Klopp vagy Nagelsmann? Vagy egyik sem?


Marc Kosicke Jürgen Kloppról, Julian Nagelsmannról és más német top edzőkről beszélt. A SPORT1 interjújában elmondta, hogy mi a helyzet az ügyfeleivel és a Bayern állítólagos érdeklődésével.

Kosicke az az ember, akiben az edzők megbíznak. Tanácsadóként edzőkre specializálódott, és nevet szerzett magának.

Jürgen Kloppon kívül még 5 Bundesliga menedzserre figyel Marc. Az ügyfelei között ott van Julian Nagelsmann a Hoffenheimtől, David Wagner a Huddersfieldtől és Manuel Baum az Augsburgtól.

Az FC Bayern még mindig edzőt keres, mert Thomas Tuchel visszautasította őket. Emiatt pedig a német ügynök védenceinek neve is felkerült.

Az interjú első részében a jövőbeli terveiről beszél ügyfeleivel. És hogy milyen különleges eset volt Jürgen Klopp.

SPORT1: Herr Kosicke, milyen gyakran van kapcsolatban az edzőkkel?

Marc Kosicke: Ez nagyon különböző. Mindig akkor, amikor fontos. Kisebb beszélgetésekre elég kevesebb idő.

SPORT1: Mi a sikerének a titka?

Kosicke: Mi a siker? A legnagyobb siker az, hogy minden nap emberekkel dolgozhatok, amit nagyon szeretek, és még meg is bíznak bennem. Nem adok nekik hamis reményeket. Nem mondom senkinek, hogy egy nap a Real Madridnál lesz. És a fiataloknak mindig mondom, hogy figyeljenek a munkalehetőségekre. Ha a három fiam közül bármelyik edző lesz, lesznek hozzá tanácsaim. Ez egy kemény munka, minden lépésre figyelni kell. Régebben én is vezettem csapatokat, de azóta rengeteg dolog változott. Ma már az edzőn kívül van segédedző, fizioterapeuták, táplálkozási tanácsadók, orvosok. A nyomás is megnövekedett az internetnek és a sajtónak köszönhetően. Főleg ezekben a dolgokban kell a segítség.

SPORT1: Hogy látja Julian Nagelsmann fejlődését?

Kosicke: A mentalitásának köszönhető a sikere. Azért nevezték ki, hogy ne essenek ki a bajnokságból. Megmentette a csapatot, a következő szezonban pedig már a negyedik helyen végeztek. A Hoffenheim először játszhatott európai kupasorozatban. A játékosok, akiket igazoltak, rengeteget fejlődtek. Viszont ők el is mentek. Rudy, Süle, Wagner, mind a hármat a Bayern vette meg. Ez óriási siker.

SPORT1: Mi változott vele kapcsolatban?

Kosicke: A tapasztalatának köszönhetően óvatosabb lett. Kezdetben egy fiatal kutya volt a mezőn. Egy idő után rájött, hogy nagyító alatti életet él. Felnőtt lett. Már sokkal könnyebb, már nem mindenki mondja azt, hogy csodagyerek.

SPORT1: Mennyire valós a Bayern Nagelsmannak?

Kosicke: Egyáltalán nem valós.

SPORT1: Egy ideje viszont folyamatosan azt emlegetik, hogy ő a jövőbeli bajor edző.

Kosicke: Igen, ez egy olyan téma, amit nem Münchenben vagy Hoffenheimben találtak ki. Sem a Bayern a Hoffenheimnél, sem Nagelsmann a Bayernnél nem jelentkezett. Ezek csak találgatások. Juliannak szerződése van a Hoffenheimnél. Már két éve Bundesliga edző, és ő ezt nagyon értékeli is. Szerintem valamikor egy nagyobb csapatnál lesz edző, de nem most. Jól érzi magát a városban. Mindenki örül, hogy ott van.

SPORT1: Dietmar Hopp találja meg a játékosokat. Veszélyes ez Nagelsmannak?

Kosicke: Nem tudom, hogy mennyire veszélyes ez neki.

SPORT1: Meddig kell neki a Hoffenheimnél maradni?

Kosicke: 2019 nyaráig biztos.

SPORT1: Külföld is lehetséges utána?

Kosicke: Miért ne? Bármi megtörténhet. Lehet, hogy nem fog sehova menni, mert tovább szeretné azt folytatni, amit már felépített. Még az is benne van, hogy egy kis szünetet fog kivenni.

SPORT1: És mit súg az Ön megérzése?

Kosicke: A legjobb szerintem az lenne, ha egy német top-csapathoz menne.

SPORT1: És akkor a jóbarátja, Jürgen Klopp miért Angliában van?

Kosicke: Jó kérdés. Jürgennek egyszerű elképzelései vannak a fociról, és egyetértenek a Liverpool vezetésével. Nagyon jó emberismerete van, és tudja, hogy milyen játékosok kellenek. Hans-Joachim Watzke, a Dortmund elnöke mondta, hogy vannak jó edzők, és van Jürgen Klopp. Ezt nem lehet tanulni.

SPORT1: Le tudná írni ezt?

Kosicke: Jürgennek mindenki kell, hogy sikerüljön az elképzelése. Kemény munka kell hozzá. Nagyon jó a vezetőképessége. Különleges képességei vannak. A legdurvább az, hogy ő a ’The Normal One’. Ha találkozunk, tök normális dolgokról beszélünk, sorozatot nézünk vagy ping-pongot nézünk. Ő hálás, hogy ilyen életet élhet, és Jürgen Klopp lehet. És nem érez nyomást, mert büszke mindenre.

SPORT1: Megváltozott Liverpoolban?

Kosicke: Jobban beszél angolul. Ő nem változott, az élete változott. Sikeres németként simán kimehetett az USA-ba, most már ott is megismerik. Erre akkor jöttem rá, amikor meglátogatott Dél-Afrikában. A Liverpool egy világmárka. Mindenki megismeri. Mondjuk nem olyan alacsony, ezért is lehet ez. Ezért ő a legszívesebben otthon van a feleségével vagy a gyerekeivel.

SPORT1: És neki téma a Bayern?

Kosicke: Az biztos, hogy jobban, mint Nagelsmannál. Jürgen jól ismeri Hoeneßt. De most semmi sem biztos. 2006-ban együtt voltak TV-s szakértők. A mai napig jó viszonyban vannak. De Jürgen bárhogy befejezné a karrierét, akár úgy is, hogy nem ült az FC Bayern kispadján.

SPORT1: Még sokáig lesz Angliában?

Kosicke: 2022-ig tart a szerződése. Szerintem addig még nem ér véget az út. De még sok tényező tartozik ehhez. Angliában nincsen téli szünet. Amíg Németországban pihennek, Angliában dolgoznak. 4 hét alatt 13 meccset játszanak. Sokkal dinamikusabb az élet.

SPORT1: Így nem túl nagy az esély rá hogy Jürgen Klopp a Bayernhez megy?

Kosicke: Ez hülyeség. Nincs olyan edző, aki nagyobb egy klubnál. Mindig a klub a nagyobb. A Bayern és Klopp passzolna egymáshoz. De ez most nem téma.

SPORT1: Izgatja őt a Bayern?

Kosicke: Még nem beszéltünk erről. De Európa egyik top-klubját edzeni, ez kit nem izgat? De a Münchennek már nyáron kell edző, neki pedig tart a szerződése. Nem gondolt még arra, hogy elmenjen Liverpoolból.

SPORT1: Akkor végig ott fog maradni?

Kosicke: Ezt még nem tudom.

Forrás: https://www.sport1.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50502/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,Szakmai stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?