Blogolj!

Jupp Heynckes: a Sevilla nehéz ellenfél

Kun Béla

Jupp Heynckes pénteken adott sajtótájékoztatót, reagálva a Bajnokok Ligája sorsolására, illetve a Lipcse elleni meccsre.

Mint már majdnem minden Bayern drukker tudja, a Bajnokok Ligájában sorsoltak a negyeddöntőket illetően: A Bayern München ellenfele a spanyol Sevilla FC! Szerencsés sorsolás avagy sem?

A rekordbajnok edzője ìgy reagált:

"Alapjában véve nem szeretném az érzéseim itt most megosztani. Ismerem a spanyol futballt, illetve az FC Sevillát nagyon jól. Nagyon tiszta és kreatív focit játszanak. Edzőváltás is történt a csapatban, s azóta a védekezésük is sokkal jobb lett. Számomra ez egy nehéz sorsolás. Mert egyet tudnunk kell: A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében csak topcsapatok vannak- s az FC Sevilla közéjük tartozik."

- értékelte Jupp.

Az FC Barcelona vagy a Real Madrid elleni negyeddöntő nem hozott volna több pénzt és sikert magával?

"Néha egyszerűbb egy nagyobb csapat ellen játszani. De a legjobb csapatom fogom a pályára küldeni. Ők nem a Beşiktaş, de nekik is nagyszerű szurkolótáboruk van. Boldogok lehetünk, hogy nem nyáron játszunk ott, hiszen ott akkor 40 fokban kéne a pályára lépnünk."

- értékelte a tréner.

De azért egy kicsit megosztja az eufóriáját a 72 éves német szakvezető:

"Mindenféle reakció és érzés már a szakértőktől is elhangzott. A csapatom nem járt örömtáncot, a fiúk teljesen természetesen reagáltak, mint pl egy korty sörnél."

- mosolygott Heynckes.

Most a hétvégi meccsel kapcsolatos személyi információk:

"James vasárnap kezdeni fog. Thiago és Tolisso nem áll a rendelkezésemre. Thiago valószínűleg a hét elején kezdheti meg az edzést. Arjen Robbenek is, mint eddig, könnyed problémája van."

- tette hozzá.

Az, hogy számára fontos-e, hogy a történelem legkorábban megszerezhető bajnoki cím az övék lehet.

"Ez nem érdekel engem. Számomra teljesen mindegy, hogy ezen vagy a következő héten leszünk-e bajnokok. Az sem játszik szerepet, hogy most Lipcsében vagy odahaza leszünk bajnokok. Ezért sem fogom a Lipcse ellen az U-23-as csapatot a pályára küldeni."

Reagálva Malcom lehetséges leszerződtetéséről:

"Őt még nem láttam. Erősen kétlem, hogy a Bayern részéről komoly érdeklődés van iránta. Ezek a játékosok mindig a menedzserük által kerülnek előtérbe, de érdeklődés irántuk nem sok van."

- véleményezte a bajorok kedvenc edzője.

Mot pedig reagált a válogatottbeli szünetre.:

"Csak 4-5 játékos lesz itt. Én mindig ezt egy edzésbeli megszakításnak tekintem, de ez van. Számomra fontos, hogy ne sérülten jöjjenek vissza. Sokan először csak kedden játszanak, de a délamerikaiak csak csütörtökön jönnek vissza. Aztán jön a Dortmund, majd rákövetkező kedden pedig a BL negyeddöntő első meccse. Mindenesetre ez egy nagyon rosszkor jött válogatottbeli szünet. Hiszen így a Sevilla elleni meccsre való felkészülés nehezebb lesz a normálisnál."

- mondta keményen Jupp.

Végül reagált arra a Per Mertesacker féle kijelentésre, miszerint a profi futballban a játékosok túlságosan nagy nyomásnak vannak kitéve:

"Először is ebben a témában mindenki máshogy vélekedik. Egyik keményebb a másik egyetértőbb. De ez a mi feladatunk trénereknek, hogy ne tegyünk még több nyomást a játékosok vállára. Sőt! Ellenkezőleg, a játékosokat inkább tehermentesítenünk kell. Egy olyan pszichológia, ami nem a legfontosabb, hanem inkább nagy segìtség. Egy olyan, aki a csapatot figyeli és a játékosokkal beszél. Kvázi egy törődő. Ezt fontosnak tartom. S ezt a témát csak úgy nem lehet elsöpörni, de nem ám. Ez egy társadalmi probléma."

- fejezte be a bajorok vezetőedzője.

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49978/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?