Blogolj!

Bajnokok Ligája: sok pénz forog kockán a Bayernnél!

Bajnokok Ligája mint pénzforrás: az Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge vezette egyesület számára nagy bevételt jelenthet. A Bayern már 33 millió eurót focizott össze az idei Bajnokok Ligájában. És a Sevilla elleni negyeddöntőben még több millióról lehet szót ejteni.

München - A Bayern számára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében további 7,5 millió euró prémium megszerzésére van lehetőség. Ezt az összeget az (UEFA) az elődöntőbe jutás esetén utalja majd a továbbjutó csapatnak.

A negyeddöntő előtt, az FC Sevilla ellen amit kedden (20.45-kor) rendeznek Spanyolországban, a Müncheniek ebben a szezonban már 32,7 millió euró prémiumot szedtek össze a Bajnokok Ligája mérkőzéseik során.

Az UEFA kezdő összege 12,7 millió euró mind a 32 résztvevőnek a Bajnokok Ligájában, 7,5 millió pedig a nyolcaddöntőért. A csoportkörben aratott 5 győzelemért 7,5 milliót, a nyolcaddöntőért 6 milliót, a negyeddöntőért 6,5 milliót, az elődöntőbe jutásért pedig újabb 7,5 milliót fizetnek. A sorozat megnyerése esetén a teljes díj 55,7 millió euró.

Ehhez hozzá jön az UEFA "működési bevételből" származó díja, ami minimum 25 millió euró valamint a hazai meccsek jegybevétele (a működési bevételek a közvetítési jogokból, a támogatói befizetésekből, licencdíjakból, és a jegy értékesítésből állnak).

Az FC Bayern a legjobb esetben 100 millió eurót kereshet a Bajnokok Ligájaban. Az UEFA több mint 1 milliárd eurót fizet a Bajnokok Ligája résztvevőinek összesen a 2017/18-as BL szezonban. A prémiumok együtt 761,9 millió tesznek ki. Ehhez hozzá jön még több mint 500 millió euró a "működési bevételből".

Fordította: Sebastian Riedel

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50662/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,gazdasági adatok,reklám, szponzoráció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?