Blogolj!

Hogyan vesztette el Hoeneß a harcot Tuchelért

Fazekas Annamária

A BILD am SONNTAG exkluzív híre: Thomas Tuchel közölte Karl-Heinz Rummeniggevel, Uli Hoeneß-szel és Hasan Salihamidzic-csel, hogy rá ne számítsanak a továbbiakban, mint Jupp Heynckes utódjelölt. A Süddeutsche Zeitung”információ szerint a hírt Tuchel múlt pénteken közölte egy telefonkonferencia keretei között a Bayern vezetőségével.

Különösen szomorú, hogy hosszas belső megbeszélések után röviddel ezelőtt sikerült a vezetőségnek abban megegyezni, hogy megállapodnak Tuchellel. Az örök kételkedő Hoeneß is végül beleegyezését adta.

Most pedig úgy néz ki, hogy március végén még nincs edzője a csapatnak a következő szezonra.

► Hoeneß rontotta el?

Nem lehetett egyik Bayern vezetőt sem elérni, hogy állásfoglalást kérjünk tőlük.

Az azonban biztos, hogy azzal, hogy arról lehetett hallani, hogy megpróbálnak Heynckes-szel a hosszabbításról megegyezni, azzal Tuchel kettes számú jelölt lett csak a nyilvánosság előtt.

Ez nem igazán tetszhetett a Dortmund exedzőjének, mert már fél évvel ezelőtt egyeztetett Rummeniggevel a pozícióról, és akkor mégis Hoeneß indíttatására Heynckes került az edzői posztra, amit akkor még elfogadott. 

2017 végén kezdte meg az „udvarlást” Hoeneß Heynckes irányába.

„Azzal, hogy sikerült Jupp Heynckes barátomat visszahozni, megütöttük a főnyereményt.“

A „Schießamer Red-White Dynamite“ fan-club szavazást indított: Maradjon Jupp? címmel. Az eredmény: 300:0 az igenek javára.

Aztán január végén újabb Hoeneß kedveskedés következett:

 „Ez egy beteljesült álom számunkra. Jelenleg nincs B tervünk. Remélem meg tudjuk győzni Juppot, hogy még egy évet maradjon. Ha egy edzőről alkotott elképzelésünket kellene ábrázolnom, akkor az nagyon hasonlítana Josef Heynckesre.”

Hoeneß meggyőzte erről a Tuchelt támogató Rummenigget is, olyannyira, hogy a Sky műsorában Jörg Wontorranál így nyilatkozott:

„Uli Hoeneß próbál udvarolni, amit ha őszinte akarok lenni, én is csak támogatni tudok.“

Az udvarlás azonban eredménytelen maradt! Heynckes valószínűleg a házilag generált vészhelyzet miatt sem fogja meggondolni magát, és nem fog mégis maradni. Tehát a Bayern újra edzőt keres. Aki Heynckes búcsúja, és Tuchel visszamondása után, csak egy harmadik személy lehet.

Forrás: https://www.bild.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50508/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Beszámolók,hasan salihamidzic,jupp heynckes,karl-heinz rummenigge,Szakmai stáb,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?