Blogolj!

Max Meyer is elhagyja a Schalkét? Ő is a Bayernbe tart?

Leon Goretzka már gyakorlatilag úton van München felé, most pedig egy másik Schalke-sztár hagyhatja ott a klubot a nyáron. A gelsenkircheniek vezetősége úgy nyilatkozott, tárgyalnak Max Meyerrel a szerződéshosszabbítással kapcsolatban.

A Schalke meglehetősen megszenved azzal, hogy marasztalja a 22 éves középpályást, mivel szerződése a szezon végén lejár. Erről legutóbb egy korábbi interjúra hivatkozva a klub sportigazgatója, Christian Heidel beszélt.

A német szakember megerősítette a dpa-nak: Meyer már februárban visszautasított egy szerződésajánlatot.

"Max Meyer ügynöke január 12-én kapott egy ajánlatot, amelyre válaszlehetősége február 15-ig volt, azonban a menedzser az említett napon egy e-mailben tájékoztatta arról, hogy a futballista nem fogadta el az ajánlatot. Ezt persze megértjük. Mostanra már mi sem úgy állunk a dolgokhoz, hogy tárgyalást kezdeményeznénk, de ez nem jelenti azt, hogy kizárt lenne a hosszabbítás."

- mondta Heidel.

Meyer információk szerint 5,5 millió eurós évi fizetést kapott volna. Ez már a második elutasított hosszabbítási ajánlata volt a németnek, a múlt szezonban egy jóval kevesebb fizetést igérő szerződést nem írt alá.

Az új vezetőedző alatt Meyer megtartotta meghatározó helyét a Schalke kezdőjében, méghozzá egy új, sokkal védekezőbb szerepben. Heidel azt mondta, hogy a jó formája miatt a héten még egyszer leülnek a felek tárgyalni.

"Jelenleg készen állunk erről beszélni."

- mondta a német szakember a Kicker-nek. 

"De mindenképp tervezünk és terveznünk is kell a következő idényre."

Egy másik újságnak Heidel kicsit bővebben is beszámolt a kialakult problémáról, mondván, hogy a klub nincs abban a helyzetben, hogy Meyerrel nyárig húzzák a tárgyalásokat.

A Bild-nek eközben Heidel elmondta, hogy számára nagyon fontos Meyer ügye, hiszen fontos tagja a keretnek, fiatal és a csapatnak minden héten szüksége van rá.

"Tedesco körülötte forgatja a csapatot, ez pedig Maxnak ideális helyzet. Ez nem volt mindig így. El kell döntenie gazdasági szempontból is, hogy vajon kapna-e más klubban is ilyen nagy szerepet. Mert egy biztos: Max játszani akar és játszania is kell."

A Schalke pedig így készülhet pótolni a mai német futball két legnagyobb fiatal csillagát, hiszen Leon Goretzka az idény végén csatlakozik a Bayern Münchenhez.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ha Meyer nem hosszabbít, akkor hova igazol. Ugyanakkor korábban már szóba hozták a bajorokkal. Igaz, ezt akkor cáfolta a klub vezetése...

Forrás: http://www.dw.com/en/top-stories/s-9097

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/49250/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?