3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Pótolható-e Arjen Robben?

Pandula László

Arjen Robben az egyik legfontosabb személye a Bayern támadójátékának, mióta megérkezett Münchenbe. Megvizsgáljuk miért is olyan fontos a játéka, illetve hogy pótolható-e vagy sem.

Eljön az idő, amikor minden futball rajongó számára világossá válik, hogy a halhatatlannak hitt ikon kezd gyengeséget mutatni és már nem tud a korábbi szinten játszani. Erősségük hanyatlóban van és a jövőjük megkérdőjeleződik. Az elmúlt meccseken ezek a kérdések merültek fel a Bayern holland szélsőjével kapcsolatban. Persze előbb-utóbb be kell következnie, de még mindig remekül tud teljesíteni. Robben még mindig hatalmas szerepet tölt be a Bayern csapatában, elképesztő sebességet adva a jobbszélnek - különösen mikor Franck Ribéryvel együtt játszhat. Azt vizsgáljuk meg, mennyire van ez hatással Robbenre, miben látszódik a hanyatlása, és hogy ki tudná megfelelően pótolni a jövőben.

Arjen Robben még mindig próbál kulcsszerepet játszani a Bayernben, de mikor ez nem megy neki, látszik rajta a frusztráció. Mint, ahogyan azt Michel Munger főszerkesztőnk megjegyezte, Robben statisztikái azt mutatják, hogy kevésbé hatékonyabb és rosszabb átlagokat hoz mint korábban. Hatékonysága az utóbbi szezonban a felére csökkent és ez nagyon megdöbbentő.

Robben szerepe az volt, hogy a jobb szárnyat sebességével támogassa, és befele törjön amikor csak lehet. A bal lába mindig páratlan áldás volt. Az ő stílusa, feladata mindig az volt, hogy a bent várakozó csatárnak előkészítsen, vagy pedig közelebbről kapura lőjön amint lehetősége adódik rá. Robben mindig magához közel tartotta a labdát és elképesztő labdakezelése volt, nagyon jól tudta kontrollálni a labdát, pluszban azzal a képességével, hogy nagy sebességgel is remekül érezte a kaput - de sajnos ennek már vége.

Sok szurkoló valószínűleg sose felejti el azt a májusi napot 2013-ban, amikor a BL döntőjében mindkét tábort csendre intette fantasztikus góljával. Eljött azonban az ideje, hogy megtalálják az utódját és lassan elköszönjenek tőle.

Robben tudását és játékstílusát szem előtt tartva kezdtük el boncolgatni a lehetséges jelölteket.

Ki tudná pótolni Arjen Robbent?

Douglas Costa

Douglas Costa sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és távozott a Juventushoz

A Bayern megpróbálta egyszerre pótolni Franck Ribéryt és Arjen Robbent, Kingsley Coman és Douglas Costa érkezésével. Coman még mindig a klubnál van, és ha így fejlődik, méltó utódja lehet Ribérynek a baloldalon. A Bayern szintén leigazolta a fiatal német (aztán egyből kölcsön is adta) Serge Gnabryt. Ő is egy balszélső és még sokat kell fejlődnie, de az Arsenalnál már megmutatta mit tud.

Serge Gnabry a nyáron visszatér a kölcsönből, és benne hatalmas potenciál rejlik, amit az Arsenalban már meg is mutatott

Bár a páros Münchenben maradhat, Costa nem produkált túlságosan fényesen. Lendületesen és erősen kezdett, de az utóbbi játéka egyértelműen csalódás volt mielőtt a Juventushoz igazolt.

Ami hiányzott belőle, az a kreativitás és a sokoldalúság, amit Robben a jobboldalon hozni tudott. Nem volt folyamatos és stabil a formája. Jól kezdett, de sajnos nem egy olyan ember aki sokat dolgozik a formájáért és a csapatért.

Christian Pulisic

Christian Pulisic neve is szóba került, mint lehetséges Ribéry utód

Egy másik név akinek utánajártunk, az a Dortmund szélsője, Christian Pulisic. Eltekintve a jövőbeni fejlődésétől, már most nagyon sokoldalú és nagyon jól cselez. 21 Bundesliga mérkőzésen 3 gólt és 3 gólpasszt jegyezhet a neve mellett. Ez mutatja sokoldalúságát és hasonlóságát Robbenhez. Fiatal még és tapasztalatlan, de jól tudna fejlődni a Bayernnél. Míg Gnabry a jobb oldalon is bevethető, de sokat kellett tanulnia neki is. Pulisicnak viszont kevesebb erőfeszítésébe tellett, míg nem ragyogni kezdett. Mindezek ellenére keményen megkérik az árát.

Leon Bailey

Leon Bailey Robbenhez hasonlóan nagyon gyors és jól cselez

A Leverkusen gyors és fiatal szélsője rendkívül hatékonyan játszik, főleg az utóbbi időben. A sebessége a fő ereje, és egyúttal nagyon hatékony is. Említette, hogy nagyon motiválja a Bajnokok Ligája és ebben a Bayern tudna is neki segíteni. Bailey azon képessége, hogy a védőkre ráfut és sokat cselez ugyancsak Robbenhez hasonlítható. Több kreativitást tudna adni a csapatnak, és be tudná játszani az egész pályát.

Lehetséges ez?

Mindezt szem előtt tartva, és a 9 évet amit Robben kulcsjátékosként játszott végig a Bayernben, nagyon nehéz lesz megtalálni az utódját. A sikertelen Douglas Costa művelet megmutatta ezt az oldalt is. Nem vagyok optimista az egésszel kapcsolatban, mert nagyon nehéz helyettesíteni egy olyan sztárt mint ő. A legenda azonban gyorsan gyengül és szükség van a pótlására. Végülis Philipp Lahmot nagyon sikeresen és jól pótolja Kimmich. Nem tartanám szívesen bent a levegőt amíg ez újra megtörténik.

Forrás: https://bayerncentral.onefootball.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49707/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,douglas costa,Játékosaink,kingsley coman,serge gnabry
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?