Blogolj!

Philipp Lahm is utazik a világbajnokságra

Tóth Renáta

A Nationalelf játékosaként már nem, de a Német Labdarúgó Szövetség nagyköveteként Lahm is részt vesz a nyári világbajnokságon.

Lahm most nem mint játékos, hanem a DFB nagyköveteként lesz Löw és a Nationalelf segítségére

Amíg a szövetségi kapitány, Joachim Löw a válogatottal Düsseldorfban készül a spanyolok és brazilok elleni barátságos mérkőzésekre, valamint a világbajnoki keret összeállításán dolgozik, addig a DFB elnöke már leadta a szövetség képviselőinek listáját a FIFA-nak.

Grindel listáján pedig Philipp Lahm is szerepel!

A világbajnok korábbi csapatkapitány a DFB delegációjának tagja lesz, többek között az elnök dr. Reinhard Grindel, az alelnökök Dr. Rainer Koch és Dr. Reinhard Rauball, valamint a főtitkár Dr. Friedrich Curtius mellett.

Mi lesz Lahm szerepe a világbajnokságon?
► Egy motivációs látogatás a Nationalelf bázisán, valamint a Mexikó elleni első csoportmérkőzés megtekintése a helyszínen már biztosan be van írva Lahm program naptárába.
Ugyanakkor Grindel megerősítette, hogy nagyon kevés idejük lesz, így biztos, hogy nem lehet minden pillanatban a válogatott mellett majd. Az EB-pályázatot viszont nem reklámozhatja az UEFA szabályai szerint.

► A 2024-es Európa-bajnokság nagyköveteként Lahmnak alkalma lesz a helyszínen bepillantást nyerni egy világverseny szervezési feladataiba; továbbá a DFB szociális és társadalompolitikai tevékenységeit segíti majd.

„A 2006-os világbajnokságon megtapasztalhattam, hogy egy ilyen hazai sportesemény a mennyire lázba hozza a lakosságot, és ezt szeretnénk 2024-ben ismét elérni, hogy az EB az embereket Németországban és Európában összehozza. Ezért dolgozom, a DFB-delegáció tagjaként is.” – mondta Lahm a Bildnek.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50157/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK,philipp lahm
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?