Heynckes: maximális összpontosításra van szükség

Kiss Dorisz

A Besiktas stadionja rendkívül közel van a Boszporusz partján fekvő szállodához, ahová a Bayern játékosai érkeztek. Kedden este, mintegy 24 órával a mérkőzés előtt, a bajorok megtették első látogatásukat az arénába, amelyet két évvel ezelőtt avattak fel. Jupp Heynckes és Thomas Müller számtalan kérdésre adtak választ az utolsó edzés előtti sajtókonferencián.

Jupp Heynckes…

… az 5-0-ás győzelemről és a Bayern előnyéről: „Rengeteg tapasztalt játékos van a csapatomban. Mindig maximális koncentrációval kell pályára lépni, nem számít mekkora az előnyöd. Fontos, hogy mindig meg akard nyerni a mérkőzést, tekintet nélkül az azt megelőző fordulóra. A játékosaim elég profik ehhez a szemlélethez.”

 …a várható tüzes atmoszféráról: "Nagyon fontos a jó légkör, a szurkolók pedig részesei ennek. Tudom, hogy lesznek szenvedélyes szurkolók, akik igyekeznek majd ösztönözni a csapatukat. Szeretem ezt. A futball unalmas és érzelemmentes lenne a drukkerek és a hangos szurkolás nélkül. Mind várjuk ezt a mérkőzést.”

…a lehetséges rotációról a Besiktas ellen: „20 top játékosunk van, és maximálisan megbízom mindben. Nincs preferált kezdő, ugyanakkor nem engedek abból a meggyőződésemből, hogy mind elől, mind pedig a védekezés terén erősnek kell lennünk. Ez most sem lesz másként.”

…Robben hiányzásáról: „Pályára léphetne holnap, ha mindenképp szükségünk lenne rá, de nagyon óvatos vagyok ebben a tekintetben. Annak nincs értelme, hogy elhúzódjon az izomsérülés.”

…az eltiltások veszélyéről a negyeddöntőben: „Erre felhívtam a játékosok figyelmét. 2013-ban öt játékos volt veszélyben a Barcelona elleni elődöntőben, és egyetlen sem szerzett sárga lapot. A játékosoknak nagyon fegyelmezetteknek kell lenniük, nem hagyhatják, hogy az ellenfél provokálja őket. Nem fogok azért pihentetni senkit, mert két lapja van már.”

…arról, hogy miben lehet fejlődni: „Tapasztalatból tudom, hogy mire van szükség a Bajnokok Ligájában. Dominálunk a Bundesligában, óriási előnyre tettünk szert. Mindazonáltal, minden mérkőzést óvatosan kezelünk, keményen dolgozunk minden héten. Emellett mindig vannak dolgok, amin lehet tökéletesíteni, felkészülni arra, amikor abszolút top csapatokkal találkozol-remélem, tovább tudunk lépni holnap. A játékosaim alig várják, hogy gyakorlatban is alkalmazzák azokat a dolgokat, amiken dolgozunk. Ám ezek a folyamatok időt vesznek igénybe, még nem teljesek.”

Müller…

…a Besiktas elleni mérkőzésről: „Ez különleges számunkra, ennek a stadionnak híre van. Várjuk azt a légkört, a hangulatot, jól akarunk játszani. A mérkőzésre úgy készülünk, mintha a nulláról indulnánk. Már az elején meg akarjuk mutatni, hogy nincs esélyük. Ott akarjuk folytatni, ahol legutóbb abbahagytuk, még akkor is, ha újra annyi gólt várni nem lenne reális.”

…a fejlődésről: „Tudom, mit akar mondani az edző. Ez minden tekintetben a hatékonyságról szól. Csak akkor tudjuk látni az előrelépést, ha nagyobb akadályba ütközünk, olyan mérkőzésekkel, amelyen az ellenfeleink valóban nagy kihívást jelentenek számunkra. Olyankor óvatosabbnak kell lennünk, mint más mérkőzéseken.”

Kit tartasz leginkább alkalmasnak arra, hogy Jupp Heynckes után a Bayern szakvezetője legyen?

Szavazok

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49856/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?