A Bordeaux ifjoncának nagy álmai vannak

Fazekas Annamária

Interjú az új tehetséggel, Malcom-mal a jövőjére vonatkozó tervekről. A Liga 1-ben igencsak tartanak az ellenfél védői a cseleitől. A 21 éves játékos már sztárnak számít, a nyár folyamán azonban egy újabb lépés következhet. A Sky Sportnak adott exkluzív interjújában a brazil játékos a családjához fűződő viszonyáról, a Neymar-ral történt fontos találkozásáról, valamint a jövőbeli terveiről – amelyben a Bayern is szerepel – is beszélt.

Sky Sport: Malcom, a neve sokszor felmerül, amikor a jövőbeli igazolásokról beszélünk. Hogyan kezeli a személye körüli nyilvánosságot?

Malcom: Számomra ez jó érzés, hiszen azt mutatja, hogy a pályán nyújtott teljesítményemet értékelik. Elégedett vagyok a Bordeaux – ban játszott szezonommal, aztán majd meglátjuk, hogy mi történik a nyáron.

Sky Sport: 19 évesen váltott, és a Corinthian – tól a Bordeaux – hoz igazolt. Mennyire volt ez nagy lépés Önnek? Sok minden változott?

Malcom: Amikor megérkeztem Bordeaux – ba 69 kg voltam. Csak kapkodtam a fejem, és mindenhol rémeket láttam. Mi történik velem – kérdeztem magamtól. Egyszerűen nem jutottam előre, simán elvették tőlem a labdát. Aztán személyi edzőt fogadtam, és keményen edzettem: ennek köszönhetően erősebb és robbanékonyabb lettem. Amint fizikailag erősebb lettem, meg tudtam mutatni, hogy mire is vagyok képes a cselezés és az akció befejezések területén.

Sky Sport: Sok egyesületnél merülnek fel kétségek, ha egy fiatal brazilról van szó: hogyan sikerül őt integrálni a csapatba? Megtanulja a nyelvet? Ön tanult franciául, és elég jól integrálódott. Miért működött ez Önnél ilyen jól?

Malcom: Mielőtt Bordeaux – ba jöttem, sokat beszélgettem a tanácsadómmal: ő azt mondta, hogy az integrálódás a legfontosabb, hogy a mindennapokban ne legyenek problémáid. Ebben az első, hogy az adott nyelvet elsajátítsd. „Ha ezt nem teszed, belebuksz” – mondta a tanácsadóm. Aztán jött a többi egymás után. Annak köszönhetően, hogy megtanultam a nyelvet, mindenkivel megértettem magam a csapatban, a városban, az éttermekben. Négy hónap után adtam az első francia nyelvű interjút. De ami nekem mindezek ellenére nagyon hiányzik, az a családom. Édesanyámat minden nap felhívom.

Sky Sport: A Neymar – ral készített selfie – je bejárta a világot. A Párizs elleni mérkőzés után közvetlenül készült. Hogy történt ez?

Malcom: Spontán helyzet volt. A meccs lefújása után megkérdeztem tőle, hogy cserélünk-e mezt. Erre azt válaszolta, hogy persze. Ő a példaképem. Soha nem hittem volna, hogy ennyire közvetlen lesz velem. Nagyon nyitott volt, és sokat is beszéltünk. Odajött hozzám meccs közben, és azt mondta „Csináld csak így tovább! Az eredmény mindegy. Tedd a dolgod tovább, nagyon jól csinálod.” Kimerem jelenteni, hogy ez a nap és ez a találkozás volt számomra a legfontosabb az életemben, mint futballista. Soha nem felejtem el ezt a pillanatot. A képet be is kereteztettem.

Sky Sport: Lehet Önből is olyan jó játékos egyszer, mint ő?

Malcom: Ez a célom. Legalábbis remélem, hogy a nyomába érhetek, amennyire csak lehet. Az ő neve fogalom. És ki tudja: egy nap talán együtt játszhatok vele.

Sky Sport: A szerződése 2021-ig szól, szeptemberben hosszabbított. De minden jel arra mutat, hogy a nyáron váltás következhet. Mi az Ön terve?

Malcom: Mindenkinek vannak álmai. Nekem elég sok van. Világos célokat tűztem ki magam elé, amelyeket el akarok érni a karrierem során.

