Blogolj!

Németország vereséget szenvedett Brazíliától

Tóth Renáta

A kedd esti, brazilok elleni mérkőzésen megszakadt a német válogatott 22 meccs óta tartó veretlenségi szériája.

Mario Gomeznek sem sikerült a gólszerzés Brazília ellen

Berlinben teltház, 72.717 néző várta a két válogatott barátságos mérkőzését, akik a négy évvel ezelőtti világbajnoki elődöntő óta először léptek pályára egymás ellen.

Löw a spanyolok elleni kezdőcsapathoz képest 7 helyen változtatott. A braziloknál Neymar sérült, de így is a legjobb támadóikkal álltak fel, mint Willian, Paulinho, Fernandinho, Gabriel Jesus és Coutinho.

A mérkőzés kezdése után először mindkét csapat csak tapogatózott. Negyed óra elteltével a németek vették át az irányítást a támadásban, Sanénak és Gomeznek is volt lehetősége a gólszerzésre.
A 36. percben Gabriel Jesus először elhibázta a kapura adott lövését, de alig egy perccel később sikerült bevennie Trapp hálóját, a félidő lefújását követően 1:0-s brazil vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

A következő játékrész első fele szintén a braziloké volt, Willian, Paulinho és Coutinho is kihagyták helyzeteiket.
Löw több cserével is próbálkozott, a németek pedig hiába támadtak, a brazil védelmen nehezen tudtak áttörni.
Sandro Wagnernek kétszer is volt lehetősége a gólszerzésre, de a beadásokat nem tudta gólra váltani.

A végeredmény maradt az 1:0, mellyel megtört a német válogatott 2016. július 7-e és 22 mérőzés óta tartó veretlenségi szériája.

Joachim Löw:  Felkészültünk arra, hogy a brazilok nagyon motiváltan fognak kezdeni. Ez nem a mi napunk volt. Sok könnyű hibát vétettünk, amit a brazilok ki tudtak használni. Ma sok fiatal játékos volt a pályán, tapasztalatot szerezhettek és levonhatták a tanulságot is. Az első félidőben hiányoltam a labdaszerzés utáni váltást, és a testbeszédet. Mindenki játszhatott volna jobban.

Kevin Trapp:  Mindenek előtt az első félidő volt nehéz. A brazilok nyomást gyakoroltak ránk. A második félidőben jobbak voltunk, de nem sikerült a helyzeteinket értékesíteni.

Toni Kroos:  Pozitívum, hogy a második félidőben jobban játszottunk hátul, mint az elsőben - de sokkal több a negatívum. Láthattuk, hogy nem vagyunk olyan jók, mint azt néhány játékos is gondolja. De ez jó volt arra, hogy lássuk, sok helyen javítanunk kell még.

Ilkay Gündogan: Voltak pozitív pillanatai a mérkőzésnek, de nagyon sok árnyoldala is. Túlságosan egyszerűvé tettük a brazilok dolgát, sok kontrához jutottak az elvesztett labdáink miatt. Van még mit javítanunk.

Joachim Löw szövetségi kapitány május 15-n nevezi meg a bő, 30 fős keretét a világbajnokságra - addig még van ideje gondolkodni a csapat összeállításán.
A válogatott május végén az olaszországi Dél-Tirolban edzőtáborozik, a világbajnokságra utazás előtt pedig még két felkészülési barátságos mérkőzés vár majd rájuk Ausztria és Szaúd-Arábia ellen.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50419/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?