Blogolj!

Neuer kifut az időből és lemarad a vb-ről?

Domonkos Altdorfer

A volt válogatott hálóőr, Illgner az AZ-nek beszélt a Bayern kapuvédőjéről és a világbajnokságon való részvételének esélyeiről. A szakvezetőt, Jupp Heynckest ismeri a Real Madridnál töltött időkből: mindig is jó kapcsolata volt a játékosokkal - mondta róla llgner, aki a Real Madrid és az 1. FC Köln hálóját is védte. 1990-ben pedig világbajnok lett Németországgal.

AZ: Herr Illgner, az Fc Bayernnek már 20 pontos előnye van a bajnokságban. Érdekes ez egyáltalán még Ön számára, követni a hazai bajnokságot, vagy inkább csak volt klubját, az 1. Fc Köln csapatát követi?

B.I.: Érdekel, mi történik az elején, főleg mert Jupp Heynckes az edző a Bayernnél. De szórakoztatóbb figyelni, hogy a Köln megcsinálja-e a csodát. És ebben egyáltalán nem vagyok olyan pesszimista.

Ismeri Heynckest a Realnál töltött közös időkből. Gondolta volna előzetesen ezt a fejlődést?

Már amikor visszajött mondtam: Jupp megoldja. A játékosokban rejlő potenciál adott, jó a csapat, meggyőző a klub vezetése is. Látszólag csak a rossz viszonyon múlt Carlo Ancelotti és néhány játékos között vagy az edző és a csapat között.

Heynckes tényleg ilyen empatikus a játékosokkal?

Óriási a tapasztalata, már jó ideje nyugdíjas korú. Nagyon körültekintő. A 2013-as triplázás „lovaggá ütötte.”

A Bayernnél valóban nagy elismerésnek örvend a spanyolajkú játékosok körében is. Az 1997/98-as szezonban így volt ez a Real Madridnál is?

Már a spanyolországi tartózkodása alatt is nagy megbecsülést élvezett, mert tudta, miről beszél. Nagyon jó edző, rendszerezetten dolgozik, mindig nyitott volt az új dolgokkal szemben. Ezek miatt Spanyolországban is sokra tartották. Éppen ez volt nagyon fontos a Bayernnél is.

James Rodriguez és Javi Martinez újra tündökölnek alatta. Mi a titka?

Egyszerűen csak megtalálja a hangot a játékosokkal. Nem utolsó sorban Arturo Vidallal is, akit Leverkusenből is jól ismer. Nagyon odafigyel, hogy jó kapcsolatot ápoljon a játékosokkal, ebben segít, hogy beszéli az anyanyelvüket.

Thiago több hónap kihagyás után visszatért. Mennyire lesz fontos ő a következő hetekben?

Thiago fontos szakaszában van karrierjének. Muszáj megtalálnia helyét a Bayernben és a nyári vb nagy lehetőség számára. 26 éves, már nem az a fiatal ígéret, hanem az érett focista korban van. Itt van az idő, hogy megmutassa magát. Egy ilyen kemény, és hosszú időt igénybe vevő sérülés után kicsit nehéz, újra formába lendülni és a vb-re is fittnek maradni.

Apropó vb: aggódik Manuel Neuer részvétele miatt?

Igazán sajnálom őt, hogy jelenleg nem tud bizonyítani. Volt egy hasonló szituációnk az előző vb előtt, amikor hátproblémái voltak. Jó előérzetem van, meg fogja csinálni, de lassan kicsúszik az időből, játszania kellene, főleg fontos meccseket, hogy visszanyerje az erőnlétét és a formáját. A kapusjátékban a hiányosságokat főleg a pályán lehet észrevenni, ha rendszeresen játszik és kompletten érzi a pályát. Tanácsos lenne egy-két hónap játékritmus.

Hogyan vélekedik helyetteséről, Sven Ulreichről?

Sven nagyon jól fejlődött Neuer hiányában. El tudom képzelni, hogy Joachim Löw kiviszi, mint helyettest a vb-re.

Marc-André ter Stegen lenne a legmegfelelőbb „Nummer eins”?

Kétségtelenül. Ter Stegen meggyőző szezont produkál Barcelonában, ott ő a megkerülhetetlen „Nummer eins”.

Mit jósol volt klubjának, a Real Madridnak a szezon hátralevő részére?

A BL az utolsó esélyük, de a harmadik győzelmet sorozatban mindenképp megelőlegezném nekik. Éhesek a sikerre, főleg mert a kupában és a bajnokságban már nem bizonyíthatnak. Na meg azért is, mert csak erre kell odafigyelniük. Számomra ők a végső győzelem első számú várományosai.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49670/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Hírek a válogatottról,Játékosaink,manuel neuer,NATIONALELF HÍREK,sven ulreich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?