Blogolj!

A Bayernes munka után visszatér a Dortmundhoz

Több mint egy évtizeddel az edzői korszaka után Matthias Sammer kész a visszatérésre a Borussiához, igaz csak tanácsadói szerepkörben. Az egykori német válogatott játékos utolsó, klubszinten végzett munkája a Bayern Münchennél volt.

A Der Klassiker estéjén, a Dortmund igazgatója, Hans Joachim Watzke tájékoztatta a Funke Sportot, hogy a Dortmund korábbi edzője (2000-2004) úgynevezett külső tanácsadóként visszatér az egyesülethez.

„Kell egy olyan valaki, mint Matthias Sammer. A felismerőképessége, a szenvedélye, és az azonosító képessége, és a tisztánlátásának köszönhetően tökéletesen tud véleményt alkotni.”

Mondta Watzke és hozzátette, hogy egy ideje kereste a lehetőséget, hogy visszahívja Sammert a csapathoz. A jövőben több ismerős arc is föltűnhet majd a Signal Iduna Parkban, beleértve a volt játékosokat, Sebastian Kehlt, és Lars Rickent. Őket amolyan összekötőnek szánják a klub legfelső rétegei és a játékosok közé.

Miközben a jelenlegi edző, Peter Stöger további sorsa eddig ismeretlen, a csapat szerződést hosszabbított a sportigazgatóval, Michael Zorc-kal a hét során.

Sammeregyébként nme csak edző volt, hanem játszott is a Dortmund színeiben 6 évig, 2 Bundesligát nyert, és a Bajnokok Ligáját is elhódította. Ezzel a sikeres háttérrel került az edzői szerepkörbe, elég sikeresen, ugyanis 2000-ben, és 2002-ben Bundesligát nyert edzőként is.

A 2003-2004-es szezonig tartott ki a belé vetett bizalom, amikor is a Dortmund csakhatodikként végzett, Sammert pedig kirúgták. Sikerei közé írható egy, a válogatottal nyert Európa Bajnokság 1996-ból. Mióta otthagyta a Bayernt, televíziós elemzőként tűnt fel leginkább.

Fordította: Bene Ádám

Forrás: http://www.dw.com/en/top-stories/s-9097

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50661/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,dortmund,matthias sammer
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?