Blogolj!

Heynckes nem dramatizálja túl Arjen Robben elégedetlenségét!

Kiss Dorisz

Miután Arjen Robben csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy nem volt benne a Besiktas elleni kezdő tizenegyben, Jupp Heynckes kijelentette, nem fél attól, hogy ez az elégedetlenség gondot okoz.

Robben a 44. percben kényszerű csereként lépett pályára, miután James megsérült, ekkor a bajorok (köszönhetően Thomas Müllernek) már megszerezték a vezetést.

A mérkőzés után Robben azt mondta, meglepte a döntés, illetve kissé fájdalmas történetként írta le a kimaradást. Heynckes azonban ragaszkodott ahhoz, hogy nincs közöttük semmiféle keserűség, és hogy valójában megérti a szélső frusztrációját.

„Ez fel lett fújva. Amikor a játékosok ambiciózusok, szenvedélyesek és profik, akkor teljesen ésszerű, hogy mindannyian részt szeretnének venni az ilyen kaliberű mérkőzéseken. Teljesen nyugodt vagyok az eset kapcsán. Valójában, ez motiváló az egész csapatra nézve.”

- mondta a tréner.

Emellett Heynckes elismeréssel beszélt arról, hogy a játékos -34 éves létére-, milyen hihetetlen fizikai állapotot tart fenn, nap mint nap.

„Bármelyik szobrász szerencsésnek mondaná magát, ha ő állna neki modellt. Megdolgozott ezért a testért. Ilyen értelemben, egy igazi példakép lehet mások számára.”

Robben teljesítménye ebben a szezonban meg is érdemli a dícséretet, hiszen a holland 5 gólnál és 10 gólpassznál jár 25 mérkőzés alatt. Három gólt, illetve 9 asszisztot már Heynckes irányítása alatt osztott ki. Igazság szerint, Robben is egyike azoknak a játékosoknak, akik Jupp visszatérésével reneszánszukat élik. 34 évesen mind Ribery-t, mind Robbent bizonytalanság övezi, ami a szerződésük meghosszabbítását illeti.

Ugyanakkor Heynckes kijelentette:

„Mindketten nagyon fontosak a csapat számára, különösen az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.”

Forrás: https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49379/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?