Sevilla? Mindent bele kell adnunk

Török Péter

A Sevilla következik a BL-ben. A Bayern két nehéz mérkőzés elé néz a többszörös EL-győztes andalúzok ellen.

„Ez egy nagy kihívás lesz, mert a Sevilla az elmúlt években jó teljesítményt nyújtott az Európa Ligában.”

– erősítette meg a kapus Sven Ulreich.

A csapat többi tagja is hasonló véleményen van.

A reakciók:

Jupp Heynckes: „Ez egy nehéz sorsolás. Nagyon jól ismerem a Sevillát. 2014 óta háromszor nyerték meg az Európa Ligát, és egy kulturált, kreatív focit játszanak. Az edzőváltás óta egy defenzívebb játékot képviselnek. Néha így könnyebb topcsapatokat legyőzni. Van is erről tapasztalatom. Ismerős a sevillai atmoszféra. Nem teljesen isztambuli, de hasonlít. Fantasztikus szurkolóik vannak. Először viszont még a negyeddöntőn kell túljutnunk, nem szabad az elődöntőre gondolni.”

Hasan Salihamidzic: „A rokonaim Sevillában élnek. Előretekintően nézek a meccsre. Nagyon érdekes mérkőzés lesz és nehéz is, nem véletlen ejtették ki a Manchester Unitedet. A spanyol csapatok mindig jó focit játszanak. A Sevillának van tapasztalata nemzetközi meccseken is, így figyelnünk kell. Nem juthatsz el a negyeddöntőig, ha nem vagy jó… Nem fogjuk lazán venni őket. Habár, ha meg akarod nyerni a BL-t, mindenkin túl kell jutnod.”

Thomas Müller: „Ez egy jó sorsolás. Voltak sokkal erősebb nevek is a kalapban, de azt nem szabad elfeledni, hogy a Sevilla háromszoros EL-győztes. Ez pont nem az az eredmény, amit egykönnyen elérsz. A klubnak sok sikerben volt része. De azért azt mindenki tudja, hogy a Bayern a favorit. Nagyon magabiztosak vagyunk, mert mi vagyunk a Bayern München. Magabiztosan akarunk játszani, és nem a szerencsére bízni ezt a szezont. Már sokszor bejuthattunk volna a döntőbe, de sosem sikerült.”

Mats Hummels: „Ez egy nagyon izgalmas és érdekes sorsolás. Úgy vélem, hogy ők sokkal-sokkal erősebbek, mint ahogy sokan gondolják. Megvan az igazi kvalitásuk, és a fantasztikus szurkolóik is mögöttük állnak. Ezek azok a tényezők, amik megnehezíthetik a dolgunkat. Mivel idegenben kezdünk, ezért minden fizikai erőnkre szükségünk lesz. A meccs elejétől nyomást fognak ránk gyakorolni, és a szurkolóik is mellettük fognak állni. Ez az, amivel meg kell küzdenünk.”

Javi Martinez: „Nem lesz könnyű dolgunk. A Sevilla egy nagyszerű csapat magas minőséggel, főleg a középpályájuk. Nagy sebességű játékosaik vannak a széleken, és a csatáraik is veszélyesek. Az egész szezonban jól játszottak, különösen a Manchester United ellen. Az atmoszféra is nagyon jó, és a szurkolók is iszonyat hangosak. A Sevilla agresszív és magas intenzitású játékot mutat hazai pályán. Mindent bele kell adnunk.”

David Alaba: „Ez határozottan nem könnyű sorsolás. Nem véletlen jutottak ilyen messze. Ahogy láttuk, nagyon jó és sikeres futballt játszottak. Nem lesz könnyű, de előretekintőek vagyunk.”

Sven Ulreich: „Határozottan a gyengébbikből kaptunk. Sokkal nagyobb nevek is voltak a kalapban, azért a Sevilla nem tartozik Európa krémjéhez. Ez egy megoldható feladat, de arról sem szabad elfeledkeznünk, amit a Sevilla az elmúlt években véghezvitt. Könnyed játékot játszanak, rövid passzokkal, tipikus spanyol mentalitás. Állandó mozgásban vannak, és rendelkeznek néhány fürge játékossal. Maximum koncentrációval kell pályára lépnünk, és megcsinálni azt, amit elterveztünk. Ez egy méltó feladat lesz arra, hogy meglássuk, hol tartunk.

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49999/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?