Heynckes dicséri Streichot: rendkívüli edző

Johanna Lukács

Az FC Bayern vasárnap (18 órakor) az SC Freiburg otthonában vendégeskedik – Jupp Heynckes nagyon szívesen emlékszik vissza az 5:0-ás eredménnyel zárult hazai mérkőzésre.

Előzetes

Rengeteg dolog történt az óta a bizonyos 2017. október 14-i nap óta: Jupp Heynckes akkor tért vissza edzőként az FC Bayernhez, az SC Freiburg elleni hazai mérkőzéssel vette át a stafétabotot Carlo Ancelottitól. A Bayern akkoriban nehéz időszakon ment keresztül, jelenleg pedig szárnyalnak. Julian Schuster (8., öngól), Kingsley Coman (42.), Thiago (63.), Robert Lewandowsi (75.) és Joshua Kimmich (90.+3) szerezték akkor a gólokat Heynckes Münchenbe való visszatérésének alkalmából.

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy a német rekordbajnok esetében szó sincs arról, hogy a Bundesligában tanúsított maximalista hozzáállás változni fog – a nagy előny, és az elkövetkezendő kihívások, vagyis a Bajnokok Ligája és Német Kupa meccsek ellenére sem.

Miután a csapat zsinórban 14 tétmérkőzést megnyert, a múlt hétvégi, Hertha BSC elleni, 0:0-val végződő találkozó volt az első alkalom, hogy nem sikerült a bravúr, és a müncheniek a Jupp Heynckes visszatérésétől számított 25. meccsen nem találtak be az ellenfél kapujába.

12:52: Üdvözöljük! Ez az „AZ“ élő tudósítása. Jupp Heynckes perceken belül megérkezik, hogy megtartsa a vasárnapi, SC Freiburg elleni, idegenben játszott mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

12:55: A Bayern edzője az utóbbi hetekben és hónapokban folyamatosan hangsúlyozta, hogy csak a szezon végéig foglalja el az edzői széket. Ezt Ottmar Hitzfeld is így látja – nem gondolja, hogy Heynckes hosszabbítani fog.

12:57: A viszontlátás öröme: Nils Petersen, a Freiburg csatára vasárnap az FC Bayernt, korábbi klubját fogadja. A támadó 12 találattal jelenleg a Bundesliga harmadik helyén tanyázik.

13:00: Kezdődik. Heynckes a Freiburg elleni, 5:0-ás győzelemmel zárult hazai meccsről - az FC Bayern edzői székébe való érzelmes visszatéréséről beszél. „Egy nagyon gyors csapatról van szó, nagyon agresszíven játszanak, és a játékosok egy szempillantás alatt megszerzik a labdát. Azzal a lelkesedéssel futballoznak, amit folyamatosan megkapnak az edzőjüktől. Minden tiszteletem Christian Streiché, aki immáron 23 éve dolgozik Freiburgban. Az átigazolások miatt minden évben le kell mondania a legjobb játékosokról. Szimpatikus nekem, ahogy dolgozik. Sok empátiával játszanak. A játékosaival való kapcsolata is harmonikus. Rendkívüli edző.

13:04: Franck Ribery gyomorfertőzés miatt semmiképp nem játszik vasárnap. Heynckes többek között Thiagot és Juan Bernatot említi lehetséges alternatívaként, azonban még nem döntött. „Még át kell gondolnom, hogy állítom össze a csapatot.“

13:05: Thiagoval kapcsolatban is az az álláspontja, hogy a sérülése után fokozatosan teszi ki őt terhelésnek. Heynckes emlékszik Thiago decemberi, Dortmund elleni nagyszerű teljesítményére. Reméli, hogy a középpályás az elkövetkezendő, döntő fontosságú hetekben visszatalál régi formájához.

13:06: Heynckes sajnálja Kingsley Coman kiesését. Hozzáteszi: „Meg voltam döbbenve, mert nem számítottam arra, hogy ilyen komoly a sérülése.“

13:08: Heynckes nem számol a lelkesedés csökkenésével. „Látták a mai edzést, nagyszerű volt. Ez azt mutatja, hogy továbbra is keményen dolgozunk. A játékosokkal együtt én is átélem az edzéseket, lelkesítem őket, megkövetelek bizonyos dolgokat. Istanbulba is olyan motiváltan fogunk elutazni, ahogy azt mindig is tesszük. És a Freiburg otthonában – a srácok fittek, gyorsak, agresszívek. A sprintekbe mindent beleadnak. A legjobb formánkat kell hoznunk, hogy nyerjünk. Nem adjuk alább, ez a hitvallásom. Ha valakin látom, hogy elengedte magát, elbeszélgetek vele.“

13:10: A kérdésre, hogy milyen nézeteltérés volt Hummels és Lewandowski között, Heynckes ismételten ezt válaszolja: „Az ilyesmi hozzá tartozik. Korábban is előfordult ilyen. Azonban lehet, hogy nem nyílt edzéseket kellene tartanunk – fel kellene építeni valamilyen falat. (nevet)

13:13: Heynckes a Bayern korábbi edzőjét, Louis van Gaalt dicséri. Az edzőségről általánosságban: „Senkinek nincs manapság több türelme. Egy csapat felkészítése a feladat. Egy edzőnek felkészültnek kell lennie, hogy sikereket érjen el a Bayernnél.

13:14: Mi várható Jamessel kapcsolatban? „Folytatja a futóedzéseket, és ha minden rendben lesz, hétfőtől újra a csapattal edz. Azonban erre az óvintézkedésre szükség van.“

13:16: Kérdés Lewandowski esetével kapcsolatban: „Ha játékos lennék, én mindig a Bayern mellett döntenék. Ez a csúcs.“

13:17: Mennyire fontos egy játékos karaktere? „Nagyon sokat számít, az együttműködési hajlandósága, az empátia. Nem lehet az emberek fejébe látni, nem lehet tudni, hogy az adott játékos hogyan reagál egy extrém helyzetben. A médiával való kommunikáció is ennek a része. „Ez jóslás, spekuláció. Nem szeretnék semmit mondani ezzel kapcsolatban, hiszen az kihatással lenne Lewandowskira. Erre nincs szükségünk. Lewandowskinak azt tanácsolom, hogy a Bayernre koncentráljon. Nemzetközi szinten ő az egyik legjobb ezen a poszton. Szükségünk van rá a Bajnokok Ligájában, különösen elől.

13:21: Marco Reussal kapcsolatos kérdés. „Jó döntés volt, hogy három évet Mönchengladbachban játszott. Ismét komoly sérülésen van túl. Sajnálatos, hogy mindig a nagy versenyekről maradt le. Ő egy grundfocista. A Dortmund számára előnyt jelent, hogy Reus ismét náluk játszik.

13: 23: Giovanni Trapattoni indulatos beszédére vonatkozó kérdés: „Már játékosként is nagyon jó volt, olyan futballistákkal tudta felvenni a harcot, mint Pelé. Akkoriban ez nagyon szimpatikus volt, mindig meglátta a jót az emberekben. Ebben a helyzetben nem tudott uralkodni az indulatain, ami vicces volt.“

Ez volt az FC Bayern sajtótájékoztatója. A vasárnapi meccsről is élőben tudósítunk. Viszlát!

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49406/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek,Mérkőzésekről
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?