A Bayern München érdeklődik a válogatott kölni hátvéd iránt

Rusz Dániel

Legfrissebb tudósítások szerint a Bayern Münchennél szemet vetettek a jelenleg az FC Kölnben futballozó német válogatott balhátvédre, Jonas Hectorra.

Hector már 2012 óta biztos pont a kölnieknél, illetve a Joachim Löw irányította 2014-es világbajnok német nemzeti tizenegynek is egyik kulcsjátékosa volt. Mivel a Köln idén igencsak a kiesés szélén táncol, a védő nyáron akár elérhetővé is válhat. A Bayern, ha tényleg nyélbe szeretné ütni a transzfert, állítólag aktiválná a szerződésében szereplő kiesési záradékot.

A müncheni alakulat azonban a Kicker szerint csak egy a sok kérő közül, melybe többi között a Borussia Dortmund is beletartozik. Hector szerződésében 7 millió eurós kivásárlási ár szerepel, a hírek szerint pedig a német Rekorbajnok már fel is vette a kapcsolatot a játékossal egy esetleges nyári átigazolás ügyében.

Hector nemcsak a balhátvéd posztján, de védekező középpályásként is stabilan tud játszani, bár az idei szezonban a Köln bukdácsolása révén mintha az ő teljesítménye is visszaesett volna. Ebben az idényben mindössze egyetlen gólpaszt jegyzett a Bundesligában, ám ehhez vélhetően a sérülésének van több köze. Ennek ellenére azonban még mindig valószínű, hogy Löw beválogatja az oroszországi vb-keretbe.

Hector nagyon is erős cseréje lehet David Alabának, ha itt is meggyőző teljesítménnyel áll elő. Érkezése azonban vélhetően elősegítené Juan Bernat eligazolását, aki a nyáron állítólag amúgy is távozni készül a Bayerntől. A spanyol védő nem játszott túl stabilan a Pep Guardiola idején történő ígéretes bemutatkozása óta. Jelenleg azért küzd, hogy több játéklehetőséget kapjon, ami tényleg könnyen ahhoz vezethet, hogy csapatot vált.

A Bayernnek a nyáron tehát meg kell erősítenie a védelmét. Bár a két szélső hátvéd poszján Joshua Kimmich és David Alaba személyében klasszis játékosok állnak rendelkezésre, ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy ennél jobban is lehetne mélyíteni a keretet.

Rafinha sorsát még mindig homály övezi, Bernat valószínűleg távozik - Hector pedig megfelelő igazolásnak tűnik a balhátvéd helyére. Ugyanakkor a münchenieknek folytatniuk kell a keresést a jobb oldalra, ha esetleg Rafinha is a váltás mellett döntene a nyáron...

Forrás: https://bayernstrikes.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50267/pics/lead_800x600.png
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?