Sky Sport: Melyek ezek a célok?

Malcom: Egy európai top-csapatban akarok játszani, BL – t szeretnék nyerni, és a brazil válogatottban is játszani szeretnék. Ha egy nagy csapatban játszom, megnőnek az esélyeim. Mindent köszönök a Bordeaux – nak. Jól szeretném befejezni ezt a szezont, aztán leülök a tanácsadómmal és a családommal, és együtt döntést hozunk.

Sky Sport: Tehát akkor biztos, hogy elhagyja a Bordeaux -t.

Malcom: Azt hiszem, eljött az ideje. Jó munkát végeztem itt, és a Bordeaux is hálás nekem ezért. Új kihívás előtt állok, új célokat kell kitűznöm. De most még a szezon jó befejezésére koncentrálok, be akarunk kerülni az Európa ligába. Nem akarok veszekedéssel távozni, azt el szeretném kerülni.

Sky Sport: A Bayern már többször egyeztetett a tanácsadójával, már többször volt Münchenben is. Ők épp a szélső támadó pozíciókat szeretnék erősíteni. Mit szól Ön ehhez az érdeklődéshez?

Malcom: A Bayern a világon az egyik legnagyobb csapat. Egy álom volna ott játszani. A Bayern München –t mindenki ismeri. Örömmel tölt el, hogy gondolkoznak rajtam. Továbbra is keményen fogok dolgozni, hogy egy nap talán valóra váljon a müncheni álmom.

Sky Sport: Tehát ez az első opció?

Malcom: Ez egy nagyon jó opció. Nagyon meghatározó egyesület.

Sky Sport: Beszélt már valakivel a csapatból?

Malcom: Nem, dehogy. Ezt egyelőre nem is szeretném. Ez a tanácsadóm dolga. Ő intéz mindent, én a futballra koncentrálok.

Sky Sport: A Bayern történelmében sok brazil játékos neve előfordult: Elber, Lucio, Ze Roberto, Rafinha, legutóbb pedig Douglas Costa. Ez is számít Önnek?

Malcom: Persze. Hogy a brazil játékosok jól érzik ott magukat, az nyilvánvaló. Látom, hogy jól érzik ott magukat a játékosok, a közösségi médiákból leszűrhető, hogy jó a csapatnál a hangulat. Nekem amúgy nagyon tetszik a német fegyelem, ez meghatározó számomra. Tudom, hogy a németek jól kijönnek a brazilokkal. Ezek alapján azt gondolom, hogy nagyon szuper lenne ott játszani. Abban biztos vagyok, hogy ha összejönne a transzfer, nagyon jól érezném ott magam.

Sky Sport: A Premier League – ből is vannak érdeklődők, többek között a Tottenham és az Arsenal. Angol nyelvórákat vesz, vannak ennek valami jelentése?

Malcom: Azért tanulok angolul, mert az a legfontosabb nyelv a világon. Ha angolul beszélsz, szinte bárhol boldogulsz. Tehát ez fontos számomra.

Sky Sport: Tehát az angol bajnokság is egy lehetőség.

Malcom: Nagyon érdekes lehetőség, igen. Gyorsan megtanultam a nyelvet, nem okozott nagy problémát. A francia sokkal nehezebb volt. Tehát Angliában biztos jól érvényesülnék. De végül is bárhol a világon működne ez.

Sky Sport: A Bordeaux kerek 60 millió eurót akar Önért, vagy akár többet is. Mit mond egy ekkora összeg Önnek?

Malcom: Őszintén szólva, én ezzel nem igazán foglalkozom. Nekem csak a munkám számít. 60 millió? Akkor még többet dolgozom, hogy akár 70 milliót is megérjek? Aztán még többet beleadok, hogy elérjem a 90 milliót. Ezek csak számok, én azonban csak egyre jobb akarok lenni.

Sky Sport: Mikor hozza meg a döntését?

Malcom: Van még egy kis időnk. Rendbe kell raknom nekem is a fejemben a gondolataimat. De egyelőre még nem foglalkozom túl sokat ezzel, mert megtelik vele a fejem. Ezt a családomra és a tanácsadómra bízom inkább, és én inkább focizok. Most még Bordeaux – ban vagyok, itt játszom. Aztán néhány hét múlva majd kiderül.

Forrás: https://sport.sky.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50190/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?