Blogolj!

Arjen Robben: a német bajnoki cím már nem kérdéses

Fazekas Annamária

Arjen Robben a HSV elleni 6:0-ás győzelem után beszélt a bajnokság alakulásáról, az együttérzésről, a Besiktasról és Joshua Kimmich fejlődéséről.

Jókedvűen állt Arjen Robben szombat este a Fröttmaninger Aréna interjú helységében a kamerák, mikrofonok és diktafonok elé. A Hamburg elleni 6:0 – ás Bundesliga győzelem után a holland játékos sokat beszélgetett az újságírókkal.

Az eredmény: a Bayern újabb diadalt ünnepelhet a Hamburg ellen

Arjen, megint egy kimagasló győzelem a HSV ellen. Milyen volt a játék a pályáról nézve?

Arjen Robben: Nagyon jól kezdtünk, valahol mindig ez a titok nyitja, ezt már többször beszéltük a játékosokkal és az edzőkkel. Mindegy hány pont is az előnyünk a tabellán, továbbra is küzdenünk kell. Nem tehetjük meg azt, hogy az előnyünk miatt nem törődünk a Bundesliga meccsekkel, és csak a BL-re koncentrálunk. A Bundesligában is meg kell mutatnunk, hogy jók vagyunk.

Segít ebben, hogy a Dortmund elleni mérkőzésen már mindent eldöntötté tehetnek, vagy ezáltal elvesztené az egész a varázsát, az izgalmát?

Robben: Sokat beszélünk erről egymás közt, tisztában vagyunk az előnyünk mértékével. A német bajnoki cím már biztos. Azt hiszem, ezt most már kimondhatjuk. De a játékra szükségünk van. Nem szabad leengednünk. Ma is láthatták, hogy hogyan kezdtünk. Azt is hihetnék, hogy a Bayern csak játssza a játékát. De láthatták, hogy mindannyian győzni akartunk. Agresszívan kezdtünk, és nagyon gyorsan már 3:0-ra vezettünk.

Hány fokozatot vettek ezután vissza, miután már 3:0-ra vezettek?

Robben: Nem kapcsoltunk vissza, de a félidő előtti utolsó tíz percben nem voltunk elég koncentráltak. Ez előfordul, nem vagyunk robotok. Ezt az edző is észrevételezte egyébként a szünetben.

Sajnálták az ellenfelüket?

Robben: Mit ért sajnálat alatt? Szerintem nincs szükségük sajnálatra. Ilyen a futball, ilyen a valóság. A HSV most éppen ilyen helyzetben van. De soha nem megyünk úgy a pályára, hogy lesajnáljuk az ellenfelünket. A játékunkat akarjuk játszani, gólokat lőni, és a játékot élvezni. A 6:0-ás vereség keserű a HSV számára, de a csapatot akkor is nagyra tartjuk.

Heynckes sokat rotált mostanában. A HSV elleni tizenegy, az a tizenegy, akiket a nagy mérkőzésekre is tartogatnak?

Robben: Ha sikereket akarunk elérni, minden játékosunkra szükség van. De végül az edző dönt. Szerintem minden rendelkezésre álló játékost használni fog.

Szerdán a Besiktas elleni visszavágó lesz a BL-ben. Az odavágón már 5:0-ás vezetésre tettek szert. Ezt hogyan kezelik?

Robben: Ez ugyanúgy működik, mint a Bundesliga mérkőzéseknél. Tovább kell küzdenünk, és úgy kell a játékba belemennünk, mintha még mindig 0:0-ra állnánk. Persze tudjuk, hogy az 5:0-ás előny nagyon kedvező számunkra, de a futballban bármi megtörténhet. Pontosan ezért nagyon koncentráltnak kell lennünk a játékban.

Várják már a hangulatos Isztanbuli mérkőzést?

Robben: Különleges lesz. Kiélvezzük, de nem hagyjuk, hogy a hangulat elterelje a figyelmünket.

Saját magukat kell kihívások elé állítaniuk, ha az ellenfél nem jelent kihívást?

Robben: Mindig arra törekszünk, hogy tökéletes mérkőzést játszunk. Ezt csapatként kell teljesítenünk, de nem szabad túlzásba esnünk. A Hamburg most épp nincs jó passzban, így a mai mérkőzés egyszerűbb volt számunkra. De ez nem mindig van így.

Joshua Kimmich 2023-ig meghosszabbította a szerződését. Hogy látja a fejlődését?

Robben: Ezt csak pozitívan lehet látni. Fiatal tehetség – 23 évesen még az ember fiatal – és nagyon sokat fejlődött mióta nálunk van. És természetesen a jelleme is sokat nyom a latban. Fejben nagyon ott van, intelligens, és nagyon jól végzi a dolgát.

Egyszer úgy nyilatkozott, hogy Philipp Lahm olyan Önnek, mintha hosszú évek óta házasok lennének. Kimmich akkor egy fiatal házastárs?

Robben: Persze. Majdnem apa és fia a viszony. De még néhány dolgot meg kell tanítanom neki. (nevet)

De jól pótolja már Lahm –ot?

Robben: Persze, jól csinálja a dolgát, de nem lehet őket összehasonlítani. Philipp nálunk egy legenda, Joshua csak most kezd igazán játszani. Én valószínűleg 2023-ig nem fogok már játszani.

Egyszer azt is mondta, hogy olyan mintha Lahm lenne az Ön jobb lába. Ez Kimmich-re is igaz?

Robben: Ezt úgy hiszem ma is láthatták. Lewy második góljánál, próbáltam valamit alkotni a labdával. Joshua jött velem, és egy villanással passzolt is középre. És gól. És ennyi. Néha ennyire egyszerű a futball.

Forrás: http://www.goal.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49859/pics/lead_800x600.png
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?