Joachim Löw : Neuer felépülése a terv szerint halad

Tóth Renáta

Ma este barátságos mérkőzésen lép pályára Németország a spanyol válogatott ellen. A sajtótájékoztatón Joachim Löw kitért a közelgő világbajnokságra és a végleges keret kijelölésére is.

JOACHIM LÖW...

... Manuel Neuer jelenlegi állapotáról: Ha egy játékos a felkészülésben nem tud részt venni, nehéz a keretbe válogatni. Amikor Manuel kedden nálunk járt, Andy Köpkével és dr. Müller-Wohlfarthtal hosszan beszélgettünk vele. A felépülése abszolút a terv szerint halad, a tervek szerint ebben a szezonban még játszani fog a Bayernnél is. A doktor megerősítette, hogy a csontok összeforrtak és a seb körül is minden rendben van; de jelenleg 100%-ban nem terhelheti magát az edzések során. Nagyon optimistán látom a helyzetet azzal kapcsolatban, hogy Manuel részt vehet a világbajnokságon.

... a Spanyolország elleni kezdőcsapatról: Nem ugyanaz lesz a két kezdőcsapat majd a két mérkőzésen. Az elsőn Marc fog védeni. A második mérkőzésnél valamennyit szeretnék változtatni majd. Jerome Boateng, Mats Hummels, Thomas Müller, Mesut Özil és Toni Kroos biztos a kezdőben lesz. Emre Can még hátproblémákkal küzd, így rá pénteken biztosan nem számíthatunk. Sebastian Rudy pedig hazautazott várandós feleségéhez, ő nem tér vissza a csapathoz.

... Marc-André ter Stegenről: Nagyon-nagyon sokat fejlődött, a tavalyi évben nagyon jó játékot mutatott, a Konföderációs Kupán kiváltképp. Nagyon nyugodt, higgadt játékos, kiválóan koncentrál. A Barcelonánál kiforrott játékossá vált.

... Mario Gomezről és Sandro Wagnerről: Mario nagyon jó formában van, és Sandro is. Szeretném megadni mindegyiknek a játéklehetőséget.

... Mario Götzéről, Marco Reusról és André Schürrléről: Mario Götzével beszéltem, és azon a véleményen vagyunk, hogy nincs abban a formában jelenleg, amit elképzeltünk. De nagyon ambíciózus játékos, soha nem szabad leírni őt. Reust szintén nem jelöltem a mostani keretbe. Hosszú időszakot hagyott ki sérülések miatt, nála az egészség a legfontosabb, és az, hogy az elkövetkezendő hetekben újra megtalálja a saját ritmusát. André Schürrle nemrégiben emelkedő tendenciát mutatott, tudjuk, mire képes. Ha visszanyeri a gyorsaságát, beszélhetünk a világbajnokságról majd.

... a spanyol válogatottról: Mindkét válogatott meg akarja mutatni, mit tudnak, de nem fogjuk minden kártyánkat az asztalra teríteni. Ez a mérkőzés nem arról szól, mi történne, ha a világbajnokságon egymás ellen kellene játszanunk. Tudjuk, hogy Spanyolország erős válogatott, a keret tagjainak nagy része az Atletico Madrid, Real Madrid és FC Barcelona csapataiban játszanak. Szerintem Spanyolország az egyik esélyese a tornának.

... a VB-keret kijelöléséről: Ez az utolsó esélyünk, hogy együtt edzhessünk a májusi keret összeállítása és a dél-tiroli edzőtábor előtt. A játékosokra a saját klubjaiknál még nagy feladatok várnak, amiket el szeretnének érni – és még itt van a tudat is, hogy a világbajnokságig pár hónap/hét van csak hátra. Ezért is jó, hogy két VB esélyes csapat, Spanyolország és Brazília ellen játszhatunk felkészülési mérkőzéseket. A keret kijelölése még kicsit messze van. Már volt alkalmam megtapasztalni, hogy bárki megsérülhet egy-egy torna előtt – ezt természetesen szeretnénk elkerülni. A szezon vége előtt nem sokkal fogjuk összedugni a fejünket és mérlegelni az adott játékos teljesítményét a klubjában és a válogatottban, valamint az egészségi állapota alapján. A teljesítmény alatt a csapatmunkát is beleértve. Olyan 23 játékosra lesz szükségem, aki a legjobb formáját tudja nyújtani majd ezen a tornán, és mindent bele fog adni a csapatért, még akkor is, ha a padon is kell ülniük majd. 2014-ben megvolt a megfelelő csapatszellem, tudtuk. Most mi vagyunk a címvédők, a Konföderációs Kupa győztesek – a csapat, aki ellen győzni akarnak. Ezenkívül a megérzéseim is fontos szerepet játszanak majd.

... a világbajnokságról: Jobban kell játszanunk majd, mint 4 évvel ezelőtt. A világbajnoki címvédés nem egyszerű feladat. Topjátékosokon kívül szükségünk van arra, hogy a szerencse mellénk álljon, és egy fontos játékosunk se sérüljön meg.

Forrás: https://www.dfb.de/index/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50238/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?