Karl-Heinz Rummenigge: bekövetkezhet a 100 milliós igazolás...


Az FC Bayern München vezérigazgatója igen nagy optimizmussal tekint klubjának gazdasági jövőjére. Karl-Heinz Rummenigge elárulta, hogy milyen feltételekhez köt egy 100 milliós transzfert. Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge közösen irányítják a futballvilág egyik legjobbját, a Bayern Münchent. A „GQ” magazinnak adott interjúban pedig kiderül, hogy akadnak nézeteltéréseik az üzleti terület fejlesztését illetően.

Ebből ki is derül, hogy a 62 éves igazgató szerint -Uli Hoeneß-el ellentétben- igen kedvező időszak várható az iparágban, főleg ha a különböző jogdíjakból befolyó folyamatosan növekvő bevételt nezzük.

“Ezek rohamosan fognak még növekedni!”

- hiszi Rummenigge, és el is mondja, hogy miért:

“A legfontosabb cégek még nincsenek is játékban! Az amerikai vállalatok, mint az Apple, Amazon, Netfix még csak most fognak bekapcsolódni! Nekik nem az a fontos, hogy a jogdíj 500 millióba vagy egymilliárdba kerül, csak az érdekli őket, hogy a termék exkluzív-e és hogy segíti-e a cég fejlődési stratégiáját.”

Az előrejelzését, miszerint további bevétel növekedés várható azzal magyarázza Rummenigge, hogy a legújabb szponzorok már úton vannak: Eurosport, Amazon, DAZN. Vehetjük úgy hogy most még csak tapasztalatokat gyűjtenek, hogy később erősebben és célzottabban tudjanak elköteleződni.

„Ha ezek a befektetők teljes erővel becsatlakoznak, akkor fognak az árak igazán az egekbe szökni!”

Uli Hoeneß Olaszországot látva óvatosabb

5 héttel ezelőtt a Bayern elnöke, Uli Hoeneß teljesen másképp nyilatkozott erről a témáról, mint Rummenigge. A Sportmarketing kongresszusán Hoeneß a túlságosan magas jogdíjakra figyelmeztetett.

“Olaszországban 200 millió euróval kevesebb jogdíjból gazdálkodhattak, mint azelőtt. Ha a Google, az Apple, és az újabb szponzorok nem hoznak forradalmat, attól tartok, hogy az Angliában a BT és a Sky sem fog már annyit fizetni mint eddig.”

Talán a Bayern jövőbeli átigazolás politikájáról tett kijelentésekből is kitűnik, hogy a Bayern két vezetőjének különbözőek a nézetei.

Az első 100 millió eurós bajor igazoláshoz ennyit fűzött hozzá Rummenigge:

“Nos, ha szükség van rá... olyan időkből jöttünk, ahol mindez elképzelhetetlen volt. Ma már ilyenekről is meg kell hoznunk a döntést.”

Ám vannak kételyek egy drága topjátékos igazolását illetően Rummenigge szerint:

“Sportszakmailag van-e értelme és hogy megéri-e? Egy szupersztár sokkal könnyebben visszahozza a pénzét mint egy átlagos játékos. Az emberek megveszik a mezeit, és sokkal többet van középpontban, amely ahhoz vezethet, hogy a klub érdekesebbé válik a szponzorok számára!”

Az 50+1 szabályról ami a nagyobb befektetőket távol tartja a Bundesligától így nyilatkozott Rummenigge:

“Úgy gondolom, hogy minden egyesületnek magának kell eldöntenie, hogy mennyire nyitottak az új befektetők felé, vagy hogy teljesen el szeretnének-e zárkózni tőlük.”

Reméli hogy a Német Futball szövetség az 50+1 szabályt visszavonja

A Bayern Münchennél a részvények maximum 30%-át lehet eladni”, tehát a csapat nem kerülhet a befektetők kezébe. Az Adidas, az Allianz és az Audi fejenként 8,33%-ban részesei az FC Bayern München AG-nak.

Zárásként Rummenigge a Bayern Bundesligán belüli extrém dominanciájáról is mesélt, a csapat ugyanis zsinórban a hatodik német bajnoki címét készül megszerezni:

“Örülnék nagyobb konkurenciának is, ám ettől a többi klubcsapatnak nem lesz könnyebb.

Fordította: Barbara Aurélia Haszon

Forrás: https://www.welt.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50246/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,gazdasági adatok,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?