Bundesliga: egy kellemetlen ellenféllel kell ma megmérkőzni

Kálovics Tibor

Csapatunk ma a Freiburg ellen lép pályára, és bár a Bayern egyértelmű esélyese a találkozónak, hiba lenne az aktuális ellenfelet lebecsülni.

Nem történt tragédia azzal, hogy múlt héten pontot veszített a csapat a Hertha ellen, a szezon elején konkrétan nem is lehetett arra számítani, hogy egy gól nélküli döntetlen számít majd kisiklásnak egy fantasztikus győzelmi szériát követően. A sikersorozatnak is köszönhetően gyakorlatilag már csak a bajnokavatás dátuma a kérdéses, és ma egy győzelem esetén már 20 pontra is nőhet a differencia a közvetlen riválisokkal szemben. A mai freiburgi összecsapás a szezon ezen szakaszában gyakorlatilag már olyan 90 percnek számít amin túl kell esni és minél hamarabb készülni kell a nagyobb feladatokra. (És természetesen el kell kerülni, hogy bárki is megsérüljön a csapatból.) 

A szezont szinte teljesen kihagyó Neuer mellett ma Coman és Ribery sem léphet pályára sérülés miatt. A két francia sztár hiánya maximum abból a szempontból lehet fájó pont, hogy így kevesebb lehetőség marad a rotálásra. Mivel nagyobb tétje nincs a mérkőzésnek így elképzelhető, hogy ma is egy felforgatott csapatot fogunk látni. 

A Freiburgnak jelenleg nincsenek kiesési gondjai, Christian Streich csapata a 13. helyen áll hét ponttal a kiesést jelentő 17. hely fölött. A freiburgiak idén már több meglepetést is elértek, pontot szereztek a Dortmund és a Leverkusen ellen is, valamint legyőzték a Hoffneheimet, a Leipzigot és a Mönchengladbachot is. A gárda trénerét egyes német sajtóorgánumok a Bayern későbbi edzőjeként látják, lehet, hogy nem ő fogja követni Heynckes mestert a padon, de le kell szögezni, ezek figyelemre méltó eredmények. A gárda legjobbja Nils Petersen eddig 12 gólt szerzett, a csatár korábban megfordult a Bayern Münchenben is egy szezont. 

Bár Münchenben általában nagy különbséggel sikerül verni a Freiburgot, hazai pályán a kiscsapat meglehetősen kellemetlen ellenfélnek számít. Az elmúlt években általában képesek voltak bravúrosan szerepelni még a rekordbajnok ellen is, 2015-ben például legyőzték csapatunkat hazai pályán. (Az volt Bastian Schweinsteiger 500. mérkőzése a klub színeiben.) Ősszel Jupp Heynckes visszatérő mérkőzésén Münchenben 5-0-ás bajor győzelem született. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49417/pics/lead_800x600.jpg
Mérkőzésekről,VÉLEMÉNYÜNK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?