. Ulreich csak 29 gólt kapott az idei 34 mérkőzésen, összehasonlítva tavaly Neuer 25 gólt kapott 40 meccs alatt. Ulreich általában messze van Neuer szintjétől, de idén azért igencsak megközelíti teljesítményét. Az ő vezetésével szerezhet újabb címeket a rekordbajnok. Nem rossz egy tartaléktól.

A leglenyűgözőbb statisztikája a 11-es védésekre mutat rá. Az idei szezonban 4-szer állt szemben büntető rúgással és 1 kivételével mindet megfogta. A legnagyobb védését volt klubja, a Stuttgart ellen produkálta. A Bayern 1:0-ás vezetésénél, mikor nem igazán ment a játék, akkor kapott egy büntetőt az ellenfél. De a kapusunk megállta a helyét, és a végén begyűjtöttük a három pontot. A kupában is Ulreich vitte győzelemre a Bayernt egy Lipcse elleni 11-es párbajban. Nagyon fontos védést mutatott be Wernerrel szemben, amivel a következő körbe "védte" a csapatot.

A Bayern tehát még mindig áll a kupában, a Bajnokok Ligájában is és úton van a történelmi, sorozatban 6. bajnoki címe felé. Ulreich nem egy személyben az oka ezeknek, de nagyon fontos része a csapatnak. Összenyomhatta volna a ránehezedő nyomás, hogy a világ legjobb kapusát pótolja, de szerencsére nem így történt. Megmutatta Jupp Heynckesnek, Uli Hoeneß-nek és a Bayern szurkolóinak, hogy mire képes. A legfontosabb most számára, hogy behívót kap-e majd Joachim Löw-től.

Ami a szezon további részében fog történni, nagyban függ Neuertől. Még ha a világbajnok kapus visszatér és átveszi helyét a kezdőben, akkor se halványítja el Ulreich teljesítményét. Lehet, elveszti tagságát a kezdcsapatban, de senki nem veheti el tőle az érdemet, hogy hatalmas segítség volt Neuer kiesése idején.

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50416/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,Játékosaink,manuel neuer,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?