Blogolj!

Kahn hiányol egy német Donnarummát

Kun Béla

Oliver Kahn, a Bayern legendája, a SPORT1-nek adott interjúban beszél Neuerről, ter Stegenről, illetve a hiányzó kapustehetségekről. Neuer már több mint fél éve kiesett. A Bayern-kapitány tervezett januári visszatérése elhúzódik. Legutóbb Jupp Heynckes azt nyilatkozta, áprilistól már számol vele. De hogy valójában mikor játszik újra tétmérkőzést, az nyitott kérdés. A szakértők már az oroszországi világbajnoki szereplését is kérdésesnek tartják.

A Sport1 Oliver Kahnnal beszélgetett, aki a világ legjobb kapusa volt. A téma Manuel Neuer esete, Marc-André ter Stegen szerepe és a hiányzó kapustehetségek.

Sport1: "Veszélyben látja Manuel Neuer VB-szereplését?"

Kahn: "A legutóbbi Európa-bajnokság előtt is sérült volt. Megmutatta, hogy nem minél több játéklehetőségre van szüksége, hanem egy bizonyos biztonságra. S ha ez megvan, akkor gyorsan képes magas szinten játszani. De most ez egy kicsit másképp van."

Sport1: "Miért?"

Kahn: "Először is két évvel idősebb lett, másrészt most bíznia kell abban, hogy a lába kitart. Én azt gondolom, hogy időre van szüksége. Ehhez szüksége lesz még egy-két meccsre a Bundesligában."

Sport1: "Ön szerint mikor kell, hogy visszatérjen?"

Kahn: "Valamikor a tréner számára is nehéz lesz. Az FC Bayern nem helyez nyomást rá, de valamikor a tréner is meg fogja kérdezni, hogy mikortól számíthat rá, hiszen közeledik a Bajnokok Ligája végső fázisa. Jelenleg ez egy bizonytalan szituáció."

Sport1: "Ha Manuel Neuer nem tudna visszatérni, akkor Marc-André ter Stegen egy minőségi pótlása lenne?"

Kahn: "Marc-André mindig tud egy vb-n játszani. Ő a Barcelonában bizonyított és jelentősen továbbfejlődött. Mindig is egy jó focista volt, de most nagyon magas színvonalon játszik - mindezt egy külső nagy nyomás alatt. Ugyanis a klubnak a legnagyobb céljai vannak."

Sport1: "Tehát ezen a poszton nincs probléma?"

Kahn: "Marc-André Bajnokok Ligája győztes. Tehát megvan a szükséges háttere, annak érdekében hogy a válogatott elsőszámú kapusa legyen. A Konföderációs Kupa alatt is fejlődött, ő most már ténylegesen felnőtt a válogatotthoz, ahova magabiztosságot és stabilitást hozott, ezért nincsenek is kétségeim, ha a vb-n majd neki kell védenie."

Sport1: "Ő már Neuer szintjén van?"

Kahn: "Természetesen Neuer már évek óta a világ legjobb kapusa. És ő a világbajnok. Az már más, ha egy olyan ember van a pályán, aki egyedül áll az ellenféllel szemben. Ezt kell még ter Stegennek megtapasztalnia. S ezzel jár előrébb Neuer."

Sport1: "Ki lehet mögöttük a harmadik számú kapus?"

Kahn: "Ez nem olyan egyszerű. Ha Neuer egészséges lesz akkor az első és a második számú poszt már megvan. Kevin Trapp a franciák elleni válogatott meccsen jól teljesített. De a PSG-ben nem játszik. S Jogi Löw egyszerűen azt szeretné, hogy a játékosai gyakran játsszanak a klubjukban. Bernd Leno, egyszer szuper-jó, máskor meg egyáltalán nem. Ő egy fény- és árnykapus."

Sport 1: "Ha Neuer nem épülne fel a vb-re akkor Sven Ulreichnak kéne a vb-re kiutaznia? "

Kahn: "Ha ilyen eset áll fenn, akkor érdemes a kapusposzton elgondolkodni, s olyan játékost választani, aki világszínvonalon játszott - mint a Bajnokok Ligájában is. Ezt teszi Sven Ulreich, mindezt tartósan és megbízhatóan. Csak egy dolog beszèl ellene."

Sport1: "Éspedig?"

Kahn: "Én azt figyeltem meg Jogi Löwnél, hogy olyan játékosokat visz magával, akik már játszottak egy-két válogatott mérkőzésen, és a keret tagjai. Hogy ő egyvalakit válogatottbeli tapasztalat nélkül vinne magával, ezt nem nagyon tudom elképzelni. Ez egy pofon lenne azok számára, akik a válogatottban már játszottak."

Sport1: "Akkor lát Ön valami megoldást?"

Kahn: "A harmadik számú kapus számomra mindig egy fiatal játékos kell, hogy legyen. Egy olyan, aki néhány éven belül az elsőszámúvá fejlődhet. S lépésről lépésre halad efelé. Az én kérdésem, hogy hol vannak ők?"

Forrás: https://www.sport1.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50239/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,BAYERN HÍREK,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK,oliver kahn
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?