Blogolj!

Heynckes: Kimmich Lahm nyomdokaiba léphet

Cserny Szilárd

Mindig nagyon motivált: Jupp Heynckes a Bayern edzője.

Szombaton az FC Bayern számára folytatódik a Bundesliga- és a kiesés ellen küzdő Hamburger SV csapatát látják vendégül Münchenben.

Szombaton az Allianz Arénába érkezik a Hamburger SV- Egy szívesen látott vendég Münchenben. A meccset megelőző napon tartott sajtótájékoztatón alig esett szó a Dinók kiesés fenyegetettségéről.

Joshua Kimmich szerződéshosszabbításával, már délelőtt megkezdődtek a dobpergések a Bayern háza táján. Amikor Heynckes a fiatal játékosáról beszél, akkor nem győz áradozni róla. Bízik benne, hogy egyszer még csapatkapitány lesz és Philipp Lahm nyomdokaiba fog lépni-mondta a 72 éves szakember.

A Bayern körüli edzőkérdés ismét napirendre került az újságírok körében. Ő soha nem döntött úgy, hogy június 30-val végleg befejezi az edzősködést. Akkor az is lehet, hogy folytatja?

12:54: Üdvözöljük a Hamburger SV elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. A Bayern edzője néhány percen belül várja az újságírók kérdéseit. Nagyon izgatottak vagyunk.

13:00: Kezdünk. Jupp az ellenfélről. „Láttam őket a Mainz ellen játszani, nagyon jól küzdöttek és két vagy három góllal kellett volna nyerniük.”

13:02: Kimmich szerződéshosszabbításáról. „Joshua egy óriási potenciállal rendelkező játékos. Nagyon profi módon viselkedik és mindig fejlődni akar. Neki is és az FC Bayern számára is nagyon pozitív a hosszabbítás, pár másik játékossal együtt részesei az átmeneti időszaknak. Úgy gondolom, hogy egy nap képes lesz arra, hogy ugyanolyan meghatározó személy legyen, mint Philipp Lahm. Joshuanak minden adottsága megvan, hogy a nyomába érjen. Nagyon kedvelem őt.”

13:04: „Kimmich lehet valamikor csapatkapitány. Általában az a játékos viselheti a karszalagot, aki a leghosszabb ideje van a klubnál.”

13:05: Újra Kimmichről, ezúttal a vezetői tulajdonságairól. „Ő egy nagyszerű erényekkel rendelkező játékos. Kiváló alapokkal rendelkezik, hogy egy nagyszerű játékossá váljon.”

13:07: A kieséssel fenyegetett HSV-ről. „Ez egy sportszakmai versenysorozat, amelyben meg kell küzdeni. Az utóbbi években nekik nagy szerencséjük volt. Természetesen hiányoznának a Dinók, de őszintén ki kell mondani: az elmúlt években nem csinálták jól a dolgaikat, stabilitásra lenne szükség. Látható, hogy a vezetői pozíciókban folyamatos változások történtek. Talán jót tenne nekik a kiesés.”

13:09: Az átalakulásról: „Kimmich, Coco Tolisso vagy Coman, mind olyan játékosai az FC Bayernnek, akikkel megvalósítható az átalakítás. Az teljesen normális, hogy egy csapat életében néha előfordul felfordulás. Talán a jövőben még lesz egy vagy két tehetséges játékos a csapatnál.”

13:11: A személyzetről: „James újra egészséges, de szeretném, hogy még túl legyen egy pár edzésgyakorlaton, hogy csökkentsük a sérülés kiújulásának valószínűséget. Egyébként Neuer és Comanon kívül mindenki rendelkezésre áll.”

13:12: HSV korábbi időszakáról: „Korábban a HSV egy nagyon nagy klub volt, Ernst Happel irányítása alatt, egy kiváló futballt játszottak, és négy címet is szereztek. Nagyszerű, felelősségteljes játékosaik voltak Günther Netzer vagy Felix Magath személyében.”

13:14: Neuer állapotáról: „Az orvosok természetesen sokat konzultálnak egymással. Manuel folyamatosan javul, de hogy mikor lesz újra bevethető, azt nem tudom megmondani. Az nem segít neki, ha túl sokat várunk el tőle.”

13:15: David Alaba megugorja a világklasszis szintet: „Ő már akkor egy világklasszis volt, amikor 2013-ban itt voltam. Az elmúlt időszakban voltak hullámvölgyek, de ismét jó irányba halad.”

13:17: Alaba távozási pletykájáról: „Ő csak annyit mondott, hogy valamikor el tudna képzelni egy váltást. A média felfújta a dolgot.”

13:18: Saját jövőjéről és a Thomas Tuchelről tett kijelentéséről: „Soha nem mondtam azt, hogy június 30-val biztosan befejezem. Mindig csak azt nyomatékosítottam, hogy a megállapodásunk meddig szól. Amit a Sport Bildnek mondtam, ott csak Thomas Tuchelről fejeztem ki a véleményemet, dicséretemet. Más edzőket is dicsértem.”

13:19: Ennyi volt mára! Búcsúzunk a mai sajtótájékoztatóval, Jupp Heynckes ezen kijelentésével. A meccset szombaton 15 óra körül élőben közvetítjük az AZ Livetickerben.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49688/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?