Blogolj!

Freiburg – Bayern 0-4 – három észrevétel

Regős András

Vasárnap este a Bayern München 4-0-ás győzelmével visszatért a sikerhez vezető útra. A 20 pontos előnyt tekintve már csak idő kérdése a bajnoki cím.

A Freiburg szép emlékeket idéz fel a Bayern szurkolóinak szívében, hiszen az őszi meccs volt az első amit a Bayern Heynckes irányítása alatt játszott, miután Ancelottit váltotta a Bajorok kispadján. 15 győzelem, egy döntetlen és egy vereség a Bundesligában – ilyen mérleggel nem is kérdés milyen jó hatással volt a csapatra a kinevezése.

Három észrevétel

1. Elszalasztott lehetőség

Jupp Heynckes szereti a folytonosságot. Talán ez az egyetlen magyarázat hogy még mindig ragaszkodik a 4-1-4-1-es alakzathoz. A kieső szélsőket szinte tökéletesen helyettesíteni tudta más játékosokkal. A bajnokság állása és a keret mélysége lehetővé tette hogy taktikailag máshogy közelítse meg a mérkőzést. Hummels, Boateng és Alaba a védelem tengelyében, Bernat és Kimmich mint szélső-védők, Thiago pedig mint mélységi hatos a támadóbb szellemű Vidal helyett.

A játékosok néha saját maguk rukkoltak elő új megoldásokkal, például amikor Müller többször is előrejött Wagnert segíteni. Ilyenkor alakultak a legjobban a dolgok. Ez egy részről jó, mivel látszik hogy Heynckes hisz az ötleteiben, de azt is mutatja hogy talán nincs „B terv” a müncheniek tarsolyában.

A taktikai változtatások miatt a játék nagyrészt a félpályánál folyt, mivel Bernat, Müller és a védők nem nagyon tudtak túljutni a felezővonalon. Eközben nagy veszély nyílt az ellentámadásokra is, a felívelések gyakran freiburgi játékosoknál kötöttek ki.

Végül összesen 28 beadás volt. Bernat helyzetén kívül ezek hatástalanok voltak.

2. Wagner megbízható helyettes

Ezidáig amikor Sandro Wagner kezdőként lépett pályára, nem nagyon ment neki a játék. Jupp Heynckes bizalmat szavazott a német csatárnak a két legutóbbi idegenbeli meccsen, a Mainz és a Wolfsburg ellen.

Tevékeny volt, de a szerencse nem állt mellé. Végre a Freiburg ellen Wagnernek már az elejétől kezdve jó megmozdulásai voltak. Thomas Müllerrel tökéletes harmóniában voltak. Folyamatosan összedolgoztak, területet nyitottak egymásnak. Wagner minden erejét beleadva vitte előre a labdákat.

Az érkezése óta először úgy játszott, mint Lewandowski másolata. Nem csak gólt szerzett, de aktívan részt vett a Bayern támadásaiban is.

Összesen 5 kapuralövése volt, ebből négy jó helyzetből, a tizenhatoson belülről. Ez, és az összesen 24 passza, amiből 9 veszélyes területen volt, mutatja, hogy egyre inkább kezd belerázódni a Bayern játékába.

3. A középpálya

A felépült Thiago stabilitást teremt a müncheni középpályán. A labdabiztossága és a passzpontossága még ennyi év után is lenyűgöző. Egy ügyes csel után ő passzolt Tolissohoz, akinek bombájával már 2-0-ra vezetett a Bayern.

Nem elég hogy 62 passzából 55 pontos volt, három helyzetet is kialakított (beleértve a gólpasszát). Nagyfokú sokoldalúságot hozott a Bayern játékába.

Az estén Thiago párja Vidal volt, aki minden meccsen próbálja bizonyítani, hogy van helye Martinez és a többi középpályás között. Sok helyzetben féktelen, már-már vad volt. Volt egy pár rossz passza is (végül 69% lett a passzpontossága). Amikor gyorsan előre kellett volna játszani a labdát, gyakran ötlettelen volt. Emellett volt pár egyszerűbb labdavesztése, és a helyezkedése sem volt tökéletes.

Kétségkívül nem ez volt Vidal legjobb meccse. Jupp Heynckesnek alaposan át kell gondolnia a chilei helyzetét hatos poszton. Thiagonak jól ment a játék elöl, ezért a labdák felhozatala nehézséget okozott a többieknek a spanyol középpályás hiányában.

Ami miatt ez mégsem okozott gondot, az Mats Hummels és Thiago remek teljesítménye, de egyben szerencse is, amelynek köszönhetően a Freiburg vitorláit fújó szél hamar elapadt.

Forrás: http://miasanrot.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49573/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?