Wagner nem fél vetélytársától, Gomeztől: megérdemelném a vb-részvételt

Sandro Wagnernak van egy nagy álma: a 2018-as vb. A középcsatár semmi esetre sem halk és csendes ebben az ügyben. Köztudott, hogy a vetélytársak sem alszanak.

Megindult a versengés Jogi (Joachim Löw német szövetségi kapitány – a ford.) kegyeiért! Vasárnap először Mario Gomez talált be kétszer az 1. FC Köln ellen, utána Sandro Wagner folytatta a Bayern Freiburg elleni 4:0-ás győzelménél egy potyagóllal. Mióta a két középcsatár a télen klubot váltott, a nyári oroszországi világbajokságra melegítenek – és szóban is összecsapnak.

Gomez, aki január óta ismét nevelőegyesülete, a VfB Stuttgart színeiben lövi a gólokat, egy Welt am Sonntag interjúban így kezdte:

„Nem hiszem, hogy a szövetségi kapitánynak nagyon fontos lenne, hogy öt vagy tíz gólt lövök-e. Az számít, hogy a legjobb állapotban vagyok.”

A sorok közül kiolvasható, hogy a 32 éves játékos előnyben érzi magát, mert mindig játszik. Nyolc alkalommal lépett pályára a VfB-ben a tavaszi szezonban, hétszer az egész meccset végig játszotta (összesen 681 percet). Gomez négy gólt rúgott, még kettőt előkészített. A stuttgarti játékos duzzad az önbizalomtól:

„Jogi Löw nagyon jól tudja értékelni a helyzetet. Tudja, hogy számíthat rám.”

A félig spanyol játékos egyben hadat is üzent Wagnernek. Gomez a következőket mondta a csatár-helyzetről az FC Bayernnél:

„Ott, ha nem találsz be, azonnal kezdhetsz aggódni.”

Ő már csak tudja, hiszen 2009 és 2013 között ő maga is a rekordbajnoknál játszott – és Gomez szállította is a gólokat 113-at lőtt 174 meccsen. Most is minden a tervek szerint alakul, csak egy valami nem: Wagner, mint ellenfél nem szerepel Gomez vb-terveiben.

Kit tartasz leginkább alkalmasnak arra, hogy Jupp Heynckes után a Bayern szakvezetője legyen?

Szavazok

Az egykori hoffenheimi Münchenben a várakozásoknak megfelelően legtöbbször padozik Robert Lewandowski mögött. De ritka lehetőségeit a kezdőben könyörtelenül kihasználja a csatár. Csupán 280 perc alatt (három meccs kezdőként) Wagner háromszor is betalált. Összehasonlításként: az őszi szezonban a TSG színeiben négyszer talált be (870 perc alatt).

A gólok még fontosabbak Wagnernek, mint a többi középcsatárnak, legalábbis a 30 éves játékos mellénye elég nagy. A Freiburg elleni meccs után a vegyes zónában beszélt a nehézségekről az FC Bayennél és Gomezről, mint ellenfélről.

Lejegyeztük Wagner mondandóját.

Herr Wagner, mennyire tett jót a Freiburg elleni gól?

Sandro Wagner: Nagyon fontos volt, hogy szerezzek egy gólt. Megint a kezdőben játszhattam. Sokat dolgozok, előtte is jól dolgoztam a mezőnyben – jó volt, hogy meglett a jutalma a gól formájában.

Mats Hummels közbekiabál: „Les volt, les volt!“

A gólig nem ment jól a játék. Miért?

Sandro Wagner: Van amikor nehezen megy. De ilyen, hogyha egy frissen összerakott csapatban játszol – főleg idegenben. Az edző már pár nappal ezelőtt szólt, hogy játszani fogok, és azt mondta: hülye dolog mindig idegenben játszani. Ő maga is tudja, hogy ez nem egyszerű. De örülök minden percnek, szükségem van rájuk a nyárra.

Apropó nyár. Mennyire fontos a gólja a Mario Gomez elleni párharcban a válogatottságért?

Sandro Wagner: Csak magammal foglalkozom, teljesen mindegy, hogy ki mit csinál. Az elmúlt években jól dolgoztam, sok gólt rúgtam. Úgy tűnik, hogy néhányan már előleget adtak a vb-re a médiatanácsadójuknak. Én hiszek magamban. Minden klubban rúgtam a gólokat: a Darmstadtnál a kiesés elleni küzdelemben, a Hoffenheimnél az Európa Ligáért, most a Bayernnek a bajnoki címért. Ezért megérdemelném, azt gondolom. Jó állapotban vagyok. A saját szememben én vagyok a legjobb német csatár, ezt már ezerszer elmondtam – ez nem is fog változni. Jogi Löw dönt, én elfogadom a döntést. De bizakodó vagyok, hogy utazhatok.

Fordította: Frey Dóra

Kit tartasz leginkább alkalmasnak arra, hogy Jupp Heynckes után a Bayern szakvezetője legyen?

Szavazok

Forrás: https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49572/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sandro wagner
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?