Blogolj!

MÜLLER INTERJÚ! Thomas: miért akarnék most elmenni? De alakulhat úgy...

Íme, a teljes exkluzív interjú Münchenből - Thomas Müller a SPORT1-nek adott interjújában a szokásos őszinteséggel beszél jó formájáról, bajorországi szerepéről, a jövőjéről és a még nyitott edzőkérdésről.

Az FC Bayern kapitányának nagyon jól megy a tavaszi szezonban, ezt bizonyította legutóbbi kiugró teljesítményével Freiburgban is. A Sport1-nak adott interjújában a 28 éves játékos a szokott nyitottsággal beszél jó formájáról.

SPORT1: Herr Müller, mennyire esnek jól az elmúlt hetek főcímei az újságokban?

Thomas Müller: Főcímek mindig is voltak Thomas Müllerről, most végre ismét egy kicsit pozitívabb kicsengésűek (nevet). Természetesen jó érzés, ha az ember betalál, és gólokkal tudja segíteni a csapatot. Tudom, hogy kifelé az a fontos, hogy ki rúgja a gólokat. A közelmúltban az én esetemben túlzottan is erre volt minden kihegyezve. De minden rendben van. Jólesik, jól megy a csapatnak és nekem is.

SPORT1: Meg tudja magyarázni, mért megy megint ilyen jól a játék?

Müller: Nem, tulajdonképpen nem csinálok szinte semmit másként, mint korábban. Természetesen több játékpercet kapok, és ezt ki is tudom használni. Az edző kezdettől fogva bíztatott, és húzott magával. Ez jót tett. És természetesen ezt jó teljesítménnyel kell viszonozni. Nálunk nem szimpátia alapján készül az összeállítás, hanem aszerint, ami jól működik.

SPORT1: Heynckes azt mondta, hogy játékosként egyedülálló Európában. Carlo Ancelotti idejében ellenben azt mondta, hogy a képességeire láthatóan nincs szükség. Mekkora szerepe volt az Ön számára az edzőváltásnak?

Müller: Jót tett, hogy az edző újra bizalmat szavazott nekem. Természetesen ezt viszonozni is kell. A középpályán hat, hét, nyolc játékosunk van három helyre. Teljesíteni kell, mert túl sok jó játékos van a keretben, aki a helyemen játszhatna.

SPORT1: Az edző még egyszer megerősítette, hogy kitart a döntése mellett, hogy nyáron abbahagyja. Sajnálja, vagy azt mondja, hogy „Meg tudom érteni”?

Müller: Is-is. Ezt előre megmondta. Amikor jött, nem volt többről szó. Ez így lesz. Mindannyiunknak hálásnak kell lennie, hogy vállalta a feladatot. Eddig nagyszerűen megy. Az a feladatunk, hogy az edzői teammel együtt megkoronázzuk ezt, a következő hónapokban is örömmel játszunk, és ott legyünk a döntőkben, és tovább javítsuk a statisztikáját.

SPORT1: Azt lehetett olvasni, hogy a csapat elégedetlen, mert az edzőkérdés ennyire elhúzódik. Van ebben valami? Megkérdezik Önöket a döntéshozók?

Müller: Azok, akik most kíváncsiak, hogy ki lesz, azok lesznek az elsők, akik kritikát fogalmaznak majd meg. Ezt a döntést jól meg kell fontolni. Nem szaladgál tíz edző a munkaügyi központban, akiknek meg lehet nézni az aktáját, és azt mondani: ó igen, ő illeni fog az FC Bayernhez, őt vesszük fel! Alapjában véve az FC Bayernnek az a célja, hogy ha van egy edző, akkor ő legalább két-három évig maradjon is az edző.

SPORT1: Bevonják a csapatot a döntésbe?

Müller: Nem, ez a sportigazgató és az igazgatóság elnökének feladata.

SPORT1: Az Ön kívánsága valószínűleg Jupp Heynckes lenne – csak 30 évvel fiatalabban…

Müller: (nevet) Nem, nem ismerem őt korábbról. De úgy, ahogyan most az edzőnk, így pont tökéletes lenne. Természetesen szomorúak leszünk, ha abbahagyja, de az élet megy tovább. Augusztusban valaki más fog a helyén ülni.

SPORT1: Heynckes alatt Manuel Neuer sérülése miatt csapatkapitány is lett. Jelent ez plusz motivációt?

Müller: Nem. Soha nem is volt szükségem plusz motivációra. Az évek során az ember felnő a feladathoz. Hál istennek nagyon tapasztalt csapatunk van remek egyéniségekkel. A terhek több vállra nehezednek – akár Jerome és Mats, Arjen és Franck, vagy Thiago és Javi legyen is az. Sok olyan játékosunk van, aki mögött már jó pár év áll. Ezért könnyű dolgom van.

SPORT1: Ennek ellenére nem érzi magát az utolsó bajor identifikációjú játékosnak?

