Kimmich: vezéregyénisséggé akarok válni!

Kun Béla

A nemrég 2023-ig hosszabbító német válogatott szélső védő beszél a céljairól, a védői pozíciókról, s elmondja a véleményét Guardioláról és Heynckesről is.

"A célom, hogy mind az FC Bayernnél és mind a DFB-nél vezéregyénisséggé váljak. A szerep betöltésétől nem félek."

- szögezte le Josh a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában.

Az látható, hogy nagyon jó úton halad a célja megvalósításában, sőt, ő az már el is mondható, hogy mind a Bayernnél, mind pedig véálogatottnál "alapembernek" érezheti magát.

Joachim Löw már kétszer megbízott bennem, mint csapatkapitány, egyszer a Konföderációs kupán, egyszer pedig az Azerbajdzsán elleni kvalifikáción. Azért is, mert valószínűleg azt érezte, hogy a hierarchiában már előbbre kerültem.

Kimmich jobban érzi magát, mint jobbhátvéd

Kimmich szeretné a következő lépést megtenni:

"Szívesen vállalom a felelőséget."

- tette hozzá.

"A jobb oldalon olyannyira fejlődtem, hogy el tudom képzelni, hogy ezen a poszton döntő szerepet játszhatok"

- gondolja Kimmich, aki korábban még azt mondta, hogy inkább középen érzi legjobban magát. De mostanra már a jobbhátvéd posztján nagyon sokat fejlődött, olyannyira, hogy képes ezen a helyen felelőséget vállalni:

"Másnak ezt elmesélni, vagy fellelkesíteni, csak akkor lehet, ha az egyéni teljesítmény állandóan jó. Különben nem hisz neked senki. S természetesen ehhez a poszthoz is alkalmasnak kell lenni."

- véli Josh. Ezen az úton sokat segített neki Pep Guardiola:

"Ez a döntő labdabirtoklásos foci. Pepnél tettem meg a legnagyobb lépést. Akinek egyszer Pep irányítása alatt volt alkalma edzeni, alapdolgokat nem tud elfelejteni."

- dicsérte Kimmich.

"A hatos pozíció a centrum felé helyezi a hangsúlyt, minden oldalról kaphatod a labdát, minden akcióban részt kell venned, és 360 fokos térlátásra van szükséged. De úgy érzem, hogy a szélsővédő pozíció sokkal komplexebb."

- elemezte Kimmich.

"Szélsővédőként szervezettségre és korlátozottságra van szükséged, azonban sokkal több intenzitással kell a támadásban részt venned. S ezen a poszton találkozol az ellenfél leggyorsabb játékosaival. S ezen a poszton sokkal jobban részt is tudsz venni a támadásokban."

- tette hozzá a válogatott játékos.

Forrás: http://www.90min.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50270/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joshua kimmich
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?