Bajnokok Ligája: egy meccs amit muszáj lejátszani

Kálovics Tibor

Csapatunk 90 percre van a Bajnokok Ligája negyeddöntőjétől, mivel a mai visszavágó már csak puszta formalitásnak minősül.

Utólag belegondolva a Bayern München nagyon is jól járt azzal, hogy nem nyerte meg a csoportját, hiszen így a leggyengébbnek minősülő csoportgyőztessel vívja a negyeddöntő párharcát csapatunk. Tény, hogy nagy szerepe volt az első mérkőzésen a kiállítás sok mindent eldöntött, de azzal, hogy 5-0-ás bajor győzelem született szinte már biztossá is vált a mieink továbbjutása. 

A visszavágón a Besiktas egyértelműen azért fog küzdeni, hogy ne kettős vereséggel búcsúzzon azok után, hogy a csoportkörben bravúros győzelemmel utasította maga mögé a Porto-Monaco-Leipzig hármast. A mieink célja viszont elsősorban az lehet, hogy sérülések nélkül abszolválják a mai 90 percet a továbbjutás tudatában. 

Coman és Neuer továbbra is sérültek viszont az odavágó eredménye lehetőséget ad arra, hogy Jupp Henyckes kicsit forgassa a kezdőcsapat összeállítását. A mesternek már csak azért is szüksége lehet erre mert, a következő hetekben két bajnoki rangadót is vív a Bayern, amelyeken akár a bajnoki cím is bebiztosításra kerülhet. Emiatt előfordulhat, hogy olyan kiegészítőembereket látunk ma többet játszani, mint Rudy vagy Wagner. 

A csapatok közös történelme nem is lehetne egyoldalúbb, az eddigi három mérkőzésen csak Bayern győzelem született. Csapatunk még csak gólt sem kapott mai ellenfelétől. 

A nyolcaddöntő visszavágójára 18 órától kerül sor Isztambulban. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49838/pics/lead_800x600.jpg
Mérkőzésekről,VÉLEMÉNYÜNK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?