Blogolj!

Jerome Boateng: sokat fejlődhetünk, és nehéz lesz minket megverni

Azt szinte mindenki tudja, hogy Jerome Boateng Ghánából származik. De azt kevesen, hogy van egy második vezetékneve, amit az apjától örökölt. Az Agyenim név pedig azt jelenti, hogy „A nagy”. Ez pedig kiválóan illik a 192 centis magasságára.

Welt am Sonntag: Gyakran szoktál DJ lenni. Melyik dallal dolgoztál legutóbb?

Jerome Boateng: A Drake-féle „God’s Plan”-nel. Drake az egyik kedvenc zenészem. Már sokszor meghallgattam a dalt, és még mindig megmozgat.

Miért mozgat meg?

Drake többek között arról rappel, hogy az életben mindig fel- és lemegyünk. Vallásos vagyok, és biztos vagyok benne, hogy nincsenek véletlenek. Mindennek van oka, és Istennek terve van velünk.

Milyen terve lehet veled?

Nem tudom, a legutóbbi két év nem ment könnyen, gyakran voltam sérült. A vállműtétem utáni idő például nagyon nehéz volt. Nem olyan volt a testem, amilyennek én gondoltam. Én is vétettem hibákat, túl hamar akartam visszajönni. Persze én is csak segíteni akartam a csapatot. Emiatt pedig megint elszakadt az izmom, megint lesérültem, szóval újra kezdődhetett a rehabilitáció.

Mi segített ezekben az időkben?

Az Istennel való beszélgetések. Gyakran imádkozok, és abban az időben még gyakrabban fordultam Istenhez. Ez sok erőt adott, de a család is támogatott. És természetesen sokat hallgattam a kedvenc zenéim.

Honnan jön a zene iránti szenvedélyed?

Az édesapámtól, Princetől. Az édesanyám stewardess volt, majd a Berlini Reptéren dolgozott. Mikor hazajött, mindig zenét hallgattunk, főleg Michael Jacksont. Az apámnak például van egy óriási lemezgyűjteménye.

Most pedig neked is vannak gyerekeid. Az ikreid, Lamia és Soley is ugyanilyen zenét hallgat?

Ők német zenéket hallgatnak. Például Andrean Bourani Auf uns c. dala nagyon tetszik nekik. Ezt a dalt még ma is a 2014-es VB győzelmünkkel kötik össze az emberek. Az autóban is néha bekapcsoljuk ezt. Mind a ketten sportosak, teniszeznek, táncolnak, lovagolnak. Még fociznak is az iskolában, szóval kis szakértőkké váltak. Azt mondják, hogy több gólt kéne, hogy lőjek. De a megjegyzésük után többet is lőttem, mint a szezon első felében.

Minden nap te viszed a gyerekeket az iskolába?

Reggel mindig én viszem őket az iskolabuszhoz, és gyakran én megyek velük a teniszedzésre. Mindig mondom nekik, hogy milyen jók a korukhoz képest. Az egyik lányom a suli után nagyon lelkesen integetett egy fiúnak. Csodálkoztam rajta, még nem vagyok hozzászokva. Izgatott vagyok, nem tudom hogyan fogok reagálni, ha majd az első fiút hazahozza valamelyik lány.

Szigorú apa vagy?

Szigorú is vagyok néha. A lányok még csak hét évesek, gyerekeknek kell lenniük és jól kell magukat érezniük. A háziknál már visszatartom magam, mert idegesek lesznek, ha a papa a válluk fölött beszél. Próbálom úgy nevelni őket, ahogy a szüleim neveltek engem.

Mi a legfontosabb?

A tisztelet. Tiszteljenek minden más embert. Az udvariasság is nagyon fontos. A kertben áll egy művész munkája. Fémtányérok vannak kint, és a legfontosabb gondolatok vannak rajta: Szabály, Szenvedély, Akaraterő, Erő. Ezek szerintem a legfontosabbak. És őket is szeretném hasonló irányba elvinni.

Hol tartod a kupáidat?

Az apámmal kialakítottunk egy szobát a házban, ahol a mezeket és a kupákat tartom. Még van ott egy billiárdasztal, ahol a lányok a barátaikkal szoktak játszani.

Augusztusban már 30 éves leszel.

Pontosan, már 30! Egy öreg ember! Az a legfontosabb, hogy egészséges és fitt vagyok. A 30 csak egy szám. Még sok jó év van előttem és bízom a testemben.

Elégedett vagy az életeddel?

Hálás vagyok, hogy minden nap azt csinálhatom, amit szeretek, és csodálatos dolgokat éltem meg. De mindezekért keményen megdolgoztam.

Már világbajnok vagy, a csapattal 2013-ban tripláztál, az év labdarúgója voltál. Miről álmodsz még?

Hogy ezeket a címeket újra megnyerjem. A sikert újra megélni nehezebb, mindegy, hogy a BL-ről vagy a VB-ről van szó. Emlékszem, hogy milyen büszke voltam, mikor Andrea Pirloval tudtam mezt cserélni. Még most is különleges helye van a házban. Kétszer nyert BL-t, csodálatos lenne, ha én is ugyanolyan sikereket érhetnék el. Ezenkívül U-21-es Európa Bajnok vagyok, jó lenne felnőttként is megnyerni. Nem szeretnék majd úgy visszaemlékezni a karrieremre, hogy valami kimaradt, nem tettem meg mindent. És szeretném a nyáron az egyik álmomat beteljesíteni.

Milyen álmot?

A VB után először fogok Ghánába menni. A gyerekeimmel és apával. Már rég szerettem volna ezt megtenni, csak a gyerekek még túl kicsik voltak. Afrikában teljesen máshogy élnek az emberek. Ezt együtt kell átélnünk. És a gyerekeknek is meg kell ismerniük a családjukat. Nagyon örülök ennek az útnak.

Jóban vagy Jay Z-vel, a rapperrel. Tervezel egy dalt vele?

Nem, én nem vagyok zenész, csak szeretem a zenét. Inkább a jövőben szívesebben lennék New Yorkban vagy Los Angelesben, a divatban már vannak terveim. Szeretnék egy új szemüvegkollekciót csinálni. Természetesen a futball marad a középpontban.

Mióta Jupp Heynckes visszatért, jobban megy a csapat szekere. Mi teszi őt jó edzővé?

Nagyon emberi edző. Szokott kritizálni, de a kritikát a javadra próbálja fordítani. Ő egyszerűen egy jó vezető.

Hogy látod az esélyeket a BL győzelemre?

Megvan az esély. De ez sokmindentől függ: Forma, szerencse. Ha egy csapatként lépünk a pályára, nehéz minket legyőzni. Az az erősségünk, hogy sok jó játékosunk van, de nincs egy olyan sem, akitől függ a csapat teljesítménye.

Forrás: https://www.welt.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49922/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jerome boateng
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?