Blogolj!

Bundesliga: rangadó következik a válogatott szünet előtt

Kálovics Tibor

Ma este 18 órától Lipcsébe látogat csapatunk, és egy győzelemmel nagyot léphet a bajnoki cím bebiztosítása felé.

Ki lehet jelenteni, hogy jókor következik a válogatott szünet, mivel így csapatunknak nem egy héten belül kell megvívnia a Leipzig és a Dortmund elleni rangadókat és még pluszban a Sevilla elleni BL-párharc első meccsét is. 

A ma esti rangadón egyértelműen a Leipzignek van több veszíteni valója. Az előző szezonban meglepetésre ezüstéremig menetelő lipcseiek egy mai vereséggel akár ki is szállhatnak a dobogóért vívott ádáz küzdelemből. A gárda nem szerepel rosszul idén sem, ám a játékosok teljesítménye (Gulácsi Péterét) leszámítva nem közelíti meg az előző szezonban látott formát, és úgy tűnik a lipcseiek még nem voltak felkészülve az európai kupaporond és a Bundesliga jelentette kettős terhelésre. A Leipzig ráadásul négy forduló óta nyeretlen, fontos meccset bukott el Frankfurtban, és a Köln, valamint a Stuttgart elleni pontvesztések sem jöttek éppen jól csapatunk mai ellenfelének.

A mieink matematikailag már ebben a fordulóban megnyerhették volna a bajnokságot, ám mivel a Dortmund és a Schalke is sikerrel vette a fordulót, az ünneplésre legkorábban március 31-én kerülhet sor. Ahhoz, hogy a salátástál már ebben a hónapban Münchenbe kerüljön ma illetve a Dortmund elleni rangadón is győzni kell azonban. 

Neuer és Coman mellett Thiago valamint Tolisso is harcképtelen, és bár a Leipzig a legjobb összeállításában léphet pályára azért így is egy bivalyerős kezdővel futhatnak ki a mieink ma a gyepre. 

A két csapat eddig háromszor mérkőzött egymással a ligában, mindkét müncheni meccs sima Bayern-győzelmet hozott, tavaly viszont az évtized egyik legnagyobb fordítása kellett ahhoz, hogy a rekordbajnok győzni tudjon Lipcsében (5-4-es bajor siker született.) 

A roppant izgalmasnak ígérkező mérkőzés 18 órától veszi kezdetét, a találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/50026/pics/lead_800x600.jpg
Mérkőzésekről,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?