Blogolj!

Elber a BL esélyekről: két csapat jobb, mint a Bayern, de...

Cserny Szilárd

Az FC Bayern és Liverpool közötti legendák meccse előtt, Giovane Elber beszélt a Sport1 interjújában a Bayern Bajnokok Ligája esélyeiről is.

Az Anfiled Roadon a Legendák találkozójára került sor, ahol az FC Bayern legendái az FC Liverpool ikonikus játékosaival találkoztak.

Világbajnokok, Európa bajnokok, Bajnokok Ligája győztesek -nagy nevek voltak jelen a pályán, közöttük Giovane Elber is. A korábbi Bayern csatár a Sport1 interjúban beszélt a párbaj fontosságáról, az FC Bayern fejlődéséről és az FCB Bajnokok Ligája győzelem esélyeiről.

Sport 1: Mi a különleges egy ilyen legendák játékában? Különösen a Liverpool ellen?

Giovane Elber: Olyan, mint korábban. Az ember nem akar egy ilyen meccset elveszíteni. A legszebb az, hogy akit megkérdeztem, rögtön bele is egyezett. Egyszerűen boldoggá tesz, olyan mint egy osztálytalálkozó. És mivel a játék egy ok miatt történik, ezért szívesen is játszol.

Sport 1: Hogyan működik ez, azzal, akit már rég nem láttál? Először megnézed, hogy a valamikori kollega gyűjtött e már be ráncokat? Hova kerül Giovane Elber első pillantása?

Elber: Teljesen egyértelmű! Az első pillantás egyből a hasra irányul. Látható, hogy az illető csinált-e valamit, avagy sem. Kevesebbet edzettem az utóbbi időben. Azonban ez normális és magától értetődő. Ha 15 évig profi voltál, akkor megpróbálsz fitt maradni. Azonban sokaknak vannak térdproblémái, nekem a boka ízületeivel vannak gondjaim. Sajnos nekem a futás nem túl jó, azonban naponta négy öt órát tudok lovagolni. Ez nagyon jól megy és nagyon élvezem.

Sport 1: Kikkel várja nagyon a találkozást?

Elber: A brazilokkal. Sajnos soha nem találkozunk Braziliában és itt Münchenben mindig nagy találkozásokra kerül sor. Nagy öröm lesz számomra Lothar Matthaussal játszani. Ő egy nagyon nagy legenda. Korábban otthon voltak képeim Lotharral, aztán nem sokkal később már együtt is játszhattunk.

Sport 1: Van esetleg olyan játékos, akit féken kell tartani? Aki esetleg egy kicsit túl komolyan veszi a játékot?

Elber: Igen van... Például Alex Zickler még mindig sokat tud futni. Mindig várja a labdákat, de mi egyszerűen nem tudjuk követni. Néha el kell mondani, hogy mi ezt a tempót nem tudjuk tartani. Lassabban kell játszanunk. Lassabban megyünk előre és utána lassabban vissza.

Sport 1: Zé Roberto szintén a legendás játékosokat képviseli. Ő volt, aki 43 évesen fejezte be a karrierjét Braziliában. Ez jelenthet valamit számodra?

Elber: Nem, nem mindenki képes erre. Zé Roberto nagyon különleges. Ahogyan látható ő egész életében nagyon profi életet élt. Nem mintha mi nem lettünk volna azok, ő azonban 100 százalékban profi volt és soha nem volt komoly sérülése. Így tudsz egy kicsit tovább játszani. De 43 évesen valóban nagy tiszteletet érdemel. A csapatunknak valóban egy ilyen játékosra van szüksége, aki felgyorsíthat.

Sport 1: Korábban nehezebb volt az FC Bayern számára bajnoknak lenni. Visszasírod a régi időket?

Elber: Nem gondolom, hogy a Bundesliga többi csapata rosszabb lett volna. Az FC Bayern tett egy igazán nagy előrelépést. Nem lehet hátradőlni és várni, hogy a többi csapat felnőjjön hozzánk. Mi a Bajnokok Ligája felé tekintünk. A negyeddöntőben vagyunk, a házi feladat megnyerni a Bundesligát. Ez teszi nagyon jóvá az FC Bayernt. A többieknek figyelni kell minket és megpróbálni felnőni a mi szintünkre.

Sport 1: Hova helyezné az FC Bayernt az állva maradt utolsó nyolc csapat között?

Elber: A csapat jelentős előrelépést ért el ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában. Carlo Ancelotti alatt nem volt olyan a csapat, amely lehetővé tette volna a negyeddöntőbe kerülést. De Jupp Heynckes alatt a dolgok teljesen megváltoztak. A párizsi vereség nem volt szép. Azonban utána otthon megmutatták, hogy meg tudják verni őket-és utána a Besiktas elleni meccs megmutatta, hogy a Bayern mindenre készen áll. Mivel a Real Madrid a spanyol bajnoki küzdelemben nagyon gyengén áll, ezért nekik a fő hangsúly a Bajnokok Ligáján van. Aztán ott van a Barcelona Messivel. A Bayernt a harmadik helyre tenném. Azonban egy oda visszavágón minden lehetséges. A következő körben szeretném, ha a Realt kapnánk. A tavalyi szezonban nem volt szerencsénk. Olyan hibák voltak, amelyet senki nem engedhet meg magának egy csapattal szemben sem. Idegenben nagyszerűen játszottunk. Ezután jött a piros lap és a veszekedések a játékvezetővel. És mindezeken kívül egy nagyszerű Cristiano Ronaldo- és így sajnos kiestünk. De a jelenlegi csapattal úgy gondolom, hogy ki tudjuk ejteni a Real Madridot.

Forrás: https://www.sport1.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50465/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern történelem: legendás játékosok,elber,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?