Blogolj!

Streich lehet Heynckes utódja?

Regős András

Számos fiatalabb és tapasztalatlanabb jelölt helyett az 52 éves freiburgi tréner lehet a befutó a Bayern edzői posztjára.

Mint azt tudjuk, Heynckes az idény végén végleg elbúcsúzna a Bayern Münchentől, így a vezetőségnek új edző után kell néznie. Az eddigi pletykák főként fiatal edzőkről szóltak, de most a Bild csavart hozott a történetbe:a lap értesülései szerint az ígéretes fiatal edzőkről, Niko Kovacról és Julian Nagelsmannról lemondva a Bayern vezetői az SC Freiburg vezetőedzőjét, Christian Streichet szeretnék az Allianz Arenába csalogatni.

A mérkőzés előtt a Freiburg sportigazgatóját, Joacher Saiert szembesítették a kérdéssel, de nem kommentálta a pletykákat, helyette inkább a mérkőzésre terelte a szót:

„Valaki kitalál valamit, mások pedig leírják. Ezt nem tudjuk megakadályozni, a különféle híresztelések helyett inkább foglalkozzunk az izgalmasnak ígérkező meccsel a Bayern München ellen.”

Egész idáig Streich szóba sem került mint Heynckes esetleges utódja, de mivel nincs túl nagy választék, a Bayernnek talán csökkentenie kell az elvárásokat. A TZ szerint Streichnek legalább egy nagy rajongója akad Münchenben, nem más, mint maga Jupp Heynckes:

„23 éve van a Freiburgnál. Ha minden évben elviszik a legjobb játékosaidat és még így is olyan csapatot raksz össze amivel elkerülöd a kiesést, igazán figyelemre méltó.”

Mivel az ígéretes jelöltek, a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp, a német válogatottal a vb-re készülő Jogi Löw, és az RB Leipzig trénere, Ralph Hasenhüttl a szerződéseik miatt jelenleg gyakorlatilag mozdíthatatlanok, a Bayern vezetősége talán csak átmeneti megoldásra törekszik. Streich rövid időre átvehetné a csapatot, amíg nem válik valaki elérhetővé, akivel hosszú távon tervezhet a csapat.

Azonban van egy jelölt aki a többieknél nagyobb figyelemnek örvend, a korábban a Borussia Dortmundnál is megforduló Thomas Tuchel. Ugyanakkor egyértelmű, hogy a 44 éves Tuchel kinevezéséről finoman szólva sincs egyetértés a Bayern háza táján – a TZ szerint ezzel viszont esélytelenné is vált az ő érkezése. Így mégis marad Streic?

„Mivel az eddigi jelöltek közül bizonyos okok miatt most egyik sem lehetséges opció, a vezetőség Streich-et szemelte ki a feladatkör betöltésére. Thomas Tuchellel kapcsolatban nincs egyetértés az illetékesek körében. Niko Kovac és Julian Nagelsmann valószínűleg még túl tapasztalatlan hogy kezelni tudja a mindennapos nyomást a Säbener Straße-n.

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49484/pics/lead_800x600.png
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,jupp heynckes,Szakmai stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?