Blogolj!

A futballcipőm a nappaliban áll és néz rám

Sukupčák Marián

Simone Laudehr német válogatott, 2016 óta müncheni. Lábműtéte után a 31 éves nő a várva várt visszatérése előtt áll. Hogyan használta ki az időt a rehab-képzése mellett, hogy milyen volt nézőként a pálya szélén, az interjúban elmondja a született regensburgi.

Simone, röviddel karácsony előtt operálták a lábad. Elégedett vagy a felépüléssel?

"Eddig minden a tervek szerint ment, néha még a vártnál is gyorsabban. Az inaknak és a csontnak már csak egy kis időre van szüksége, hogy megerősödjön. Erre várok. Nem akarok kockáztatni, és túl korán visszatérni a pályára. A terhelést tovább kell növelni a hosszabb kitartással, sprintekkel és hasonló edzéssel."

Mikorra reméled, hogy nyugodt lelkiismerettel térhetsz vissza?

"Csak látnom kell, hogyan reagál a lábam az intenzív edzésekre és futásokra. De remélem, hogy márciusban már a csapat rendelkezésére állhatok. Ez lenne - fenntartásokkal - a személyes célom."

Hiányzik a tréning és a csapat?

"Igen, teljesen! Január elején megkaptam az új futballcipőm, míg az összes többi lány már játszott vele, az enyém szépen áll a nappaliban és minden alkalommal, amikor hazaérek, rám néz. Nagyon várom a visszatérést. Fejben már nagyon ott vagyok. Fontos mentálisan is rendben lenni, hogy a felépülési időszak rövidebb legyen."

Milyen volt végignézni az utóbbi mérkőzéseket?

"Számomra mindig nehéz volt a pálya mellett állni. Ha látod, hogy a csapat bizonyos posztjain gyengébb, mindenképp segíteni akarsz. De ha a futásom kiemelkedő lenne, természetesen ott is lehetnék. Akárhogy is, nehéz. De ez kellett ahhoz, hogy ma jobban tudom kezelni az ilyen helyzeteket, mint korábban."

Másképp nézel a csapatra és a teljesítményre, ha nem vagy állandóan a cselekvés közepén?

"A kötelező szünettől függetlenül mindig megpróbálom felismerni, hogy az egyik vagy másik játékos világos utasítást vagy bátorítást igényel-e. Ha a játék vagy az edzés nem úgy megy, ahogy kellene, akkor ez különösen fontos. Sajnos nekem nem volt olyan idősebb játékos a múltban, aki így segített volna. Ezért próbálok még inkább ott lenni a fiataloknak és segíteni nekik 100 százalékosan összpontosítani a lényegre. Ha valaki kívülről figyeli meg a csapat erősségeit és gyengeségeit, egyrészt sokmindent erőteljesebben észlel. Másrészről nehéz az egészet megfelelően osztályozni, mert amikor visszatérsz a pályára, a helyzet teljesen más, mint korábban gondoltad. Természetesen kívülről is láthatunk potenciált."

A kényszerszünetben van valami jó is?

"A rehab-képzés mellett sokat tanultam a tanulmányaimhoz. Jelenleg sporttudományt hallgatok, és most fogok diplomázni. Nagyon leszívta az erőmet és az idegeimet, de egy hónap alatt túl leszek rajta. Minden sportoló, aki mellette tanul is, tudja, hogy miről beszélek. Ha lesz időm, nagyon szeretnék megtanulni gitározni, de még nem jutottam hozzá."

Mit tervez a szezon többi részében?

"Egészséges maradni (nevet). Tényleg remélem, hogy a lábam most már jobb lesz. A csapattal mindenképpen ismét a Bajnokok Ligájába kívánjuk magunkat kvalifikálni. Ehhez elsőnek vagy másodiknak kell lennünk. Soha nem tudtam megünnepelni a német bajnokságot - ez a cél, még akkor is, ha nem gondolunk rá. Nagyon erős csapat vagyunk, jól állunk minden pozícióban, és tulajdonképpen mindig csak magunkat tudjuk megverni. Csapatként állandóan és teljesen az erősségeinkre kell összpontosítanunk, amit pedig a tréningek és játékok alatt végig kell vinnünk - fenntartva a nyugalmat és a lazaságot. Én magamban biztos vagyok, a minőségünk többi része pedig már megvan."

Forrás: https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49775/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,FC Bayern női csapat,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?