Blogolj!

INTERJÚ! Ribéry: minden meccset meg akarunk nyerni

Franck Ribéry a válogatott mérkőzések miatti Bundeslga szünet alatt adott interjút, beszélt a születésnapos Peter Hermannról, az edzésekről, az utánpótlás korú játékosokról és a csapat céljairól.

Riporter: Franck, szünet van a válogatott meccsek miatt, ismerős neked már ez, így most csak kis csoport van edzésen sok fiatal utánpótláskórú játékosokkal. Hogy tetszett neked ez a hét, mennyire volt szimpatikus?

Ribery: Jó volt, szép volt. Természetesen nem egyszerű, mivel nincs itt sok játékosunk, hiszen mindenki a nemzeti válogatottjánál van. De úgy gondolom a srácok jól csinálták dolgaikat, profin mozogtak és koncentráltak. Jó volt most is, vidám a hangulat.

Riporter: Mennyire tetszik neked együtt dolgozni a fiatal játékosokkal, vehemenciájukat és szenvedélyüket átérezni és átélni?

Ribery: A fiatal játékosokkal ez mindig egy furcsa helyzet, mivel mindig egy kicsit nehéz ez, de ha tudod, hogy ők mindig nagyon motiváltan jönnek és jól edzenek, jól végzik a munkájukat, utána még beszélgetünk velük, az sokat jelent számukra. Tudod, hogy nincs tétmeccsed, de mégis 100%-os állapotban kell maradnod és edzened, mert egyébként nehéz hetek következnek. Ritmusban kell maradnunk.

Riporter: A vezetőedző, Jupp Heynckes nincs itt, de egy ember aki mindig és mindenkor motivál titeket és téged az Peter Hermann. Neki ma van a születésnapja, mit tudsz róla és a fontos szerepéről mondani a csapaton belül, és milyen a viszonyod vele?

Ribery: Nagyon jól ismeri a labdarúgást, és személyes tapasztalataim szerint nagyon jó edző is. Nagyon jó a kapcsolata a játékosokkal, és nagyon sok gyakorlatot ismer, és ez fontos és jó. Sok a gyakorlat labdával, és mindig 100%-ban motivált Peter, amikor az edzőpályán látod. Örülök neki, mert nagyon jó fickó.

Riporter: Jelenleg nyugodtak lehettek, de ez hamarosan változni fog, hiszen hamarosan elkezdődik: Dortmund, Bajnokok Ligája, Német kupa, stb. Mennyire várod már? Hiszen Kingsley sérülése miatt elég sok munka vár rád.

Ribery: Ahogyan tudod, már hosszú évek óta profi vagyok, ismerem ezt a szituációt, sok fontos meccs vár ránk áprilisban, ez a hónap nagyon fontos lesz nekünk. Mindannyiunknak 100%-os állapotban kell lennünk, hiszen tudjuk, hogy nem egyszerű 3-4 napos ritmusban játszani, de mi vagyunk a Bayern, sok jó játékosunk van, megoldjuk ezt.

Riporter: A Bayern szurkolók természetesen most is nagy eredményekről és bajnoki címek elnyeréséről álmodoznak, te mennyire vagy bizakodó, hogy egy jó április és május elé nézünk?

Ribery: Úgy gondolom, először az április lesz nagyon fontos számunkra, utána meglátjuk mi történik. Eléggé motiváltak vagyunk és nagy esélyünk van. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében vagyunk, a Német Kupa elődöntőjében, és mindent meg szeretnénk nyerni. Minden meccset meg akarunk nyerni.

Riporter: Utolsó kérdés. Most pár nap szabadságot kapsz, hogyan fogod a következő három napot eltölteni? Otthon maradtok és fekszel a kanapén, vagy elutaztok a családdal valamerre?

Ribery: Itt maradunk a családdal, gyerekeimmel Münchenben. Élvezni fogjuk ezeket a pillanatokat most, mivel áprilisban nem lesz rá több lehetőség, nem lesz szabadnapunk. Az idő is kezd már jobb lenni, így biztosan szuper lesz minden.

Riporter: Akkor élvezzétek a következő napokat a családoddal, meríts erőt, és sok sikert a jövőre nézve!!!

Ribery: Köszi szépen.

Fordította: Karl-Stephan Matula

Forrás: https://fcbayern.com/en/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50242/pics/lead_800x600.png
BAYERN HÍREK,franck ribéry,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?