Müller: Mit jelent, hogy érzem? Ez így van, és a klub ezt kicsit ki is használja. Ez jó így a környezetnek, nekem, az egyesületnek és a szurkolóknak is. Számomra az a legfontosabb kritérium, ami a pályán történik. Ha ott jól megy, az mindig tovább szítja a tüzet. A szurkolók örülnek, hogy van valaki a környékről, én örülök, hogy a saját klubomnál lehetek, és minden jól alakul. De ha a pályán nem vagyunk sikeresek, akkor semmit sem ér az egész.

SPORT1: Az ember nem nagyon tudja Thomas Müllert egy másik német klubnál elképzelni. Elképzelhetőnek tartja, hogy a pályafutása végéig az FC Bayernnél marad, mint Phillip Lahm?

Müller: Nagyon nehéz három-négy évre előre látni a jövőbe. Ha úgy megy továbbra is, mint eddig, akkor miért akarnék elmenni? De az ember nem tudja, hogy mi történik majd a következő években. Milyen lesz a teljesítőképességem? Milyenek a körülmények? Élvezem az edző bizalmát vagy nem?

SPORT1: Teljesen elégedett lenne a Bayernnél, vagy van olyan álma, mint például Bastian Schweinsteigernek, hogy Angliában, vagy egy másik nagy ligában játsszon?

Müller: Mutasson nekem olyat, akinek tényleg ez volt az álma. Ez általában mindig a játéklehetőségek és az anyagi kérdések kombinációjából áll össze. Néha a szempontok összessége a külföld felé billen, néha nem. De senki sem hiteti el velem, hogy a karrierjét előre megtervezte. Ebbe nagyon hirtelen jött dolgok, mint például a magánélet is belejátszanak.

SPORT1: Az FC Bayern azt állítja, hogy nem olyan egyesület, amelyik eladogatja a játékosokat. Ez így marad, vagy egy idő után majd nem lehet mit kezdeni, látva azokat az összegeket, amikkel dobálóznak?

Müller: 2010 óta a három Bajnokok Ligája döntővel, amit játszottunk, bekerültünk az európai elitbe. Természetesen meg akarunk ott ragadni, és Európa három-négy topcsapata közé tartozni. Bár más klubok – sokszor befektetőkkel a háttérben – komoly anyagi lehetőségekkel rendelkeznek, de mi is jól állunk. Nálunk természetesen ami a számokat illeti, mindig a józan ész áll előtérben, de természetesen nem akarunk lemaradni. Nem gondolom, hogy az FC Bayern – akármilyen hihetetlen összegért is – elad egy olyan játékost, akit igazából meg szeretne tartani. Ennek megfelelően tényleg nem leszünk értékesítő klub.

SPORT1: Valószínűleg jó érzés azt tudni, hogy bármennyit is kínálnak például Robert Lewandowskiért, vannak olyan emberek a klub vezetésében, akik azt mondják: nem fogadjuk el.

Müller: Világos, nekünk játékosoknak fontos tudni, hogy a csapatunk nem esik szét. De ezt az FC Bayern mindig is világossá tette. Nem emlékszem olyan játékosra, akit a Bayern eladni kényszerült, pedig mindenképpen meg akarta tartani.

SPORT1: Hiányzik Philipp Lahm Önnek és a csapatnak?

Müller: Az elején tényleg furcsa volt, mert éveken át voltam vele együtt az edzőpályán és közben sokat viccelődtünk. De ebben a világban csak sakkfigurák vagyunk. Ha valaki elmegy, akkor elment. Akkor a következő játszik a helyemen. És akkor senki sem foglalkozik már vele. Nálam is ez lesz majd. A játék a legfontosabb. Természetesen Philipp Lahm és Bastian Schweinsteiger nem akárkik voltak, hanem meghatározó emberek, és tisztelettel emlékezünk majd rájuk. De a napi rutin azokról szól, akik a pályán vannak.

SPORT1: Gondolkodik már néha azon, hogy mi lesz Önnel a pályafutása után?

Müller: Természetesen néha elgondolkodik ezen az ember. De általában az ember ilyenkor egy kicsit el akar távolodni a minden hétvégi körforgástól, és megtalálni magát. Nekem nincsen még konkrét tervem. Még azt sem tudom, meddig fogok még játszani.

SPORT1: A Freiburg elleni meccs után lelkesen nyilatkozott az új csikójáról. Mi teszi a lovakat olyan különlegessé, és melyik tulajdonságukat szeretné saját magának is?

Müller: Néhányan valószínűleg azt mondanák, hogy jó lenne, ha nem beszélnék annyit (nevet). A lovak nagyon bíznak az emberben. Remek társak, és csodaszépek. És bár nagyok, nagyon kedves lények.

Fordította: Frey Dóra

Forrás: https://www.sport1.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49749/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jupp heynckes,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?