Gündogan: a 7:1 már nem téma nálunk

Tóth Renáta

A világbajnoki címvédő a rekorder világbajnok válogatottal játszik kedd este Berlinben barátságos mérkőzést. Ezúttal Ilkay Gündogan, Marvin Plattenhardt és Leroy Sané válaszoltak az újságírók kérdéseire.

ILKAY GÜNDOGAN …

… a brazil válogatottról: Brazília hasonlóan erősen csapat, mint Spanyolország, szintén az oroszországi torna egyik esélyesei. Ezért is lesz izgalmas a keddi mérkőzés.

… a válogatottban betöltött szerepéről: A csapat minden tagjának joga van játszani. Egy csapat képességei és minősége nemcsak a pályán lévő játékosokról, hanem a keret nagyságától is függ.

… az esélyeiről a VB-n való részvételhez: Örülök, hogy ilyen röviddel a torna kezdete előtt jó formában vagyok és jól is érzem magam. Jó lenne Oroszországba tartani a csapattal.

… a 7:1-es 4 évvel ezelőtti mérkőzésről: Egy ilyen eredmény egy világbajnoki elődöntőben nem mindennapi, a TV előtt ülve hihetetlennek tűnt. De a jelenlegi brazil csapat nem összehasonlítható a 4 évvel ezelőttivel. A 7:1 már nem téma nálunk.

… a brazilok fejlődéséről: Nagy változáson és fejlődésen mentek át az elmúlt években. Nagyobb az egyensúly a védekezés és a támadás között. Az elmúlt évtizedekben a brazil játékosok a világ legnagyobb klubjaiban játszottak, ezáltal sok tapasztalatot szerezhettek.

… Leroy Sanéról: Leroy sebessége a labdával páratlan, a szezon során bizonyította többször is, mit tud, és egy nagy lépést tett előre.

MARVIN PLATTENHARDT…

… a berlini duplán hazai mérkőzésről: Nagy mérkőzés vár ránk és nekem egy nagyszerű pillanat lesz az Olympiastadionban játszani. Nyerni akarunk, és erre is készülünk. Sok barátom és családtagom is eljön majd.

… a világbajnoki keretbe jelölésének lehetőségéről: Szeretnék a válogatottban és a Herthánál is jól játszani. A keretet májusban hirdetik majd ki. Joachim Löw dicséretének pedig természetesen nagyon örülök.

LEROY SANÉ …

… a brazil válogatottról: Az edző nagyon jól felkészített minket Brazília ellen. Sokkal erősebbek lettek, még Neymar nélkül is. Mindannyian izgatottak vagyunk, hogy Brazília ellen játszhatunk – és természetesen nyerni akarunk.

… a fiatal játékosokról a válogatottban: A német válogatottnak nagyon-nagyon jó játékosai vannak, fiatalabbak és idősebbek egyaránt. Ha egy fiatal játékos kap lehetőséget a játékra, jól viseli a nyomást és tud a csapatnak segíteni.

… az erősségeiről: Mindig megpróbálok a párharcok során jobbnak bizonyulni és rést keresni. Remélem, ezt a német válogatott mérkőzésein is bizonyíthatom majd.

… Ilkay Gündoganról: Klassz játékos, a Manchester Citynél is bizonyította már a képességeit, remélem, sikerül neki a válogatottnál is.

Forrás: https://www.dfb.de/start/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50368/pics/lead_800x600.jpg
Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?