Blogolj!

Bundesliga: jön az örökrangadó!

Kálovics Tibor

Amióta csapatunk tagja a Bundesligának, minden évben megmérkőzött a Hamburggal. Nem elképzelhetetlen azonban, hogy ez a sorozat most egy időre meg fog szakadni.

Hiába tekinthető a Bayern München már szinte biztosan a 2017/18-as szezon bajnokának, és hiába van egyre kevesebb esély a HSV bennmaradására, az örökrangadó titulust megérdemli ez a presztízsmeccs. A hamburgiak a liga történetében egyedülálló módon 1963 óta tagjai a legmagasabb osztálynak, a Bayern 1965 óta szerepel a ligában. Az első müncheni mérkőzésen 1966-ban 3-0 arányú Bayern győzelem született. Az 1980-as évek közepéig mindkét csapat a német futball legmagasabb szintjét képviselte és igazi "hatpontos" meccsnek számított a HSV müncheni vendégjátéka. Az utóbbi években már alaposan veszített a fényéből a rangadó, mivel a HSV folyamatosan a kiesés ellen küzd, a Bayern viszont sorozatban nyeri a bajnokságokat. Az elmúlt években a Hamburg háromszor is kiütéses vereséget szenvedett az Allianz Arénában, tavaly februárban például 8-0 lett a hazai csapat javára a végeredmény. Ősszel Hamburgban bár a mieink nem játszottak jól, de 1-0-ra győzni tudtak. 

Neuer és Coman továbbra sem állhatnak Jupp Heynckes rendelkezésére, de hiányuk nem is egy ilyen meccsen lesz fontos. A Bayern München trénere feltehetőleg néhány kulcsembert pihentetni fog ma, hiszen jövő héten jön a Besiktas elleni BL-visszavágó. 

Az előző két szezonban úgy tűnt a HSV elindulhat felfelé, most viszont kisebb csodával érne fel, ha a Bayern mai ellenfele megtartaná tagságát az első osztályban. A korábban még BEK-et is nyerő patinás klub november vége óta nyeretlen, csak a Kölnt előzi meg, és nagy távolságra van az osztályozós helytől is. A gárda már egy edzőváltáson is túlesett a szezonban és jellemző adat, hogy Filipe Kostic 4 góllal a csapat házi gólkirálya jelenleg. 

A mérkőzés 15 óra 30 perckor veszi kezdetét, a találkozót az Eurosport 2 élőben közvetíti. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49702/pics/lead_800x600.png
Mérkőzésekről,VÉLEMÉNYÜNK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?