Thomas Helmer: a Bayern sose fogja elengedni a Robberyt

Thomas Helmer az interjúban beszél Riberyről és Robbenről, a Coman-sokkról és a triplázás esélyeiről. Thomas Helmer 1992-től 1999-ig volt a Bayern játékosa, jelenleg a Sport1 Doppelpass c. talkshowjának egyik műsorvezetője. Most pedig adott egy interjút az Abendzeitungnak a volt klubja helyzetéről.

Abendzeitung: Herr Helmer, a Bayern luxusproblémái Coman sérülésével komollyá váltak. Hogy fogja a csapat megélni a szélső hiányát?

Thomas Helmer: Már a TV-ben sem nézett ki jól. Emiatt gondoltam már, hogy komolyabb lesz a sérülés. Ez pedig neki és a csapatnak is rossz. Legfőképp a sebessége az, amit hiányolni fog a csapat. A BL-ben fogja a Bayern leginkább megérezni a hiányát.

AZ: Hasonló lenne a helyzet Robert Lewandowski hiánya esetén?

TH: Szerintem Coman fontosabb a Bayern számára. Jupp Heynckes bármikor ki tud találni egy másik játékrendszert. Már a Besiktas ellen megmutatta a csapat, hogy nem mindig mennek ki olyan offenzívan a gyepre Robbennel és Riberyvel, hanem inkább többet védekeznek. A Bajnokok Ligájában simán el tudom képzelni, hogyha nyerni akarnak, ugyanígy fognak játszani.

AZ: Akkor a triplázás veszélyeztetve van?

TH: Szerintem kicsit nagy dobra verik ezt a sérülést. Coman azért nem egy olyan nélkülözhetetlen játékos, mint Lewandowski, Müller vagy akár Hummels. Kicsit célratörőbbnek és gólveszélyesebbnek kéne lennie. Ez még hiányzik belőle, de nem csak nála van ez így. Emiatt Franck Ribery sincs olyan jó hangulatban mostanában. De még mindig akár meccseket dönthet el.

AZ: Mi a helyzet Riberyvel és Robbennel? Már túságosan átlépték karrierjük csúcspontjait?

TH: Az a pont még nem érkezett el. Nagyon tisztelik mindkettőjüket. Ez a két játékos még mindig tud meccseket eldönteni. Még nem írnám le őket. Franckot sem, még akkor se, hogyha nem megy annyira neki. Arjen szinte mindig játszott. Ez megmutatja, hogy milyen jó állapotban van még ilyen idősen is.

AZ: Mind a ketten 34 évesek, a szerződésük nyáron lejár. Döntő jelentőségű a következő pár hét a hosszabbítás szempontjából?

TH: Egyáltalán nem tudom, hogy mennyire számít. Mindenki tudja, hogy mennyit tettek a csapatért. Ezért meg kell próbálni mind a kettejüket megtartani. De el kell magyarázni, hogy egyre kevesebb játékpercet fognak kapni. Ha meg tudnak egyezni és elfogadják ezt, nem lesz nagy probléma. A Bayern sose fogja elengedni őket.

AZ: Az 5:0-ás BL-nyolcaddöntő után csak áprilisban kell megint a Bajnokok Ligájára koncentrálni…

TH: …ha nem a Donyecket vagy a Romát kapjuk ellenfélnek(nevet). Persze a Bayernnek jó lenne, ha bejutna az elődöntőbe.

AZ: Lehet ez probléma, hogy addig nem kell a fiúknak komolyan odatenni magukat?

TH: A csapatban mindenki azon van, hogy tudatosítsák a játékosokban, a nyolcaddöntő után is jól kell játszani. Ez egy ideig eltarthat, ezért meg tudom érteni a Hertha elleni döntetlent. Most nincs mindenki 100%-on, csak körülbelül 90-en. Ez egy nagy feladat Heynckesnek, amit meg kéne oldani. A motivációt fent kell tartani, és ez nagyon nehéz. Nem hiszem, hogy sokat fog változni ez, ha ugyanilyen unalmas marad a liga.

AZ: Thiago felépült, így a harc a középpályán tovább növekszik. Mit vár ezzel kapcsolatban?

TH: Az, hogy egy zseniális focista, az kétségtelen. Az egyetlen baja az, hogy sokat sérült. De a hibáját a Bayern pótolni tudja. Vidal és Martinez nagyon jó védekező középpályás. Nagyon szeretem Thiagot, de nem nélkülözhetetlen.

AZ: Van valaki, aki a különbséget tudja jelenteni egy mérkőzésen?

TH: Szerintem hasonló a helyzet, mint Riberynél és Robbennél. Mind a hárman nagyon jók és egy nagyon fontos BL vagy kupameccseken akár ők is jelenthetik a különbséget. Ez különbözteti meg a legjobb játékosokat.

AZ: Hol áll a Bayern nemzetközi szinten? A Real Madrid szintjén?

TH: A Real Madrid nagyon jó példa. A liga nem megy nekik, aztán a BL-ben nyernek 3:1-re a PSG ellen, aki a Manchester City mellett a legnagyobb esélyesnek számított. Olyan mentalitásuk, tapasztalatuk és klasszisuk van, mint szinte senki másnak. Szerintem a Bayernnél is megvan ez. Tudják, hogy mi megy a nemzetközi mezőnyben. Az angol csapatok az utóbbi években nem voltak ott a BL élmezőnyben. Ezért nem látom rossznak a Bayern esélyeit.

Forrás: https://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49392/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?