Blogolj!

Jerome Boateng: több gólt kéne szereznem...

Pandula László

A német válogatott Jerome Boateng, a Bundesliga legjobb védőinek egyike. A Bayern München játékosa beszélt a DW-nek arról mit vár az oroszországi világbajnokságtól, az apaságról és a világdivatban lévő névjegyéről.

Jerome Boateng már mindent megnyert amit lehetett, a két legnagyobb rajongója mégsem teljesen elégedett a pályán mutatott teljesítményével. A lányaim mindig azt mondják „ gyakrabban kéne gólt szerezned” - mondta Boateng egy a DW-nek adott interjújában.

Az apaság megváltoztatta az egész életemet. Ha van két lányod teljes vagy. Az egész napod átalakul. Az egész róluk szól, ahogy viselkedsz, ahogyan érzel, és amikor megszületnek, onnantól kezdve egy teljesen új szituáció. Persze néha azt kell mondanod, hogy: „nem, ez így nem jó.” De én mindig fiatal apuka szerettem volna lenni és nagyon büszke vagyok rájuk.

Az ember, aki kulcsszerepet játszott a Bayern egymás utáni 5. Bundesliga győzelmében, valamint a 2013-as BL győzelemben, és 2014-ben megnyerte a vb-t is a német válogatottal, példakép a gyermekei számára. De apának lenni, nem könnyű.

Sérülést szenvedett

Ez egy újfajta kihívás a 29 éves játékos számára, Boateng nem tartana ott ahol van ma, ha nincs ekkora önfegyelme, hogy profi labdarúgóvá váljon. Azt elismeri, mint berlini születésű, hogy fiatalon nem könnyű ellenállni a kísértésnek amit ez a nagy város nyújt.

„A barátaid ki akarnak menni éjjelre, szórakozni akarnak és csajozni…de ez az az idő amikor koncentrálnod kell a dolgodra”

- mondja.

Boateng keresztülment a Hertha ifjúsági ranglétráján mielőtt a Hamburghoz igazolt volna, aztán a Premier League-be a Manchester Cityhez szerződött. Az angliai kirándulása nem úgy sikerült ahogy szerette volna, és sérülés is hátráltatta a fejlődését. Amikor 2011-ben a Bayernhez igazolt, kevesen gondolták, hogy ilyen fontos láncszeme lesz a bajoroknak és a válogatottnak is.

„Ez volt az álmom és kemény dolgoztam érte. Természetesen voltak olyan helyzetek, mikor azt hittem nem fog sikerülni. Sérüléseim voltak - amikor fiatal voltam, problémáim voltak a hátammal. Túl gyorsan növekedtem. Szóval a kulcspont az, hogy higyj magadban, és természetesen helyt kell állni mikor lehetőséged van rá. Fiatal játékosként kell megmutatni.”

Márkanévvé válik

Elhatározta, hogy nevét és népszerűségét felhasználva, az USA-ban lévő Jay-Z Roc Nation márkáját kezdi el népszerűsíteni.

„Fantasztikus volt, …ez egy álom. Jay-Z a világ egyik legnagyobb sztárja és ikonja. Annyira a földön jár. Olyan volt mintha egy baráttal beszélgetnél",

- mondta a védő, és hozzátette: "hatalmas tisztelettel nézek rá, ahogy kezeli a dolgokat."

Boateng nagy tervei egy ilyen zenei sztárral, mutatja, hogy több lábon szeretne állni és gondol a jövőjére. Ebből is látszik, hogy több mint futballista és ezt tartotta a szeme előtt fiatal kora óta.

„Édesanyám mindig azt mondta, hogy egy üzletet is nyithatsz, és ez az ötlet 13 vagy 14 éves koromban fogalmazódott meg. Ó azok a cipők, minden színből szeretnék egyet. Nem tudom megállni, imádom a cipőket.”

Minden eszköz szükséges ahhoz, hogy sikeres legyél az üzletben

Míg sok labdarúgó próbálkozik a pályán kívül az üzleti élettel, kevesen érnek el sikereket. De Michael Yormark, a Roc Nation elnöke szerint, tény, hogy Boateng márkája sikeres és ezen nem kell egyáltalán meglepődni.

„Jerome a világ legminőségibb játékosainak egyike. Hatalmas sportoló, és ezt a tudását a pályán kívül is tudja kamatoztatni”

- mondta a BBC-nek 2015-ben.

„Imádja a divatot, a filmeket és a zenét - mindez rendkívül piacképessé teszi a márkát amit népszerűsít.”

Úgy tűnik a Roc Nation az NBA sztár Kevin Durantnak is bejön és Boateng reméli, hogy az USA-ban úgy fog nőni a népszerűsége mint a Bayern Münchennek, amely 2016-ban nyitott irodát New Yorkban, ezáltal teret nyitva más helyeken is.

Boatengnek ezúttal nem kell messzire utaznia a világbajnokság miatt. Miután négy évvel ezelőtt elhódították a Kupát, tudta, hogy nagyon nehéz lesz megvédeni a címüket Oroszországban.

Azonban, hogy képes-e eleget tenni lányai kívánságainak, nos, majd meglátjuk.

Forrás: http://www.dw.com/en/top-stories/s-9097

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49535/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jerome boateng
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?