Manuel Neuer: mindenkinél jobb akartam lenni

Kun Béla

Fegyelemmel, szenvedéllyel, szeretettel a sportban és a szükséges akarat ahhoz, hogy jobbak legyünk a többieknél. Manuel Neuer a sérülése ellenére már jóideje az elsőszámú kapus. Sokan álmodnak róla, hogy olyan sikeresek legyenek, mint ő. S, hogyan érte el? Itt most elmeséli.

Manuel, neked mindig az volt a célod, hogy profi futballista legyél?

Ez egy hatalmas álmom volt. De természetesen ezért nagyon sokat kellett dolgoznom. De ennek ellenére mindig erre gondoltam, mindent megtettem, s a végén mindez megvalósult.

Milyen tulajdonságok voltak leginkább fontosak, hogy mindezt elérjed?

Elsősorban a fegyelem. De aztán természetesen a hobbi, a foci iránti kedv, valamint a sporthoz való szeretet. Ez nem csak magától adódik, hanem nehéz minden nap motiváltnak lenni. Az én motivációm, mint kapus az volt, hogy mindenkinél jobb akartam lenni.

Mi számodra a legfontosabb a kapusposzton?

Egész sok dolog tartozik ide. Természetesen az előtted álló játékosokkal való kommunikáció nagyon fontos. S nagyon fontos az, hogy legyen bizalmuk feléd a játékosoknak, hogy még valaki mögöttük áll, akiben meg lehet bízni, aki stabil, és számukra ott van.

Manuel, mennyire fontos számodra az ápolt külső?

Nagyon is. Főleg akkor, amikor a nyilvánosság előtt állsz, mint pl. amikor a meccs után az öltözőből kijössz, s a sajtó és a drukkerek előtt nyilatkozol, természetesen ápoltnak kell lenned. Ezért is fontos, hogy jól mutass külsőleg.

Mire figyelsz oda leginkább, amikor az ápolótermékeket kiválasztod?

Mint profi futballista, nagyon fontos, hogy nem csak a tusfürdőre kell odafigyelnünk, hanem a testápolókra is, mindig a megfelelőt kell kiválasztani.

- fejezte be interjúját.

Forrás: https://fcbayern.com/en/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49718/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,manuel neuer
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?