Helyzetjelentés: Robben hamarosan bevethető, Neuer már fut


Mind Arjen Robben, mind pedig Manuel Neuer gyors lépésekkel halad a sérülésükből való felépülés felé. Míg csapattársaik nagy része a válogatottjával játszott barátságos mérkőzéseket, a páros minden időt kihasználva folytatta a rehabilitáló edzést.

A két sérült játékos jól halad a visszatérés felé

Robbennek még két héttel ezelőtt, a Hamburg ellen 6-0-ára megnyert mérkőzésen csípődött be egy ideg a hátán, Neuer pedig már jóideje harcképtelen a lábközépcsont sérülése miatt.

A Bild értesülései szerint Robben a Säbener Straßén kocogó gyakorlatokat végzett a rehabilitációs edző, Thomas Wilhelmi felügyelete alatt. Egy-két könnyebb labdavezetés után már a teljes értékű edzésen is előforduló elemek következtek. Passzolás, kapura lövés, gyors fordulások. A holland szélső folyamatosan nyújtotta a hátát Wilhelmi ellenőrzésével. Remélhetőleg Robben már bevethető lesz hétvégén a Borussia Dortmund ellen, ahol végleg eldőlhet a bajnokság, hiszen a Bayern győzelmével már matematikailag is utolérhetetlenek lennének.

Az FC Bayern TV-nek Neuer elmondta hogy már 100%-os futóedzéseket végez, és akár már jövő héten teljes edzést végezhet:

„Jó napot tudhatok magam mögött [a pénteki edzés után]. Nagy nap volt a mai, hiszen ma először végre rendes futógyakorlatokat végezhettem – háromszor öt percet. Nem volt semmi gond a lábammal; mindkettő ugyan olyan volt, a jobb és a bal is. Ez egy fontos lépés volt számomra.”

A hálóőrre a hétvégén még egy MRI vizsgálat várt, csak a biztonság kedvéért, hogy minden csont rendben összeforrt. Habár Neuer optimista az edzés fokozatos nehezítésével kapcsolatban, bevallotta, extra óvatosan áll a dologhoz:

„Ha majd felhúzom a stoplist és kimegyek a pályára, meglátjuk milyen állapotban van a testem, hogy reagál a lábam. Reménykedek hogy még pályára léphetek a Bayern színeiben ebben a szezonban. Ez valószínű, de a visszatérésem időpontját egyelőre nem tudjuk megjósolni. Még mindig az a célom hogy tudjak játszani egy pár meccset mielőtt a válogatottal elutazok a vb-re.”

Neuer kihangsúlyozta a nagy óvatosságot, ami a második visszatérését övezi az újabb törés után:

„Fontos, hogy most ne történjen semmi a lábammal, mert az akár a karrierem végét is jelentheti. Magabiztos vagyok, hiszem, hogy vissza tudom nyerni az egykori erőmet.”

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50468/pics/lead_800x600.png
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,manuel neuer,sérülés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?