Blogolj!

Bierhoff: várjuk a világbajnokságot

Tóth Renáta

Felkészülés a világbajnokságra, konkurenciaharc a keretbe kerülésért: a Spanyolország és Brazília elleni barátságos mérkőzésekkel megkezdi a felkészülést a német válogatott a világbajnoki címvédésre.
A mai sajtótájékoztatón a csapat menedzsere, Oliver Bierhoff és Thomas Müller válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Bierhoff: Hálával tartozunk Jupp Heynckesnek.

Oliver Bierhoff véleménye...

... a konkurenciaharcról a keretben: Én ezt nagyon pozitív dolognak tartom, elég csak megnézni, milyen nagyszerű játékosok érkeztek most is. Teljes csapat vagyunk. Csak Sebastian Rudy hiányzik, aki mindenórás várandós feleségéhez utazott haza, még nem tudjuk, visszatér-e. Nagyon várjuk a világbajnokságot, de ezt észre is lehet venni rajtunk. Úgy éreztem, a fiúk örülnek az újbóli találkozásnak. Habár nagy a konkurenciaharc, nagyszerű az együttműködés is. Hihetetlen nagy a keretünk, tele kiváló és erős játékosokkal. Nehéz dolga lesz az edzőnek, igazi kihívás lesz a számára a végső döntés. Általánosságban elmondható, hogy nagyon rugalmassá váltunk, és az edzőnek rengeteg lehetősége van.  

... az elkövetkezendő két teltházas barátságos mérkőzésről: Spanyolország szerintem a VB egyik esélyese. Nagy és tekintélyes ellenfél mindkét csapat. Ez a két mérkőzés nagyon fontos az edzőnek, egyfajta válogató és előretekintés a végleges keret kialakításához. Az edzők ezeket a napokat kihasználják, hogy beszélhessenek a játékosokkal, a csapatnak és a játékosoknak pedig ez nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutathassák, mit tudnak, és milyen erős a német labdarúgás.
Örülök, hogy mindkét meccs teltházas lesz. Ha a jegyértékesítésről van szó, mindig megkérdőjelezzük magunkat. Most két erős ellenfelünk lesz, az emberek pedig úgy érzik, hogy a csapat komolyan veszi a játékot és jól fognak játszani. Minden vágyunk ilyen szintű ellenfelekkel játszani.

... Manuel Neuer látogatásáról: Nagyon örültünk Manuel érkezésének, ezt a látogatást már régóta terveztük. Nagyon pozitív vagyok a VB-n való részvételével kapcsolatban – ahogyan ő is. Mi nem helyezzük őt nyomás alá, ez az ő és az orvosok döntése. Reméljük, hogy a keret kihirdetésekor 100%-ban egészséges lesz. 2014-ben is sérült volt a VB előtt, de akkor nem hiányzott a gyakorlat. De úgy gondolom, hogy intenzív edzésekkel egy kapus relatív gyorsan visszanyerheti a régi formáját.

... a német futball fejlődéséről: Meg vagyok győződve arról, hogy nagyon jól teljesítünk a német labdarúgásban. A válogatotton is látszik, milyen jó munkát végzünk. De figyelnünk kell a fejlődésre is. Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy lássuk, egy következő nagy lépést kell megtennünk.  Úgy gondolom, nincs még egy ilyen nemzet, amely ilyen jó infrastruktúrával, klubokkal és utánpótlással rendelkezik. Az edzőknek információkat, tanácsokat és iránymutatásokat kell adnunk, a DFB Akadémiával közösen. Gyorsabban kell reagálnunk a világfutball változásaira. Fontos, hogy a futballba befektessünk, a képzésbe fektessünk bele. Az Akadémián a tudást fejlesztenünk kell. Fontos, hogy megértsük, hogyan érhetjük el a futball minden területét. Ezek az Akadémia feladatai – szoros együttműködésben a klubokkal.

... Jupp Heynckesről, a Bayern München edzőjéről: Hálával tartozunk Jupp Heynckesnek, mert a játékosoknak olyan környezetet biztosít, ahol fejlődhetnek. Ezenkívül a játékosok jó visszajelzéseket kapnak arról, mit kel még tenniük azért, hogy jobbak legyenek, ez pedig segíti a felkészülést a VB-re.

... Mexikóról, az első csoportellenfélről: Mexikó egy nagy futballnemzet. Részletesen meg fogjuk őket figyelni és kielemezzük őket. Különös olyan csapat ellen kezdeni a tornát, akik ellen soha nem tudni, mit várhatunk majd. Tiszteljük őket és egy agresszívebb csapatot várunk, mint amilyen a Konföderációs Kupán volt.

Thomas Müller véleménye...

... a világbajnokságról és a két barátságos mérkőzésről: A VB már nagyon közel van. Örülünk és várjuk, még akkor is, ha a klubunknál is még fontos mérkőzések várnak ránk. Ezen a két barátságos mérkőzésen összemérhetjük magunkat a legjobbakkal – ezért is örülünk ennyire. Mindannyian nyerni akarunk –teszt- vagy barátságos mérkőzés esetén is. Ha minden jól alakul, az egy hajtóerő a számunkra, de ha az eredmény rossz, az le tud taglózni. Spanyolország nagyon jól játszott a kvalifikáció során. Nagyon érdekes mérkőzés lesz.

... a konkurenciaharcról a keretben: A konkurenciaharc állandó, de segítség a teljesítmény fenntartására. Minden játékos tudja, hogy ez egy kihívás, nincs lehetőség pihenésre. A tapasztalat és a fiatalság keveredik nálunk. A DFB-nél mindig a legjobb játékosok vannak.

... Jupp Heynckesről: Ő vezet minket. A nagy előnyünk ellenére is nyomja a gázpedált, nem hagy lehetőséget az edzéseken pihenésre. Nagyon jól irányítja a játékosokat. Kiválóan ösztönöz és folyamatosan motivációt követel tőlünk.

... Manuel Neuer látogatásáról: Jó benyomást keltett. Az orvosi részletekbe nem avattak be, de nem hallottam arról, hogy a gyógyulása nem a tervek szerint halad. Ahogy Manut ismerem, őt soha nem lehet leírni. Úgy gondolom, hogy a VB-ig felépül.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50200/pics/lead_800x600.jpg
2018 Világbajnokság,Bayernesek a válogatottban,Hírek a válogatottról,jupp heynckes,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?